تلفن همراه

گجت

August 11, 2020
17:00 سه شنبه، 21ام مردادماه 1399
کد خبر: 115085

درمان کرونا با یک گجت در طحال

 
 
فناوری فراصوت برای توانایی‌های خود در تصویربرداری پزشکی شناخته شده، با این حال مهندسان پزشکی دانشگاه «مینه‌سوتا» به دنبال درمان کرونا به وسیله آن هستند.
 
این گروه از محققان که بخشی از استارتاپ «SecondWave» هستند، می‌خواهند یک گجت پوشیدنی ارزان قیمت با فناوری فراصوت را بطور عمده تولید کنند که می‌تواند روی قفسه سینه قرار بگیرد و با وارد کردن انرژی به طحال، تاثیرات ضدالتهابی روی وضعیت‌های پزشکی مختلف مانند «سپتیسمی» داشته باشد. طحال وظایف زیادی در بدن دارد و به عنوان یک فیلتر برای خون به عنوان بخشی از سیستم ایمنی بدن کار می‌کند.
 
یکی از اساتید دانشگاه مینه‌سوتا و هم‌بنیانگذار SecondWave، «هوبرت لیم» در این زمینه اعلام کرده: «در نگاه اول شاید این سوال به ذهنتان برسد که چگونه اعمال امواج فراصوت به طحال می‌تواند مشکلات سلامتی ایجاد شده مرتبط با التهاب را درمان کند، در پاسخ باید بگویم چندین گروه در دانشگاه مینه‌سوتا و سراسر ایالات متحده آمریکا به نتایج مناسبی در این زمینه دست پیدا کرده‌اند. ما تحقیقات خود را روی التهاب بیش از حد ریه در بیماران مبتلا به کرونا متمرکز کرده‌ایم.»
 
لیم و همکارانش در حال همکاری با شرکت‌های پزشکی در سراسر جهان برای انجام آزمایشات و جمع آوری اطلاعات در زمینه درمان کووید-۱۹ با استفاده از امواج فراصوت هستند. این تیم امیدوار به جمع آوری اطلاعات کافی برای کسب تاییدیه جهت استفاده از دستگاه ارزان و قابل حمل خود در آزمایشات بالینی است.
 
به گفته لیم یکی از مزیت‌های استفاده از دستگاه فراصوت، امنیت آن است: «فراصوت تنها امواج صوتی با فرکانس بالا است که در دهه‌های گذشته برای تصویربرداری پزشکی مورد استفاده قرار گرفته و دستورالعمل‌های ایمنی مشخصی برای استفاده بالینی دارد، بنابراین عوارض جانبی احتمالی آن کمتر از سایر روش‌های درمانی است.»
 
مدیرعامل SecondWave، «آنوج بهاردوج» به این موضوع اشاره می‌کند که محصول جدید مشکلات مربوط به هزینه و ابعاد دستگاه‌های فراصوت را برطرف می‌کند:
 
«یکی از بزرگترین مشکلات مربوط به روش‌های درمانی سابق با استفاده از امواج فراصوت، ابعاد بزرگ دستگاه‌ها و همچنین قیمت بالای آن‌ها است.»
 
این استارتاپ موفق ساخت به یک سیستم فراصوت آرایه فازی با کارایی بالا روی یک پلتفرم پوشیدنی کوچک شده که هزینه یکسانی با گوشی‌های هوشمند دارد. این دستگاه را می‌توان ضدعفونی کرد و دوباره مورد استفاده قرار داد.
 
لیم نتایج بدست آمده تا به امروز را امیدوارکننده توصیف کرده و امیدوار است آزمایشات آینده باعث جمع آوری مدارک بیشتر درباره درمان ایمن و کارآمد کرونا به وسیله امواج فراصوت شود. مقاله این محققان هنوز به چاپ  نرسیده اما در دسترس عموم قرار دارد. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.