اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 5, 2020
16:35 یکشنبه، 15ام تیرماه 1399
کد خبر: 113740

استفاده از واقعیت مجازی برای کنترل نیروگاه‌ های هسته‌ ای

 دانشمندان روسی به منظور افزایش بهره وری و امنیت نیروگاه های اتمی، موفق به ساخت نوعی سیستم بر پایه واقعیت مجازی شدند که می‌تواند در کنترل و بهره برداری از نیروگاه‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد.
نیروگاه های هسته دارای مزایای متعددی هستند و امکان تولید نیرو و استفاده در حوزه های مختلفی را دارند. از سوی دیگر این نیروگاه ها به دلیل سوخت هسته ای مورد استفاده، می توانند به طور بالقوه تهدیدی برای مناطق اطراف خود باشند.
 
 تا کنون نمونه های متعددی در کشورهای مختلف ثبت شده است که طی آن یک نیروگاه اتمی به دلیل مشکلات فنی دچار نقص و انفجار شده است. به همین دلیل تیمی از پژوهشگران کشور روسیه سیستمی مبتنی بر واقعیت مجازی را برای کنترل و بهره برداری از نیروگاه‌های هسته‌ای ایجاد کردند.
 
بر اساس گزارش سازنده این سیستم، یک اپراتور با استفاده از عینک‌های مبتنی بر واقعیت مجازی می‌تواند یک پهپاد را کنترل کند. این عینک‌های واقعیت مجازی به یک صفحه کنترل متصل بوده و بر اساس ویژگی هوش مصنوعی، شناسایی خودکار شرایط اطراف خود را انجام داده و ضمن برجسته کردن اهداف برای عملکرد یک روبات، می‌تواند در کنترل پهپاد نیز به اپراتور کمک کند.
 
مسوولان بخش Avtomatika Concern وابسته به شرکت دولتی روستک (Rostec) روسیه در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کردند که سیستم کنترل تجهیزات رباتیک  موسوم بهGipnoz  را برای این هدف راه اندازی کرده اند.
 
این سیستم برای انجام فعالیت‌های بسیار سخت در محیط پرتونگاری، درجه حرارت بالا و پایین و دید ضعیف کاربرد داشته و با استفاده از هوش مصنوعی و واقعیت‌های مجازی عمل می‌کند.
 
در حقیقت واقعیت مجازی، تلاش بشر برای برداشتن مرزهای بین فضای واقعی و فضای مجازی است که به کاربر امکان می‌دهد تا با یک محیط شبیه‌سازی شده کامپیوتری در کنش و تعامل باشد.این تکنولوژی موجب آسان تر شدن فعالیت‌ها تحقیقاتی نیز می‌شود.
 
به گفته پژوهشگران، فناوری واقعیت مجازی می‌تواند در آینده به‌عنوان یک ماشین انتقال فکر مورداستفاده قرار گیرد و آنچه واقعاً باعث می‌شود تا انسان‌ها به فناوری واقعیت مجازی اعتماد بیشتری داشته باشند این است که آن را به‌طور بهتری درک کنند.
 
این شرکت در رابطه با موارد کاربرد و استفاده چنین سیستمی توضیح داد: «این سیستم کنترل می‌تواند در استخراج معادن، مراقبت، تولید سوخت هسته‌ای، نگهداری راکتورهای نیروگاه هسته‌ای، کنترل تابش در انبارهای سوخت هسته‌ای، واکنش به حادثه در معادن بدون مداخله انسانی و حل سایر کارهای ویژه مورد استفاده قرار گیرد.»
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.