سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 6, 2020
11:43 چهارشنبه، 17ام اردیبهشتماه 1399
کد خبر: 111556

شناسایی داروی کرونا با کمک شبیه‌سازی رایانه‌ای

پژوهشگران آلمانی با بررسی محاسبات یک ابررایانه قوی دریافتند که چندین داروی هپاتیت، توانایی سرکوب ویروس کرونا را نیز دارند. پژوهشگران «دانشگاه یوهانس گوتنبرگ» (JGU) آلمان، طی محاسبات گسترده‌ای که با استفاده از ابررایانه موسوم به «MOGON II» انجام داده‌اند متوجه شدند چندین دارو که برای درمان هپاتیت سی به‌کار می‌روند، می‌توانند برای درمان کووید-۱۹ نیز به‌کار بروند. ابررایانه MOGON II، یکی از قوی‌ترین رایانه‌های جهان است که توسط پژوهشگران دانشگاه یوهانس گوتنبرگ و موسسه هلمهولتس در ماینتس آلمان اداره می‌شود. پژوهشگران با کمک این ابررایانه، روشی را شبیه‌سازی کرده‌اند که فهرست حدود ۴۲ هزار ماده متفاوت را که به پروتئین‌های کووید-۱۹ متصل می‌شوند و نفوذ ویروس را در بدن انسان سرکوب می‌کنند، ارائه می‌دهد. پروفسور توماس افرث، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: این روش شبیه‌سازی رایانه‌ای که سال‌هاست مورد استفاده قرار می‌گیرد، عملکرد سریعی دارد و کم‌هزینه‌تر از بررسی‌های آزمایشگاهی است. تا جایی که من می‌دانم ما نخستین پژوهشگرانی بودیم که این روش را برای کووید-۱۹ به‌کار بردیم. خبر خوب این است که ما دریافتیم شمار زیادی از داروهای هپاتیت سی می‌توانند گزینه‌های درمانی خوبی برای کووید-۱۹ باشند. پژوهشگران با استفاده از ابررایانه MOGON II، بیش از ۳۰ میلیارد محاسبه را طی دو ماه انجام دادند و دریافتند که ترکیبات موجود در چهار داروی هپاتیت سی می‌توانند به ویروس کرونا متصل شوند و از بروز عفونت پیشگیری کنند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.