۱۳مرداد امسال هیات وزیران، آییننامهای را در خصوص فرآیند ماینینگ رمز ارزها تصویب کرد. مصوبهای که به گفته هیات مدیره انجمن بلاکچین میتوانست یک بازی برد-برد باشد و ابراز امیدواری کرد که دولت در این مصوبه، تجدیدنظر کند.
استخراج رمز ارز مدتی است به یکی از مسائل روز کشور تبدیل شده است. با وجود این که رمز ارز، صنعت اعلام شده اما هنوز نظرات گوناگون و مختلفی درباره آن وجود دارد.
١٣ مردادماه بود که هیات وزیران، در تصویبنامه شماره ۵۸۱۴۴/ت ۵۵۶۳۷ خود، آییننامه فرآیند ماینینگ رمز ارزها را تصویب و پس از آن، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری آن را ابلاغ کرد؛ این آییننامه با انتقاداتی مواجه شد.
صبح امروز سهشنبه کارگروه ماینینگ انجمن بلاکچین و سازمان نظام صنفی رایانهای کشور برای بررسی این مصوبه، نشست خبری مشترکی با موضوع مصوبه هیات دولت در خصوص صنعت استخراج رمز ارزها (ماینینگ) برگزار کردند.
رئیس هیات مدیره انجمن بلاکچین ایران در این نشست گفت: فناوری بلاکچین فرصت جدیدی را در خدمت کشور گذاشته تا بتوانیم در این مضیقهای که برای نقل و انتقال مالی قرار گرفتهایم به عنوان یک فرصت استفاده کنیم و این صنعت میتواند به سازمانهای کوچک و متوسط کشور کمک کند تا با تحریمهایی که علیه کشورمان به اجرا گذاشته شده تا حد کمی مقابله کنند.
سپهر محمدی با اشاره به آغاز فعالیت انجمن بلاکچین از سال۹۶ و تلاش آن برای شناساندن این فناوری به جامعه و دولتمردان، افزود: از سال گذشته در جریان مصوبه هیات دولت، قرار داشتیم و دغدغههای خود را بیان میکردیم، مهر گذشته وزارت نیرو یک ماه فرصت خواست که تعرفه برق را برای استخراج رمز ارز ارائه بدهد و این فرصت یک ماهه ادامه پیدا کرد تا این که در پیک برق امسال، ماینرها را با حکم قانونی بستند.
وی اضافه کرد: ۲۰ تیرماه امسال در کنفرانس خبری، مواضع خود را اعلام و تلاش کردیم مشورتهای کارشناسی و علمی به دولتمردان بدهیم تا تعرفهها رقابتی و قابل دفاع باشد و بخش خصوصی در این شرایط دشوار زنده بماند.
محمدی یادآور شد: در مصوبه اخیر هیات دولت در هفته دوم مردادماه، از ما درباره ضوابط اعطای مجوز، تعرفهها و استانداردها مشورتی گرفته نشد، در حالی که ما نهاد علمی شناخته شده کشور در این زمینه هستیم و بهتر بود در این مسیر همراهی کنیم و فکر میکنیم آییننامه تدوین شده، مُهر پایانی به فعالیت بخش خصوصی باشد.
وی اضافه کرد: ماینرهای ما و فعالان این حوزه، آماده سفر به کشورهایی مانند گرجستان، ارمنستان، قزاقستان هستند و با این روال، کور سوی امیدی که برای فعالیت در این حوزه و استفاده از این فناوری در کشور داشتیم، بسته میشود.
رئیس هیات مدیره انجمن بلاکچین ایران با بین اینکه این روش نه به صلاح دولت و نه به صلاح بخش خصوصی است، گفت: متاسفانه یک بازی باخت-باخت آغاز شده درحالیکه میتوانست برد-برد باشد و
امیدواریم هیات دولت در این زمینه تجدیدنظر و از نظرات کارشناسی بخش خصوصی استفاده کند.
وی تصریح کرد: ما به تعرفههای تعیین شده اعتراض داریم و حق خودمان میدانیم اگر با این مصوبه، منافع بخش خصوصی از این بیشتر به خطر بیفتد به دیوان عدالت اداری شکایت کنیم.
محمدی تاکید کرد: ما مشوق مردم برای سرمایهگذاری در بخش بیتکوین و استخراج رمز ارز نیستیم، تنها از صنعتی صحبت میکنیم که میتواند برای کشور ارزآوری داشته باشد.
وی استخراج رمز ارز با تعرفه رقابتی یا در نظر گرفتن تعرفه برق صنعتی را از جمله خواستههای فعالان حوزه ماینینگ عنوان کرد و گفت: باور کنید ما نمیخواهیم فرار مالیاتی کنیم و برق مجانی نمیخواهیم بلکه قصد داریم دستگاه قانونی وارد کشور کنیم و بابت آن عوارض گمرکی بپردازیم، ما ذیل همین نظام هستیم و میخواهیم به شکل کاملا شفاف فعالیت کنیم.