تلفن همراه

فناوری

August 13, 2019
14:47 سه شنبه، 22ام مردادماه 1398
کد خبر: 102125

برنامه هواوی برای تغییرات اساسی پس از تحریم‌های آمریکا

 
رن ژنگ‌فی، مدیرعامل هواوی، قصد دارد تغییراتی اساسی در شرکتش انجام دهد تا تأثیرات منفی تحریم‌های آمریکا را خنثی کند.
 
درحالی‌که هیچ نشانه‌ای از توافق برای ازسرگیری عملیات تجاری هواوی با شرکت‌های آمریکایی دیده نمی‌شود، این غول فناوری چینی در حال اجرای تغییرات اساسی است که به پیروزی‌شان در این نبرد کمک خواهد کرد. هواوی زمانی بین سه تا پنج سال را برای تکمیل برنامه‌ی یاددشده تخمین زده و از قصد خود برای ایجاد «ارتش آهنین شکست‌ناپذیر» به‌منظور جلوگیری از تأثیر منفی تحریم‌های آمریکا صحبت کرده است. رن ژنگ‌فی، مدیرعامل هواوی، عقیده دارد آمریکا در‌زمینه‌ی فناوری 5G از چین جا مانده است. ناگفته نماند که 5G یکی از اصلی‌ترین حوزه‌هایی است که هواوی بر آن متمرکز شده است.
 
هواوی برنامه‌ی خود برای تغییرات اساسی را اوایل اوت در نامه‌ی رن ژنگ‌فی تشریح کرد. در این نامه، مدیرعامل هواوی همچنین ادامه‌یافتن مشکلات میان شرکتش و دولت آمریکا را پیش‌بینی کرده بود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده‌ی آمریکا، سرنوشت شرکت چینی را به نتایج جنگ تجاری بین چین و آمریکا گره زده است. هفته‌ی گذشته، وی اعلام کرد آمریکا قرار نیست با هواوی مبادلات تجاری کند؛ اما افزود این به‌معنای بی‌تمایلی آمریکا برای توافق نخواهد بود.
 
تحریم تجاری آمریکا به رابطه‌ی هواوی با شرکت‌های مهم آمریکایی ضربه زده است که ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان به گوگل و کوالکام اشاره کرد. به‌غیر از معافیت‌های محدود و خاص وزارت بازرگانی ایالات متحده، سایر شرکت‌های آمریکایی از پشتیبانی تجاری هواوی منع شده‌اند که این مسئله تولید برخی محصولات خاص و ارائه‌ی به‌روزرسانی برای گوشی‌های اندروید این شرکت را به‌خطر انداخته است.
 
با اینکه نامه‌ی رن ژنگ‌فی جزئیاتی درباره‌ی تغییرات اساسی مذکور ارائه نمی‌دهد، پیامدهای آن روشن است: پایان‌دادن وابستگی به فناوری‌های آمریکایی ازطریق به‌کارگیری جایگزین‌های بومی.
 
 
در روزهای اخیر، چینی‌ها سیستم‌عامل هارمونی (HarmonyOS) را معرفی کردند؛ سیستم‌عاملی که پیش‌تر با عنوان هونگ‌منگ شناخته می‌شد و ابتدا در دستگاه‌هایی غیر از گوشی‌های هوشمند به‌کار گرفته خواهد شد. گفتنی است هواوی سیستم‌عامل هارمونی را به‌گونه‌ای طراحی کرده است که درصورت لزوم، در گوشی‌های هوشمند نیز استفاده شود.
 
نگرانی‌های امنیتی درباره‌ی شبکه‌ی 5G، محرکی برای آغاز اقدامات بین‌المللی آمریکا علیه هواوی محسوب می‌شود. هواوی به قراردادن نقص‌های امنیتی در دستگاه‌های مرتبط با شبکه‌ی موبایل متهم شده بود که سیستم‌های اطلاعاتی دولت چین می‌توانستند از آن سوءاستفاده کنند.
 
هواوی ادعا می‌کند در حوزه‌ی فناوری 5G رهبری را به‌دست گرفته و رن ژنگ‌فی اظهار کرده است آمریکا از پیشرفته‌ترین فناوری 5G استفاده نمی‌کند. بااین‌حال، گفته‌های وی در‌زمینه‌ی شبکه‌ی 5G چیزی بیش از قدرت‌نمایی نیست. هواوی بیشتر به‌‌دلیل ارائه‌ی تجهیزات موبایل ارزان و نه پیشرو شناخته شده است. به‌علاوه، وقتی هریک از شرکت‌های مخابراتی بزرگ آمریکایی شبکه‌ی تجاری‌ 5G خود را به‌راه انداخته‌اند، چین هنوز بر راه‌اندازی شبکه 5G در مناطقی محدود تمرکز کرده است و با آغاز به‌کارگیری سرویس تجاری فناوری 5G ماه‌ها فاصله دارد.
 
باتمام این‌ها، رن ژنگ‌فی ممکن است به استفاده‌ی محدود آمریکا از راهکار طیف دوگانه 4G/5G اشاره کرده باشد که انتظار می‌رود سرعت انتقال داده را در دوران 5G افزایش دهد. با تلاش هواوی برای ورود دوباره به عرصه‌ی بین‌المللی، انتظار می‌رود هزاران کارمند آمریکایی را اخراج و حتی عملیات خود را در ایالات متحده محدود یا متوقف کند؛ چراکه تحریم‌های آمریکا باعث قطع ارتباط این شرکت با سایر بخش‌ها شده است. مدیرعامل هواوی تأثیر تحریم‌ها را به اصابت گلوله به تانکرهای نفت تشبیه و بیان کرده است شرکتش قطعا باید در سه تا پنج سال آینده سازمان‌دهی مجدد خود را به‌پایان برساند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.