رن ژنگفی، مدیرعامل هواوی، قصد دارد تغییراتی اساسی در شرکتش انجام دهد تا تأثیرات منفی تحریمهای آمریکا را خنثی کند.
درحالیکه هیچ نشانهای از توافق برای ازسرگیری عملیات تجاری هواوی با شرکتهای آمریکایی دیده نمیشود، این غول فناوری چینی در حال اجرای تغییرات اساسی است که به پیروزیشان در این نبرد کمک خواهد کرد. هواوی زمانی بین سه تا پنج سال را برای تکمیل برنامهی یاددشده تخمین زده و از قصد خود برای ایجاد «ارتش آهنین شکستناپذیر» بهمنظور جلوگیری از تأثیر منفی تحریمهای آمریکا صحبت کرده است. رن ژنگفی، مدیرعامل هواوی، عقیده دارد آمریکا درزمینهی فناوری 5G از چین جا مانده است. ناگفته نماند که 5G یکی از اصلیترین حوزههایی است که هواوی بر آن متمرکز شده است.
هواوی برنامهی خود برای تغییرات اساسی را اوایل اوت در نامهی رن ژنگفی تشریح کرد. در این نامه، مدیرعامل هواوی همچنین ادامهیافتن مشکلات میان شرکتش و دولت آمریکا را پیشبینی کرده بود. دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحدهی آمریکا، سرنوشت شرکت چینی را به نتایج جنگ تجاری بین چین و آمریکا گره زده است. هفتهی گذشته، وی اعلام کرد آمریکا قرار نیست با هواوی مبادلات تجاری کند؛ اما افزود این بهمعنای بیتمایلی آمریکا برای توافق نخواهد بود.
تحریم تجاری آمریکا به رابطهی هواوی با شرکتهای مهم آمریکایی ضربه زده است که ازجملهی آنها میتوان به گوگل و کوالکام اشاره کرد. بهغیر از معافیتهای محدود و خاص وزارت بازرگانی ایالات متحده، سایر شرکتهای آمریکایی از پشتیبانی تجاری هواوی منع شدهاند که این مسئله تولید برخی محصولات خاص و ارائهی بهروزرسانی برای گوشیهای اندروید این شرکت را بهخطر انداخته است.
با اینکه نامهی رن ژنگفی جزئیاتی دربارهی تغییرات اساسی مذکور ارائه نمیدهد، پیامدهای آن روشن است: پایاندادن وابستگی به فناوریهای آمریکایی ازطریق بهکارگیری جایگزینهای بومی.
در روزهای اخیر، چینیها سیستمعامل هارمونی (HarmonyOS) را معرفی کردند؛ سیستمعاملی که پیشتر با عنوان هونگمنگ شناخته میشد و ابتدا در دستگاههایی غیر از گوشیهای هوشمند بهکار گرفته خواهد شد. گفتنی است هواوی سیستمعامل هارمونی را بهگونهای طراحی کرده است که درصورت لزوم، در گوشیهای هوشمند نیز استفاده شود.
نگرانیهای امنیتی دربارهی شبکهی 5G، محرکی برای آغاز اقدامات بینالمللی آمریکا علیه هواوی محسوب میشود. هواوی به قراردادن نقصهای امنیتی در دستگاههای مرتبط با شبکهی موبایل متهم شده بود که سیستمهای اطلاعاتی دولت چین میتوانستند از آن سوءاستفاده کنند.
هواوی ادعا میکند در حوزهی فناوری 5G رهبری را بهدست گرفته و رن ژنگفی اظهار کرده است آمریکا از پیشرفتهترین فناوری 5G استفاده نمیکند. بااینحال، گفتههای وی درزمینهی شبکهی 5G چیزی بیش از قدرتنمایی نیست. هواوی بیشتر بهدلیل ارائهی تجهیزات موبایل ارزان و نه پیشرو شناخته شده است. بهعلاوه، وقتی هریک از شرکتهای مخابراتی بزرگ آمریکایی شبکهی تجاری 5G خود را بهراه انداختهاند، چین هنوز بر راهاندازی شبکه 5G در مناطقی محدود تمرکز کرده است و با آغاز بهکارگیری سرویس تجاری فناوری 5G ماهها فاصله دارد.
باتمام اینها، رن ژنگفی ممکن است به استفادهی محدود آمریکا از راهکار طیف دوگانه 4G/5G اشاره کرده باشد که انتظار میرود سرعت انتقال داده را در دوران 5G افزایش دهد. با تلاش هواوی برای ورود دوباره به عرصهی بینالمللی، انتظار میرود هزاران کارمند آمریکایی را اخراج و حتی عملیات خود را در ایالات متحده محدود یا متوقف کند؛ چراکه تحریمهای آمریکا باعث قطع ارتباط این شرکت با سایر بخشها شده است. مدیرعامل هواوی تأثیر تحریمها را به اصابت گلوله به تانکرهای نفت تشبیه و بیان کرده است شرکتش قطعا باید در سه تا پنج سال آینده سازماندهی مجدد خود را بهپایان برساند.