سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

April 5, 2020
14:39 یکشنبه، 17ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110422

“اسپیس ایکس” استفاده از یک برنامه کنفرانس ویدئویی را ممنوع کرد

 
 
 
شرکت فضایی خصوصی اسپیس ایکس در پی هشدار پلیس فدرال آمریکا مبنی بر وجود یک شکاف امنیتی در برنامه برقراری کنفرانس تصویری، استفاده از این برنامه را برای کارکنان خود ممنوع کرد.
 
 به نقل از آی ای، به گزارش رویترز، شرکت "اسپیس ایکس"(SpaceX) استفاده از برنامه برقراری کنفرانس ویدیوئی موسوم به "زوم"(Zoom) را بنا به آنچه نگرانی‌های جدی در مورد حریم شخصی و امنیت این برنامه ذکر کرده، ممنوع اعلام کرده است. این خبر چند روز پس از آن منتشر شده است که پلیس فدرال آمریکا(FBI) هشداری درباره این برنامه اعلام کرد.
 
شرکت اسپیس ایکس در تاریخ ۲۸ مارس با ارسال ایمیلی به کارمندان خود اطلاع داد که این برنامه غیرفعال شده است. در این ایمیل آمده است: ما می‌دانیم که بسیاری از ما از این ابزار برای برقراری کنفرانس‌ها و پشتیبانی جلسات خود استفاده می‌کردیم. لطفا از این پس به جای این برنامه از روش‌های ارسال ایمیل، متن یا تماس تلفنی به عنوان جایگزین برای ارتباط استفاده کنید.
 
دفتر تحقیقات فدرال بوستون چندی پیش با بیان دو واقعه در ماساچوست، هشداری را در مورد برنامه "زوم" اعلام کرد.
 
این دفتر نوشت: اواخر ماه مارس ۲۰۲۰، یک دبیرستان در ماساچوست گزارش داد که در حالی که یک معلم کلاس آنلاین خود را با استفاده از این نرم‌افزار برگزار کرده بود، یک فرد یا افراد ناشناس به این ویدئو کنفرانس ملحق شده‌اند. این فرد به معلم ناسزا می‌گوید و آدرس خانه وی را اعلام می‌کند.
 
این دفتر در ادامه نوشت: یک مدرسه دیگر در ماساچوست نیز گزارش داد که در هنگام برگزاری یک کلاس آنلاین با برنامه "زوم" یک فرد ناشناس به آن دسترسی یافته است. در این واقعه فرد در نمایشگر قابل مشاهده بوده و اقدام به نمایش خال‌کوبی‌های خود کرده است.
 
"رمزگذاری سرتاسر" (End-to-end encryption) یک سیستم ارتباطی است که تنها افراد دو طرف ارتباط، قادر به خواندن پیام‌ها هستند. در این شیوه ارتباطی، شنود کلیدهایی که برای رمزگذاری مکالمه استفاده می‌شود، برای هیچ فردی از جمله رساننده خدمات اینترنتی و ارائه‌دهندگان خدمات مخابراتی امکان‌پذیر نخواهد بود. در رمزگذاری سرتاسر از آنجا که هیچ شخص دیگری امکان کشف داده‌های در حال مبادله یا ذخیره را ندارد، امکان مراقبت و دستکاری غیرممکن است. به همین دلیل شرکت‌هایی که از شیوه رمزگذاری سرتاسر استفاده می‌کنند، نمی‌توانند پیام‌های مشتریان خود را به مقامات امنیتی ارائه دهند.
در همین حال، سایت خبری "The Intercept" گزارش داد که کنفرانس‌های ویدیوئی برنامه "زوم" رمزگذاری نشده است و "زومیت" نیز به عنوان متولی برنامه "زوم" یک مقاله منتشر کرد که به این مشکلات و نگرانی‌ها اشاره کرد.
 
در این مقاله آمده است: با توجه به علاقه اخیر به شیوه‌های رمزگذاری، می‌خواهیم با عذرخواهی از سردرگمی‌ای که به دلیل اشتباه پیشنهاد برنامه "زوم" ایجاد کرده‌یم، شروع کنیم. "زوم" همواره سعی در استفاده از رمزگذاری برای محافظت از محتواها در حد امکان دارد. 
 
در این مقاله در ادامه آمده است: در حالی که ما هرگز قصد فریب هیچ یک از مشتریان خود را نداشتیم، می‌دانیم که بین تعریف رایج رمزگذاری سرتاسر(end-to-end encryption) و چگونگی استفاده ما از آن اختلاف وجود دارد. 
 
اکنون ممنوعیت استفاده از این نرم‌افزار توسط اسپیس ایکس، مطمئناً کارکنان این شرکت را برای کار از منزل و دورکاری با مشکل مواجه می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.