امنیت

فناوری اطلاعات

December 20, 2019
13:58 جمعه، 29ام آذرماه 1398
کد خبر: 107149

پدسا؛ یک قدم جلوتر از حملات سایبری

 
 
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در بیستمین نمایشگاه تلکام به رونمایی از دستاوردهای خود پرداخت. به گفته رییس این پژوهشگاه، «پدسا» بلوغی در حوزه زیرساخت‌های امنیتی است که باعث می‌شود ایران یک قدم از حملات سایبری جلوتر باشد.
 
وحید یزدانیان در آخرین ساعاتی که از نمایشگاه تلکام باقی مانده است، به تشریح دستاوردهایی که در این نمایشگاه عرضه کردند پرداخت و گفت: دستاوردهای پژوهشگاه ارتباطات به سه حوزه کلیدی امنیت، ذائقه سنجی و ماهواره‌ها مربوط است. دستاوردهای ما در حوزه امنیت به توسعه دو سامانه کلیدی مربوط است که کار اصلی آن‌ها رصد و پایش رخدادهای امنیتی است. سامانه آی زس اطلاعات حملات سایبری را جمع‌آوری می‌کند و آن‌ها را با دستگاه‌های مربوطه به اشتراک می‌گذارد. دستگاه‌ها به صورت آنلاین به این اطلاعات دسترسی پیدا می‌کنند و می‌توانند به واسطه آن اطلاعات را تحلیل کنند و توصیه‌های لازم را برای جلوگیری از آسیب به اشتراک بگذارند.
 
سامانه «پدسا» در واقع سطح بلوغی در حوزه زیرساخت‎‌های امنیتی کشور به حساب می‌آید. این سامانه سنجش معیارها را انجام می‌دهد و استاندارهایی که هر زیرساخت دارد را همین معیارها مشخص می‌کنند. در سامانه پدسا شرایطی فراهم است که ما یک قدم از حمله جلوتر باشیم. پدسا قبل از حمله میزان تاب آوری زیرساخت‌ها را در حوزه‌های مختلف مانند ICT، برق و مقابله با بدافزارها و حملات می‌سنجد. این سامانه‌ها اکنون در حال تست هستند تا در کل زیرساخت‌های مهم نصب و راه‌اندازی شود. این سامانه‌ها با دانش بومی و استفاده از دیتاها تست شده و تمامی مراحل را پاس کرده است.
 
وی افزود: موضوع دیگر در حوزه ذائقه سنجی کاربران است. این دستاورد بستری را برای جمع‌آوری و تحلیل انواع داده‌ها فراهم کرده است. داده‎‌هایی که در فضای سایبری، تلگرام، توئیتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی در حال تولید است را جمع‌آوری کرده و با استفاده از ابزارهای هوشمندسازی شروع می‌کند به تحلیل‌های توصیفی و تحلیل‌های پیش بینی. بر این اساس موضوعاتی که بر فضای سایبری جامعه حاکم است استخراج شده و میل و گرایش جامعه اعلام می‌شود.
 
او با اشاره به این که در نظر دارند هر ماه رویکرد مخاطبین را از این طریق مورد ارزیابی قرار دهند، گفت: طیف گسترده‌ای از ذائقه سنجی مردم به این شکل برای سیاستگذاران ارائه می‌شود. این اطلاعات در ابتد به صورت محرمانه و برای مراجع ارسال می‌شود. اما در صدد هستیم که بخشی از این اطلاعات عمومی شوند و فواصل زمانی گزارش‌ها کاهش پیدا کند و کار به جایی برسد که به صورت روزانه بتوانیم آن را ارائه کنیم.
 
یزدانیان در خصوص دستاوردهایی که در حوزه ماهواره دارند، گفت: یکی از زیرسیستم‌های مورد نیاز در حوزه ماهواره، محموله‌های مخابراتی هستند که دریافت و ارسال اطلاعات را برعهده دارند. یکی از برنامه‌های فضایی دستیابی به ماهواره مخابراتی در مدار ژئو است که برای رسیدن به این هدف اولین نمونه کیفی محموله باند «کی تو» در مرکز تحقیقات در حال انجام است.
 
رئیس پژوهشگاه ارتباطات اظهار داشت: تست محموله‌هایی که در مدارهای پایین‌تر قرار دارند برای کشور سهل الوصول‌تر است. به همین دلیل نیاز است محموله‌های مخابراتی بسازیم که می‌توان آن‌ها را در مدارهای پایین‌تر تست کرد. به این واسطه وقتی ماهواره‌ها در دید مشترک دو ایستگاه باشند می‌توانند از طریق محموله رله تلفنی باند کی تو با یکدیگر ارتباط تلفنی برقرار کنند. اما امکان به ما اجازه می‌دهد عملکرد محموله کی تو را در مدارهای لئو تست کنیم، مداری که هزینه کمتری به ما تحمیل می‌کنند. علاوه بر این که باعث می‌شود از عملکرد زیر سیستم مطمئن شویم و قدم دیگری برای دستیابی به ماهواره مخابراتی برداریم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.