اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 13, 2020
11:50 پنجشنبه، 23ام مردادماه 1399
کد خبر: 115134

انتظارات خود را از کاربردهای آینده ماهواره‌ها اعلام کنید

دبیر ستاد برگزاری هفته جهانی فضا زمان برگزاری هفته جهانی فضا در سال جاری در ایران را مصادف با ۱۳ تا ۱۹ مهر ماه دانست و گفت: در سال جاری به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی برنامه‌های این هفته به صورت آنلاین و غیرحضوری برگزار خواهد شد.
 
 سعید قربانی امروز در نشست خبری سازمان فضایی در خصوص هفته جهانی فضا که به صورت لایو اینستاگرام برگزار شد، افزود: هفته جهانی فضا همه ساله از ۴ تا ۱۰ اکتبر برگزار می‌شود که این زمان در سال جاری مصادف با روزهای ۱۳ تا ۱۹ مهرماه است و به منظور ترویج این علم در میان مردم از سوی همه کشورها برنامه‌هایی را در این راستا برگزار می‌کنند.
 
وی نامگذاری روز جهانی فضا را در پی تصویب قطعنامه‌ای در سازمان ملل در سال ۱۹۹۹ دانست و اظهار کرد: هدف از این اقدام ترویج و توسعه دانش فضایی و آشنا کردن مردم و جوانان از نقش فناوری فضایی در زندگی انسان‌ها بر روی زمین و هم افزایی میان کشورهای دارنده فناوری فضایی در راستای استفاده صلح آمیز از این فناوری است.
 
قربانی به دلایل نامگذاری یک هفته به نام هفته جهانی فضا اشاره کرد و یادآور شد: در روز ۴ اکتبر سال ۱۹۵۷، اسپتونیک – ۱، نخستین ماهواره جهان توسط اتحاد جماهیر شوروی به فضا پرتاب شد و ۱۰ سال بعد در روز ۱۰ اکتبر ۱۹۶۷ آمریکا اولین ماهواره‌ خود را به فضا پرتاب کرد. پیشنهاد برگزاری هفته جهانی فضا از ۴ تا ۱۰ اکتبر به ابتکار اساتید و محققان ایرانی به سازمان ملل پیشنهاد شد و در نهایت این پشنهاد به تصویب رسید.
 
دبیر ستاد برگزاری هفته جهانی فضا ادامه داد: در این راستا انجمن هفته جهانی فضا هر ساله موضوعی را برای برگزاری رویدادهای هفته جهانی فضا انتخاب می‌کند تا تمام فعالیت‌ها و رویدادها در سراسر جهان در این هفته پیرامون این شعار برنامه‌ریزی شود.
 
به گفته وی این انجمن شعار هفته جهانی فضا در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹) را "ماهواره‌ها زندگی را بهتر می‌کنند"، اعلام کرده است.
 
رییس حوزه ریاست سازمان فضایی با بیان اینکه همواره این سوال مطرح می‌شود که ماهواره‌ها چه تحولاتی را می‌توانند در زندگی انسان ایجاد کنند، خاطر نشان کرد: با توسعه فناوری فضایی ماهواره‌ها امروزه به طرق مختلف بر زندگی ما اثر گذارند که از آن جمله می‌توان به کاربردهای ماهواره‌ها در حوزه کشاورزی اشاره کرد که از شناسایی مناطق دارای آفات کشاورزی تا آنالیز میزان رطوبت خاک، هواشناسی و فرسایش خاک کاربرد دارد.
 
قربانی با اشاره به برنامه‌های هفته جهانی فضا در ایران توضیح داد: متاسفانه‌ شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان، برنامه‌های این هفته جهانی را تحت تاثیر قرار داده و به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی کلیه نشست‌ها و کارگاه‌ها به صورت مجازی برگزار خواهد شد
 
وی با تاکید بر اینکه برنامه‌های این هفته در ایران بیشتر در محورهای گفت‌وگو تدارک دیده شده‌ است، ادامه داد: علاوه بر آن مسابقات غیر حضوری نقاشی نیز در سال جاری برگزار خواهد شد.
 
دبیر ستاد برگزاری هفته جهانی فضا "الو ماهواره" را از دیگر برنامه‌های این هفته در ایران نام برد و در این باره توضیح داد: هدف از برگزاری این رویداد ایجاد رویکرد آینده نگرانه به خدمات ماهواره‌ای است؛ از این رو مشارکت کنندگان مصاحبه‌ای با ماهواره‌ها خواهند داشت و کاربردهای آتی این تجهیزات فضایی را بیان خواهند کرد.
 
قربانی ثبت رویداد فضایی را از دیگر برنامه‌های این هفته نام برد و یادآور شد: در این بخش علاقه‌مندان با مراجعه به سایت سازمان فضایی رویدادهای پیشنهادی خود را در حوزه فضایی ثبت می‌کنند و ما این رویدادها را با نام آنها درج خواهیم کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.