تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 15, 2020
11:41 یکشنبه، 25ام اسفندماه 1398
کد خبر: 109792

آیا رمزارزها هژمونی دلار را می‌شکنند؟

 
عضو انجمن بلاکچین با بیان اینکه وزارت نیرو و بانک مرکزی باید رمزارزها را برسمیت بشناسند، گفت: این فناوری غیر قابل فیلتر است، اگر نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم بهتر است با آن همراهی کنیم و کشورمان را از فرصت‌های آن بی‌بهره نگذاریم.
 
عباس آشتیانی درباره امکان استفاده از رمزارزها برای نقل و انتقال پول در شرایط تحریم اظهار داشت: طبق تعاریف اقتصادی پول تعاریف خاص خود را دارد، منجمله واحد شمارش، محل ذخیره و وسیله‌ای برای انجام تبادلات. اما رمزارزها وسیله‌ای برای تبادلات هستند که  براحتی جعل نمی‌شوند، قابلیت تقسیم دارند و مشکل حمل و نقل هم ندارند.
 
وی با بیان اینکه رمزارزها قابلیت تقسیم پذیری داشته، غیر قابل جعل بوده و قابلیت انتقال دارند، افزود: با توجه به دیجیتالی شدن بشر، سرنوشت محتومی برای استفاده از رمزارزها خواهیم داشت.
 
عضو انجمن بلاکچین با بیان اینکه رمزارزها می‌توانند تحریم نقل و انتقال پول و خرید و فروش کالا را نقض کنند، گفت: با گسترش پذیرش بیت کوین بعنوان واحد پولی و تبادل و با ارزش شدن آن کم کم هژمونی دلار و اقدام رئیس جمهور امریکا که توانست واحد پولی خود را بزور و بدون پشتوانه به دنیا بقبولاند و همچون یک چک بی‌محل  دنیا را بخرد، از بین ببریم. ما با با پذیرش رمزارزها و مقبولیت بین المللی آن به دلار ضربه می‌زنیم و در کل موضوع تحریم در برابر این موضوع یک مسئله جزئی محسوب می‌شود.
 
وی تاکید کرد: باید رمزارزهای جهان روا را به عنوان منشا ارز برای صادر کنندگان و واردکنندگان به رسمیت بشناسیم تا تجار بتوانند شرکایی پیدا کنند که حاضر باشند با این رمزارزها که تراکنش و ارسال‌شان غیر قابل تحریم است، کار کنند.
 
آشتیانی با بیان اینکه وزارت نیرو و بانک مرکزی باید این رمزارزها را برسمیت بشناسند، گفت: این فناوری غیر قابل فیلتر و جلوگیری است، ماهیت غیر متمرکز دارد، اگر نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم بهتر است با آن همراهی کنیم و کشورمان را از فرصت‌های آن بی‌بهره نگذاریم.
 
وی ادامه داد: کشور ما مزیت نسبی و گاها مطلق تجاری در حوزه انرژی دارد و با توجه به شرایط تحریم بهترین کار این بود که این انرژی را به محصول دیگر تبدیل کنیم و با تعرفه صنعتی و عادی و به صورت شفاف از آنها مالیات دریافت کنیم و اشتباهات محاسباتی را به زور در چشم مخاطب فرو نکنیم. بهتر است اجازه دهیم با شفافیت و زمینه‌سازی کشور از درآمدهای گمرکی و مالیاتی صنعت استخراج و تامین ارز برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان از این مسیر برخوردار شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.