تلفن همراه

سیستم‌عامل

گوشی

August 4, 2020
14:29 سه شنبه، 14ام مردادماه 1399
کد خبر: 114831

پنج بررسی معمول برای اندروید

WhatsApp Image 2020-08-04 at 13.59.19.jpeg
 
 
 
برای بسیاری، زندگی حول محور اسمارت‌فون می‌چرخد. حتی اگر زندگی‌تان آنقدرها هم نگرشی افراطی‌وار نسبت به اسمارت‌فون‌ها نداشته باشد باز هم حتم می‌دهیم گوشی همراه‌تان حاوی مقادیر زیادی اطلاعات شخصی و ارزشمند باشد- از عکس و گیم گرفته تا کانتکت‌ها، موزیک و غیره.
به گزارش روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛ برای اینکه مطمئن شوید کنترل این داده‌های ارزشمند در اختیار خودتان است نیاز به انجام برخی بررسی‌های معمول دارید (درست مثل اینکه دندان‌ها را باید مرتباً مسواک زد). در ادامه با ما همراه شوید تا 5 بررسی معمول امنیتی و ایمنی برای اسمارت‌فون‌های اندرویدی خدمتتان معرفی کنیم.
بررسی اپ‌ها
ابتدا با فهرست اپ‌های نصب‌شده شروع می‌کنیم. به سراغشان روید و بی‌رحمانه هر کدام را که استفاده نمی‌کنید حذف کنید. بعد از این حرکت خواهید دید چقدر اوضاع بهتر شده: اول از همه اینکه کلی فضا در اسمارت‌فون خود آزاد کردید و متعاقباً عملکرد گوشی‌تان بالا خواهد رفت. دوم اینکه عمر باتری‌تان افزایش پیدا خواهد کرد زیرا ممکن است پیشتر کلی اپ فراموش‌شده وجود داشته که بدون آنکه خبر داشته باشید داشتند در پس‌زمینه اجرا می‌شدند.
سوم اینکه اگر هر یک از اپ‌های داخل گوشی‌تان بالقوه آلوده بود کمتر در دیدرس جاسوسان و سارقین قرار خواهید گرفت. حتی برنامه‌ای که کاملاً قانونی است هم می‌تواند در صورت هک شدن (یا اگر توسعه‌دهندگانش ناخواسته از آرشیوی آلوده در کد اپ استفاده کرده باشند) به منبع آلودگی تبدیل شود. اپ کمتر یعنی کمتر در معرض رخدادهای سایبری قرار گرفتن. آیا خیلی وقت است از اپی استفاده نکردید اما فکر می‌کنید روزی قرار است به کارتان بیاید؟ همین الان آن را حذف کنید؛ خوب می‌دانید که اگر بنا باشد بدان نیاز پیدا کنید نصب و دانلودش تنها چند ضربه روی اسکرین می‌خواهد و بس.
بررسی مجوزها
حال که به همان اپ‌هایی که ازشان استفاده می‌کنید بسنده کردید، بگذارید باری دیگر برگردیم به فهرستمان؛ اما این بار قصد داریم نگاهی به مجوزها بیاندازیم. این یک قانون است: هنگام نصب اپی جدید حقوق و مجوزهای غیرضروری ندهید. هر قدر اپی مجوزهای بیشتری داشته باشد بیشتر می‌تواند روی دستگاه شما مانور دهد (به طور خاص، می‌تواند داده‌های بیشتری در مورد شما جمع‌آوری کند). پس، کمترین میزان حقوق را به اپ دهید. بیشتر به مجوزهایی در خصوص اپ‌های ادمین دستگاه و قابلیت‌ دسترسی توجه کنید- اگر به اپ 100% اطمینان دارید این مجوزها را دهید. باری دیگر تأکید می‌کنیم، از لغو مجوزها واهمه نداشته باشید. اگر مجوزی را لغو کنید و اپ هم دیگر درست کار نکند و یا برخی از قابلیت‌هایش از بین برود همیشه می‌توانید آن را از نو استفاده کنید. به احتمال زیاد، این اپ برای دسترسی به این حقوق‌ها خود را به هر دری خواهد زد.
بررسی آپدیت‌ها
