تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 15, 2020
16:21 یکشنبه، 25ام اسفندماه 1398
کد خبر: 109810

سامانه آنلاین ثبت درخواست بیمه بیکاری راه‌اندازی شد

 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راه‌اندازی سامانه ثبت درخواست بیمه‌ بیکاری به صورت آنلاین خبر داد تا افرادی که به هر دلیلی بیکار شده‌اند، در حال حاضر که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده است، بدون نیاز به حضور فیزیکی و کاملا آنلاین درخواست خود را ثبت کنند.
 
«محمد شریعتمداری» با انتشار توییتی خبر راه‌اندازی سامانه بیمه بیکاری داده و تاکید کرده که به منظور رعایت مهلت قانونی بیمه بیکاری، کارگردان مشمول به این سامانه مراجعه نمایند.
 
 
در همین زمینه «مسعود بابایی»، سرپرست اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری، در گفتگو با دیجیاتو از جزییات فرایند این سامانه بیشتر توضیح می‌دهد و می‌گوید:
 
«بر اساس ماده ۲ قانون بی‌کاری، کارگرانی که بدون میل و اراده کار خود را از دست می‌دهند مشمول حمایت‌های بیمه بیکاری می‌شوند و بر اساس ماده ۶ این قانون، تمامی کارگران باید ظرف یک ماه بعد از بیکاری خود، درخواست خود را برای مقرری بیمه‌کاری ارائه نمایند. البته اگر با دلایل موجه مانند بیماری و بستری بودن که این روزها برای برخی شهروندان ممکن است پیش بیاید، این درخواست تا سه ماه هم می‌تواند به تعویق بیفتد ولی مراحل اداری خاص خودش را دارد و بهتر است شهروندان در این بستر آنلاین ظرف همان یک ماه، درخواست خود را ابلاغ نمایند.»
 
به گفته بابایی، شرایط ویژه‌ای که در کشور رخ داده، باعث شده که آنها با راه‌اندازی این سامانه از تجمع این افراد در مراکز بیمه و ازدحام جمعیت و خلل در کارها، فرایند درخواست بیمه‌ بی‌کاری را به صورت آنلاین در بیاورند. او در پاسخ به این پرسش که شهروندان چطور می‌توانند وارد این فرایند بشوند به دیجیاتو می‌گوید: «بعد از ورود به سامانه و پر کردن یک فرم ثبت نام، کد رهگیری به کاربران داده خواهد شد که به منزله اطمینان از درخواست آنها برای مقرری بیمه بی‌کاری‌شان خواهد بود. البته دریافت این کد الزاما به معنای صد در صد محقق شدن دریافت بیمه بی‌کاری نیست چرا که ممکن است بنا به دلایل مختلف، شهروند ثبت نام کرده جزو کسانی که به آنها بیمه بی‌کاری تعلق می‌گیرد، نباشد.»
 
 
سرپرست اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری تاکید دارد افرادی که بدون خواسته خود از کار بی‌کار شده‌اند، مانند عدم تمدید قرارداد آنها و یا اخراج‌شان از مجموعه‌ و مواردی از این قبیل مشمول بیمه کاری می‌شوند. او در پاسخ به این پرسش که آیا مبتلایان به کرونا که از کار بی‌کار می‌شوند نیز می‌توانند از این خدمات استفاده کنند یا خیر به دیجیاتو می‌گوید: «بهتر است این افراد ضمن صحبت با کارفرمای خود از مرخصی استعلاجی استفاده نمایند که شرایط بهتری هم نسبت به بیمه بیکاری دارد.»
 
به گفته بابایی آنها در حال رایزنی با تامین اجتماعی هستند تا برای مراحل بعدی کار هم ضرورتی برای حضور فیزیکی افراد نباشد: «پرونده‌ها را الکترونیکی برای سازمان بفرستیم و فرم‌هایی را در اختیار استان‌ها قرار دهیم که در آن مشخصات فردی بیمه‌ شده باشد تا تامین اجتماعی مقرری فرد را بر اساس قانون بیمه بیکاری برای فرد واریز کند. با این توافق، تمام فرایند صفر تا صد دریافت بیمه‌کاری به صورت آنلاین خواهد بود.»
 
سرپرست اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری همچنین تاکید دارد که کلیه کارگران می‌توانند در صورت عدم رعایت بهداشت محیطی محل کار خود نسبت به این موضوع شکایت داشته باشند و این شکایت را به وزارت کار اعلام نمایند تا در کمیته‌ای که برای این مساله تشکیل شده به آن رسیدگی شود.
 
سامانه آنلاین ثبت درخواست بیمه بیکاری به منظور جلوگیری از مراجعه حضوری متقاضیان بیمه بیکاری به ادارات کل استانی و مراکز کاریابی‌ و رعایت سلامت و بهداشت متقاضیان از سوی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی راه اندازی و در استان اجرایی شده است. تسریع در بررسی درخواست‌ها، عدم مراجعه حضوری متقاضی در ادارات و کاهش هزینه اقتصادی، ثبت درخواست متقاضی از طریق تکمیل فرم ثبت درخواست بیمه بیکاری در سامانه، امکان دریافت کد رهگیری درخواست، ارسال پیامک اطلاع رسانی به متقاضی و اطلاع رسانی نحوه ادامه فرآیند از طریق سامانه از جمله ویژگی‌های این سامانه به شمار می‌رود.
 
 
بیمه شدگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی چنانچه از کار بیکار شوند، ظرف حداکثر یک ماه از روزی که بیکار شدند به این سامانه مراجعه نمایند. لازم به ذکر است؛ بیمه شده باید حداقل 6 ماه حق بیمه پرداختی داشته باشد در غیر این صورت حائز دریافت حق بیمه بیکاری نمی‌شود. همچنین شایان ذکر است که استعفای خود خواسته منجر به دریافت بیمه بیکاری نشده و فرد حتما به صورت غیر ارادی بیکار شده باشد. میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (55%) متوسط مزد یا حقوق سه ماه قبل از بیکاری بیمه شده بوده و به مقرری افراد متاهل یا متکفل، تا حداکثر (4) نفر از افراد تحت تکفل به ازا هر یک از آنها به میزان (10%) حداقل دستمزد افزوده خواهد شد.
 
گفتنیست پیش از این نیز کلیه دفاتر بیمه تامین اجتماعی که مهلت‌شان تمام شده بود به طور خودکار تا خرداد ۹۹ تمدید شده بودند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.