معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات گفت: قرار بود طرح تولید گوشی هوشمند داخلی با تسهیلات و باندلینگ (تسهیلات ویژه و قسطی) در ابتدای سال جاری رونمایی شود، اما متاسفانه به دلیل تبعات ناشی از اپیدمی ویروس کرونا، اجرای این طرح به زمان عادی شدن شرایط موکول شده است.
اوایل دی ماه سال گذشته وزارت ارتباطات در جریان امضای دو تفاهمنامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت و پست بانک ایران، از تولید گوشی هوشمند داخلی تا پایان سال به صورت قسطی خبر داد. با شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن آموزش و کسب و کارها، قیمت گوشی تلفن همراه به شدت بالا رفته است و بیش از هر زمان دیگری به ضرورت تولید گوشی همراه داخلی تاکید میشود.
دکتر «ستار هاشمی» معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برنامههای این وزارتخانه در خصوص حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان گوشی تلفن همراه هوشمند را در گفت و گو با ایرنا تشریح کرد.
وی افزود: سال گذشته راهبری برنامه حمایتی دولت در خصوص ارتقای سهم بازار گوشی همراه هوشمند تولید داخل، از سوی وزیر ارتباطات به معاونت فناوری و نوآوری سپرده شد و مقرر شد تمرکز و محوریت این طرح بر حمایت از بازار مصرف و با استفاده از تسهیلات و باندلینگ قرار گیرد.
معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: با استفاده از منابع در نظر گرفته شده، تولیدکنندگان گوشی همراه هوشمند داخلی مورد حمایت قرار میگیرند تا کالایی در شان مصرف کننده ایرانی تولید و به بازار عرضه کنند. همچنین عموم مردم نیز میتوانند در طرح فروش اقساطی گوشی همراه هوشمند ایرانی شرکت کرده و از گوشی با کیفیت تولید داخل با قیمت مناسب و صرفا با پرداخت بخشی از بهای گوشی و مابقی در قالب تسهیلات ارزان قیمت بهره مند شوند.
۱۰ مدل گوشی زیر ۳ میلیون تومان
هاشمی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان مورد حمایت در این طرح میبایست توان تولیدی لازم جهت تولید گوشی های هوشمند باکیفیت و قابل رقابت با برندهای خارجی و همچنین قدرت پاسخگویی به تقاضای بازار را داشته باشند.
در همین راستا تاکنون سه تولیدکننده با ارائه نمونه اولیه مجموعاً ۱۰ مدل گوشی در بازه قیمتی یک تا سه میلیون تومان شناسایی شدهاند و در آینده نزدیک شاهد اقبال سرمایه گذاران و تولیدکنندگان بیشتری برای تولید این کالا در داخل کشور خواهیم بود. گوشیهایی تولیدی در مقایسه با مدلهای مشابه خود از برندهای معروف خارجی، قابلیت رقابت داشته و با قیمتی کمتر از آنها به مصرفکنندگان ارائه خواهد شد.
وی افزود: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، تفاهمنامههای منعقده با وزارت صنعت، همچنین اپراتورهای بزرگ مخابراتی و پست بانک، گوشیهای همراه هوشمند تولید داخل در قالب یک طرح منسجم فروش اقساطی و به صورت باندل شده با سرویسهای جذاب قابل ارائه از سوی اپراتورها عرضه خواهد شد و مردم کشورمان میتوانند از طریق سامانه یکپارچهای که به همین منظور طراحی شده است، گوشیهای هوشمند با کیفیت تولید داخل را به صورت اقساطی خریداری کنند.
مقرر بود از این طرح در ابتدای سال جاری رونمایی شده و اجرایی شود که متاسفانه به دلیل تبعات ناشی از اپیدمی ویروس کرونا نظیر دورکاری شرکت ها، تعطیلی کارخانه ها و توقف ورود قطعات مورد نیاز تولیدکنندگان به دلیل محدود شدن روابط تجاری، اجرای این طرح به زمان عادی شدن شرایط موکول شده است.
تسهیلگری و اصلاح قوانین
معاون فناوری و نوآوری وزارت ICT در ادامه افزود: مشکل بزرگ دیگری که مانع تولید گوشی همراه هوشمند در داخل به صورت CKD و SKD بوده و اساساً انگیزه تولید داخلی و امکان رقابت قیمتی با برندهای مشابه خارجی در کشور را کمرنگ کرده بود، تعرفه بالا و چند برابری ورود قطعات و تجهیزات مورد نیاز تولید در مقایسه با تعرفه ورود کالای ساخته شده به صورت CBU (کامل) بود که با پیگیری های انجام شده و در تعامل و همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت، این چالش بزرگ و اساسی مرتفع شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد، این طرح به طور جدی در حال پیگیری بوده و انشاالله در سال جاری و با کاهش پاندمی ویروس کرونا و راه اندازی مجدد زنجیره تامین، مردم کشورمان از گوشیهای با کیفیت و با قیمت مناسب تولید داخل و قابل رقابت با برندهای مطرح بین المللی بهرهمند خواهند شد.