لبه تکنولوژی

February 26, 2020
16:20 چهارشنبه، 7ام اسفندماه 1398
کد خبر: 109246

بکارگیری همه جانبه فناوری در چین برای مقابله با ویروس کرونا

 
 
موضوع بررسی داده های شخصی و اطلاعات مهم کاربران در چپن موضوع عجیبی نیست. چینی ها سابقه ای طولانی در رصد اطلاعات کاربران دارند. اکنون چین برای جمع آوری داده های جدید از کاربران، با هدف مبارزه با ویروس کرونا بیش از هر زمان دیگری تلاش می کند.
 
به گزارش رویترز، دولت های محلی چین با جمع آوری داده ها، تلاش های نظارتی را برای ردیابی بهتر حرکت ساکنان در اماکن عمومی انجام می دهند و به دنبال مهار ویروس هستند، اما افزایش نگرانی های مربوط به حریم خصوصی نشان می دهد که این حرکت دولت چین از دید فعالان حوزه حریم خصوصی، حرکت قابل دفاعی نیست.
 
حداقل 15 استان و شهر با جمعیت بیش از 358 میلیون نفر در طرح "داده های بزرگ" چین شرکت کرده اند و میزبان ابزارهای نظارتی جدید شده اند؛ ابزارهایی مانند تشخیص چهره و ردیابی داده های تلفنی را می توان از این نوع ابزارها دانست. به گزارش ساکنین این منطقه و رسانه های محلی، هم اکنون از بازدید کنندگان از ساختمان های اداری ، مراکز خرید ، ساختمانهای مسکونی و سیستم های مترو خواسته شده است که کدهای QR را با استفاده از تلفن های همراه خود اسکن کرده و فرم های مربوطه را از قبیل تاریخ سفر و دمای بدن خود پر کنند.
 
مقامات می گویند که این ابزارها به آنها امکان می دهد تا افراد آلوده را دقیق تر و سریعتر پیدا کنند ، به خصوص که میلیون ها نفر بعد از تعطیلات طولانی، به زودی کار خود را از سر می گیرنداما اقدامات اضافی در حوزه ریم خصوصی نظر منفی نهادهای بین المللی را به همراه داشته است.
 
مایا وانگ ، محقق ارشد چین در دیده بان حقوق بشر گفت: "البته دولت ها وظیفه دارند از بهداشت عمومی و ایمنی محافظت کنند ، اما این اقدامات باید حقوق دیگر را نیز رعایت کند ، از جمله حقوق حریم خصوصی. برخی از این معیارها بسیار گسترده هستند و باید پاسخ داده شود که وقتی از این معیارها استفاده می کنید و آن را وارد برنامه می کنید ، چقدر دقیق هستند؟"
 
برخی از مقامات دولتی نگرانی های مربوط به حریم خصوصی را تأیید می کنند و اطمینان خاطر می دهند که قرار نیست اتفاق بدی رخ دهد. لیو یوون ، که رئیس گروه بزرگ امنیت داده های استان یونان است ، گفت که از حریم شخصی افراد محافظت می شود و با تلاش برای پایان دادن به همه گیری ، داده های خیره شده به سرعت از بین می روند.هیچ کس نمی تواند بدون مجوز دفتر مرکزی پیشگیری و کنترل بیماری همه گیر ، داده ای را ببیند."
 
مشخص نیست که آیا تمام داده های جمع آوری شده به یک انبار مرکزی می رود یا در سطح ملی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است ، زیرا مقامات محلی اغلب از سیستم های خود ساخته توسط شرکت های مختلف استفاده می کردند. شرکت های سرشناس مثل تنسنت وعده داده اند که هرگز از داده ها سوء استفاده نمی کننند و داده ها در امنیت کامل قرار دارند. اما تردیدها هنوز ادامه دارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.