اپلیکیشن

امینت

تلفن همراه

May 6, 2020
14:55 چهارشنبه، 17ام اردیبهشتماه 1399
کد خبر: 111574

بدافزاری که سال ها در گوگل پلی شنود می‌کرد

محققان امنیتی از تلاش چندین ساله هکرها برای سرقت اطلاعات کاربرانی که اپلیکیشن‌های آلوده در فروشگاه گوگل پلی استور را دانلود کرده‌اند، خبر داده‌اند.
 
 
 
 محققان شرکت امنیت سایبری کسپرسکی اعلام کردند که گروهی از هکرها از اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی با استفاده از یک بدافزار پیشرفته به سرقت اطلاعات کاربران در اپلیکیشن‌های آلوده در گوگل پلی استور اقدام کرده‌اند.
 
در این گزارش که در سایت Wccftech نیز آمده است، مجرمان سایبری از اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی از یک تروجان و بدافزار پیشرفته بک‌دور (Backdoor) تحت عنوان PhantomLance سخن گفته‌اند که برای سال‌ها به تمامی اطلاعات کاربرانی که برخی از اپلیکیشن‌های آلوده در فروشگاه اینترنتی گوگل پلی استور را دانلود و نصب کرده بودند، نفوذ و دسترسی پیدا کرده‌اند.
 
محققان کسپرسکی در این خصوص گفته‌اند: بدون شک هدف اصلی استفاده هکرها از این بدافزار سرقت اطلاعات محرمانه و خصوصی گوشی‌های قربانیان بوده است، چرا که این بدافزار قادر به دسترسی به موقعیت مکانی، پیام‌های متنی، تماس‌ها، لیست اپلیکیشن‌های نصب شده و سایر اطلاعات گوشی بوده است.
 
بررسی‌های انجام شده از سوی این محققان نشان می‌دهد که بدافزار مذکور در برخی از اپلیکیشن‌های محبوب و پرطرفدار در گوگل پلی استور همچون اپلیکیشن‌های تغییر فونت گوشی، پاکسازی دستگاه و تبلیغات در این پلت‌فرم نیز وجود داشته و شناسایی شده بوده است.
 
به گفته آنها در واقع زمانی که توسعه دهندگان اپلیکیشن‌های آلوده نسخه سالم و ابتدایی خود را در فروشگاه گوگل پلی استور عرضه می‌کنند، مشکل امنیتی و آسیب‌پذیری ندارند تا بتوانند کنترل‌های امنیتی و بررسی‌های سختگیرانه گوگل را با موفقیت پشت سر بگذرانند اما سپس بدافزار و ویژگی‌های مخرب را توسط به‌روز‌رسانی‌های بعدی به برنامه خود اضافه می‌کنند چرا که بدین ترتیب به راحتی قادر به دور زدن بررسی‌های امنیتی گوگل خواهند بود.
 
ظاهرا هدف اولیه این بدافزار کاربران ویتنامی بوده‌اند؛ با این حال، این برنامه‌های آلوده در سایر نقاط جهان نیز منتشر شده‌اند. این تروجان با برنامه دیگری به نام OceanLotus مرتبط شده است که سابقه حملات بدافزار مشابه به سیستم‌عامل‌های دسکتاپ را دارد. حتی اگر گوگل این برنامه‌ها را از فروشگاه خود حذف کند، آنها هنوز هم به صورت آنلاین در وب سایت‌های مختلف APK و سایر فروشگاه‌های شخص ثالث در دسترس هستند.
 
به نظر می‌رسد حتی اگر تنها برنامه‌ها را از فروشگاه گوگل پلی نصب کنید باز هم قابل اطمینان نیست، مگر اینکه در مورد صحت برنامه نویسان تحقیق کنید. جست‌وجوی سریع گوگل می‌تواند اطلاعات معتبری را درباره توسعه دهندگان ارایه کند و اگر چیزی از نتایج جست‌وجو مشکوک به نظر می‌رسد، از نصب چنین برنامه‌هایی خودداری کنید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.