بانکداری و پرداخت الکترونیک

تجارت الکترونیک

رمز ارز

فناوری اطلاعات

August 16, 2020
16:39 یکشنبه، 26ام مردادماه 1399
کد خبر: 115243

بانک مرکزی آمریکا در حال آزمایش یک ارز دیجیتال است

 
 
بر اساس گزارش‌های روز پنجشنبه گذشته، ایالات متحده سرانجام به جمع کشورهایی پیوست که بررسی و آزمایش ارز دیجیتال ملی (CBDC) را در دستور کار خود قرار داده‌اند.
 
طبق گزارش کریپتوپوتیتو، لائل برینارد (Lael Brainard)، یکی از مقامات دولتی آمریکا روز پنج‌شنبه، طی رویدادی مجازی با محوریت فناوری اعلام کرد که بانک مرکزی ایالات متحده، با همکاری تیم‌های تحقیقاتی از شعبه بوستون این بانک و مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)، در حال انجام بررسی‌های اولیه ارز دیجیتال ملی است.
 
به‌نقل از برینارد، هر دو مؤسسه، چندین سال درباره فناوری بلاک چین تحقیق کرده‌اند تا مشخص شود بانک مرکزی چگونه می‌تواند از این فناوری برای عرضه دلار دیجیتال بهره ببرد. علاوه‌بر‌این، تأثیر احتمالی ارز دیجیتال ملی بر سیستم مالی موجود نیز بررسی شده است.
 
برینارد اظهار داشت: ما زمان و تلاش بسیاری صرف شناخت و درک پیامدهای حائز اهمیت ارزهای دیجیتال و ارز دیجیتال بانک مرکزی در سرتاسر جهان کرده‌ایم.
 
او همچنین افزود که جایگاه ویژه دلار به‌عنوان ارز ذخیره‌ای بین‌المللی به‌معنای کلیدی‌بودن نقش فدرال رزرو در تحقیق و توسعه ارزهای دیجیتال است.
 
اگرچه فدرال رزرو، گام جدیدی در جهت ساخت و آزمایش ارز دیجیتالی مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده برداشته است، برینارد خاطرنشان کرد که حتی در صورت موفقیت‌آمیزبودن آزمایش‌ها، بانک مرکزی «تعهدی» به عرضه ارز دیجیتال ملی ندارد. او تأکید کرد که این اقدامات صرفاً در راستای اهداف تحقیقاتی انجام می‌شوند.
 
پیش از آنکه بانک مرکزی بتواند این ارز دیجیتال را عرضه یا استفاده کند، لازم است یک فرایند سیاست‌گذاری رسمی را دنبال کند. همچنین، این تصمیم، ابهامات حقوقی بسیاری برای دولت و سایر ذی‌نفعان ایجاد می‌کند که باید رفع شوند. برینارد اشاره کرد که فدرال رزرو این فرایند را آغاز نکرده است و فعلاً تصمیمی نیز برای شروع آن ندارد.
 
علاوه‌براین، برینارد اضافه کرد که یافته‌های این آزمایش منتشر خواهند شد و کد پایه (Codebase) آن نیز از طریق نرم‌افزاری متن‌باز برای آزمایش در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.  
 
جیمز کونا (James Cunha)، معاون ارشد رئیس بانک فدرال رزرو بوستون که رهبری این پروژه را بر عهده دارد، توضیح داد که اولین قدم، توسعه موتور و نرم‌افزاری است که مطابق نیازهای ارز دیجیتال ملی برای کشوری به پهناوری ایالات متحده باشد.
 
به‌گفته کونا، حجم بالای تراکنش‌ها، حفظ امنیت و حریم خصوصی افراد، برخی از چالش‌های مهم پیش روی این پروژه است.
 
ایالات متحده درحالی به‌تازگی مرحله آزمایشی ارز دیجیتال ملی خود را آغاز کرده است که سایر کشورها مانند چین و کره جنوبی، در بررسی، عرضه و به‌کارگیری ارز دیجیتال ملی پیشتاز هستند.
 
بسیاری از شرکت‌های مهم در صنایع مختلف، یوآن دیجیتال چین را در مقیاس کلان آزمایش می‌کنند. اواخر ژوییه (اوایل مرداد)، شرکت میتوان دیانپینگ (Meituan Dianping)، غول تحویل مواد غذایی در چین و زیرشاخه شرکت بزرگ تنسنت (Tencent)، ارز دیجیتال ملی چین را روی پلتفرم تحت وب خود و برای خرید مواد غذایی، محصولات مصرفی روزانه و خدمات خُرده‌فروشی آزمایش کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.