تلفن همراه

فناوری

August 25, 2019
11:04 یکشنبه، 3ام شهریورماه 1398
کد خبر: 102578

نسل پنجم ارتباطات در مسیر رشد

۷ درصد از ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی، زیرساخت‌های  ۵G   را در شبکه‌های خودشان به‌کار گرفته‌اند
 
نسل پنجم ارتباطات موبایلی و بی‌سیم هر چند پدیده نوظهور صنعت ارتباطات است، اما به سرعت فراگیر می‌شود. با این اوصاف است که کارشناسان و تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند درآمد حاصل از تامین و تجهیز زیرساخت شبکه بی‌سیم ۵G افزایش پیدا کند و انتظار دارند این درآمد با رشد سالانه ۸۹ درصدی تا سال ۲۰۲۰ به ۲/ ۴ میلیارد دلار برسد. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود این درآمد تا پایان سال ۲۰۱۹ به ۲/ ۲ میلیارد دلار برسد.
 
 
این آمار و ارقام به‌تازگی در گزارشی از تحقیقات موسسه گارتنر منتشر شده‌اند. علاوه‌بر اینها، گارتنر پیش‌بینی کرده است که سرمایه‌گذاری در زیرساخت شبکه ۵G NR (شبکه ۵G مبتنی‌بر تکنولوژی دسترسی رادیویی جدید) ۶ درصد از کل درآمد زیرساخت شبکه‌های بی‌سیم ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی را در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص می‌دهد و این رقم تا پایان سال ۲۰۲۰ به ۱۲ درصد خواهد رسید. «سیلوین فابر» یکی از محققان موسسه گارتنر در این مورد می‌گوید: «درآمد حاصل از ارائه زیرساخت شبکه بی‌سیم ۵G در بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ تقریبا دو برابر خواهد شد. ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی برای گسترش شبکه ۵G در سال ۲۰۱۹ از تکنولوژی‌های غیرمستقل بهره می‌برند تا این امکان را داشته باشند که خدمات مبتنی‌بر ۵G با سرعت بیشتر را ارائه بدهند. به‌عنوان مثال تجهیزات شبکه ۵G NR می‌توانند در کنار زیرساخت‌های موجود برای شبکه اصلی ۴G، هم قرار گرفته و تعبیه شوند.» در نهایت اما ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی در سال ۲۰۲۰ تکنولوژی مستقل ۵G را ارائه خواهند کرد؛ تکنولوژی که به تجهیزات شبکه ۵G NR و یک شبکه اصلی ۵G نیاز دارد. این کار هزینه‌های جاری شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی را کاهش داده و عملکرد این شبکه بی‌سیم را برای کاربران بهبود می‌دهد.
 
افزایش گسترش ۵G در سال ۲۰۲۰
خدمات ۵G در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ در بسیاری از شهرهای مهم و بزرگ دنیا ارائه خواهند شد.  این خدمات در حال حاضر در شهرهای مهم ایالات‌متحده آمریکا، کره‌جنوبی و بعضی از کشورهای اروپایی مانند سوئیس، فنلاند و انگلستان در دسترس هستند. شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی در کانادا، فرانسه، آلمان، هنگ‌کنگ، اسپانیا، سوئد، قطر و امارات‌متحده عربی اعلام کرده‌اند برنامه‌هایی برای افزایش نفوذ و گسترس تجهیزات و زیرساخت شبکه ۵G در سال ۲۰۲۰ دارند. در نتیجه، کارشناسان موسسه گارتنر تخمین می‌زنند که در حال حاضر ۷ درصد از ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی، زیرساخت‌های مربوط به ۵G را در شبکه‌های خودشان به‌کار گرفته‌اند.
 
ارائه خدمات ۵G برای شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری
اگرچه مصرف‌کنندگان و کاربران نهایی، هدف اصلی و نهایی توسعه شبکه ۵G هستند، اما شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی به سرعت در حال توسعه این شبکه با هدف ارائه خدمات به سازمان‌ها، شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری هستند. انتظار می‌رود شبکه‌های ۵G اکوسیستم موبایل را گسترش بدهند تا بتوانند نیازهای صنایع جدیدی مانند کارخانه‌های هوشمند، حمل‌و‌نقل خودران، ارائه خدمات درمانی از راه دور، کشاورزی و بخش‌های خرده‌فروشی را پوشش داده و همچنین شبکه‌های اختصاصی را برای کاربران صنعتی فعال کنند. ارائه‌دهندگان تجهیزات، شبکه‌های اختصاصی را برای کاربران صنعتی مانند یک بخش تجاری با پتانسیل رشد بالا نمایش می‌دهند. فابر در این مورد می‌گوید: «شبکه اختصاصی ۵G هنوز روزهای اول عمرش را می‌گذراند و به این دلیل فرصت‌های زیادی را در خود دارد، اما ارائه‌دهندگان تجهیزات، رگولاتورها و نهادهای قانون‌گذار آمادگی‌های لازم برای توسعه این شبکه‌ها را دارند.»
 
آلمان باند ۷/ ۳ گیگاهرتزی را برای شبکه‌های اختصاصی ارائه داده و ژاپن باندهای ۵/ ۴ و ۲۸ گیگاهرتزی را برای این کار کنار گذاشته است. شرکت ارتباطی اریکسون تصمیم دارد با همکاری شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی، راهکارهایی را برای ایجاد شبکه‌های اختصاصی با سطوح بالای قابل‌اطمینان بودن، عملکرد مناسب و امنیت ارتباطی ارائه دهد. شرکت نوکیا هم راهکارهایی را ارائه داده است که به سازمان‌های صنعتی بزرگ امکان سرمایه‌گذاری مستقیم در شبکه‌های اختصاصی‌شان را می‌دهد. فابر معتقد است پوشش سراسری شبکه ۵G با سرعت نسل‌های قبلی زیرساخت‌های بی‌سیم، ایجاد نمی‌شود. او می‌گوید: «برای حفظ سطح متوسطی از استانداردهای شبکه  ۵G، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی باید پیشرفت‌ و بهبود اهداف استراتژیک‌شان را با ارتقای زیرساخت‌های ۴G در محدوده‌های تحت پوشش ۵G تضمین کنند. این شاید مهم‌ترین راهکار برای تسریع روند پوشش شبکه ۵G در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ باشد.»
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.