آپدیت‌ها بسیار مهمند زیرا کارشان برطرف کردن آسیب‌پذیری‌هاست و این یعنی اینکه شما زیر چتر آن‌ها از گزند حملات مصون می‌مانید. اپ‌های گوگل‌پلی معمولاً به طور خودکار آپدیت می‌شوند اما برای حصول اطمینان به این فروشگاه رفته و خودتان اپ را به جدیدترین نسخه‌اش آپدیت کنید. اگر (خطر را به جان خریده) و از فروشگاه غیررسمی چیزی را دانلود کنید (هرگز این کار را انجام ندهید)، باید خودتان به صورت دستی مسئولیت آپدیت‌ها و پیگیری‌شان را بر عهده گیرید. آپدیت‌های سیستم اندروید هم مسئله‌ی دیگریست. با بررسی دستی آپدیت‌ها، می‌توانید پیش از اینکه اسمارت‌فون آن‌ها را در طول آپدیت خودکار بعدی نصب کند آن‌ها را دریافت نمایید. این یعنی پیشگیری زودهنگام در برابر خطرات بالقوه.
اسکن با نرم‌افزار آنتی‌ویروس
گوگل‌پلی آنتی‌ویروس مخصوص خودش Google Play Protect را دارد که اپ‌های دانلودشده در فروشگاه را بررسی می‌کند. به بیانی دیگر، اگر از فروشگاه رسمی اپ‌ها را دانلود کنید احتمال امن بودنشان بیشتر است. البته استثناها همیشه وجود دارند (اگر داستان CamScanner خاطرتان باشد!). با این حال، اپ‌های آلوده دست‌کم در گوگل‌پلی نهایتاً شناسایی شده و حذف می‌گردند. اگر از سایر فروشگاه‌ها اپ‌ها را نصب نموده و یا آن‌ها را به طور دستی در اسمارت‌فون خود (با فرمت فایل‌های APK) دانلود کنید، دیگر از ضمانت‌های امنیتی خبری نخواهد بود. بنابراین، توصیه ما این است که به صورت دوره‌ای محتواهای اسمارت‌فون خود را با ابزار آنتی‌ویروس موبایل اسکن کنید. با راهکار‌های امنیتی رایگان، اسکن‌ها معمولاً باید به صورت دستی اجرا شوند. این کار بعد از نصب هر اپ جدید یا بعد از آپدیت‌ها به بهترین نحو صورت می‌پذیرد. اگر نگران این هستید که ممکن است فراموشتان شود، راهکاری را انتخاب کنید که به طور خودکار دستگاه را بر طبق جدول زمانی‌ای که خودتان تنظیم کرده‌اید اسکن می‌کند. این قابلیت برای مثال در نسخه‌ی پولی Kaspersky Security Cloud for Android موجود است.
بررسی نشتی‌های اطلاعاتی
دستگاه اندرویدی شما احتمالاً حاوی اطلاعات زیادی است (عکس، اپ‌های شبکه اجتماعی و کلی چت خصوصی) و متأسفانه نشتی‌های اطلاعاتی دارند از بیش از زمان دیگری شایع می‌شوند. اگر فرضاً رمزهای عبور شما یا شماره کارت اعتباری‌تان به دست مجرمان سایبری بیافتد، یا حساب بانکی خود را برای همیشه از دست خواهید داد و یا قربانی یک کلاهبرداری خواهید شد. از این رو، باید نسبت به نشتی‌های اطلاعاتی آگاه باشید. اطلاعات پیرامون نشتی‌ها به طور گسترده‌ای موجود است. در بسیاری از موارد، شرکت‌ها آن‌ها را به مشتریان خود گوشزد می‌کنند و شما نیز می‌توانید روی خبرگزاری‌های آی‌تی این اطلاعات را کسب کنید. با این حال، اکثریت خبرهای مربوط به نشتی‌های اطلاعاتی در مورد شرکت‌ها و سرویس‌هایی خواهد بود که شما نمی‌شناسید و یا استفاده نمی‌کنید. برای جلوگیری از اتلاف وقت و متمرکز شدن روی مشکلاتی که ممکن است دغدغه‌ی شخص شما باشد می‌توانید از Kaspersky Security Cloud استفاده کنید. راهکار ما تنها از رخدادهایی که به شما مربوط می‌شود باخبرتان خواهد کرد (و البته توصیه‌های امنیتی نیز ارائه می‌دهد).
نتیجه‌گیری
اپ‌هایی را که استفاده نمی‌کنید حذف کنید.
همه‌ی اپ‌ها را از مجوزهای غیرضروری محروم کنید.
برای اندروید و تمامی اپ‌ها جدیدترین آپدیت‌ها را نصب کنید.
اگر مرتباً به طور خودکار اسکن صورت نمی‌گیرد به طور دستی آنتی‌ویروس اجرا کنید.
رمزعبورهای هر اکانتی را که دچار نشتی اطلاعاتی شده تغییر دهید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.