بررسی میزان نیاز مردم به برق بر اساس استفاده از تلفن همراه
نبود اطلاعات دقیق در زمینه جمعیتشناسی مهمترین مشکلی است که کشورهای در حال توسعه برای بهروزرسانی زیرساختهای مخابراتی خود با آن مواجه میشوند. در یک مطالعه جدید گروهی از محققان موسسه آمریکایی Santa Fe با همکاری دانشگاه منچستر بریتانیا و دانشگاه چِیک آنتا سنگال این مسئله را بررسی کردند.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، این محققان در مطالعه خود گزینههای مختلف را برای تامین انرژی برق در مناطق روستایی کشور سنگال مورد بررسی قرار دادند.
محققان در پایان مطالعه خود پیشنهاد کردند که دادههای تلفن همراه میتواند به کشورهای در حال توسعه کمک کند تا برای توسعه زیرساختهای انرژی برمبنای پراکندگی جمعیت و میزان مصرف انرژی بین آنها برنامهریزی کنند.
بررسیها نشان داد بیش از 70 درصد ساکنان مناطق روستایی در کشور سنگال به انرژی برق دسترسی ندارند و مشکلات برای پیشبینی دقیق از میزان مصرف انرژی بین مردم باعث شده است تا سرمایهگذاریهای مناسب برای تقویت زیرساختهای موجود انجام نشود.
با این توضیحات، در حال حاضر تقریبا همه ساکنان سنگال تلفن همراه دارند و این کشور از برجهای مخابراتی اشباع شده است. بسیاری از این برجها برای انتقال دادههای مخصوص تلفن همراه به انرژی برق دسترسی ندارند و برای آنها موتورهای دیزلی در نظر گرفته شده است.
به عنوان نخستین گام برای نیازسنجی به انرژی برق در مناطق مختلف، محققان میزان استفاده از تلفن همراه در مناطق مختلف را بررسی کردند تا از این طریق دریابند کدام یک از روستاها بیشتر به این انرژی نیاز دارند.
دانشمندان هماکنون با گسترش مطالعات خود میزان فعالیت موبایلی انسان را متناسب با محل جغرافیایی آنها بررسی میکنند تا از این طریق اولویت آنها برای بهرهمندی از انرژی الکتریسیته مشخص شود.