اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 13, 2020
15:19 سه شنبه، 22ام مهرماه 1399
کد خبر: 117136

کره جنوبی به دنبال تولید نیمه‌رسانا‌های هوش مصنوعی است

 
دولت کره جنوبی به روشنی تمایل خود را به افزایش قدرت در صنعت هوش مصنوعی جهان نشان داده است. در همین راستا این کشور قصد دارد که به ساخت نیمه‌رساناها بپردازد. نیمه رسانا‌ها قابلیت‌های هوش مصنوعی را امکان پذیر می‌سازند.
 
 رگولاتوری تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات این کشور همین هفته اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ تا ۵۰ نوع از نیمه‌رسانا‌های متمرکز بر هوش مصنوعی را تامین کند. دولت در راستای اجرایی کردن این برنامه به جذب متخصصان داخلی و هدایت موج تازه نوآوری در این حوزه رو آورده است.
 
کره جنوبی به تازگی وعده‌های متعددی را برای پشتیبانی از شرکت‌های تولیدکننده چیپ‌های نسل بعد ارائه کرده است. برای مثال اوایل امسال این کشور از برنامه‌ خود برای سرمایه گذاری ۱ تریلیون وون (۸۷۰ میلیون دلار) روی تجاری سازی چیپ‌های هوش مصنوعی و تولید آن پیش از سال ۲۰۲۹ خبر داد. سال گذشته نیز مون جائه-این، رئیس جمهوری کره از «تلاش ریاست جمهوری برای هوش مصنوعی» خبر داد تا آگاهی عمومی را درمورد این صنعت افزایش دهد.
 
این اقدامات به دلیل افزایش تقاضا برای چیپ‌های مربوط به هوش مصنوعی انجام گرفته است که براساس برآورد شرکت مشاوره مک‌کنزی می‌تواند تا سال ۲۰۲۵ در حدود ۲۰ درصد از تقاضای جهانی برای نیمه‌رساناها را تامین کرده و درحدود ۶۷ میلیارد دلار درآمدزایی به دنبال داشته باشد.
 
کره جنوبی در حال حاضر نیز زادگاه دو شرکت بزرگ سازنده چیپ در جهان محسوب می‌شود؛ سامسونگ و SK هاینیکس (hynix). به گفته سیوان تونگ، متخصص مستقل صنعت آی‌تی، با وجود اینکه این صنعت بسیار سودمند است؛ اما بیشتر بر «فرایند تولید تمرکز دارد تا تکنولوژی‌های اساسی». او در این مورد می‌گوید: «مسئله اصلی این است که چیپ کوچکتر، با تراکم بیشتر و بازدهی بالاتر بسازیم و حافظه بیشتری را برروی چیپ قرار دهیم.» کره جنوبی می‌خواهد نیمه‌رسانا‌های خود را هوشمند‌تر کند و وعده داده است که تا سال ۲۰۳۰ چیزی بالغ بر ۲۰ درصد از بازار جهانی چیپ‌های هوش مصنوعی جهان را به خود اختصاص خواهد داد.
 
سامسونگ که سال گذشته همکاری خود را با شرکت اینترنتی بیدو در چین آغاز کرد، تولید چیپ‌های نسل بعدی خود را دوبرابر کرده است. این شرکت در ماه جولای اعلام کرد که در حال استخدام هزار کارمند جدید در زمینه چیپ و هوش مصنوعی است. شرکت SK هاینیکس نیز با پشتیبانی شرکت هرایزن رباتیک به سهم خود با شرکت‌های چینی همکاری می‌کند. شرکت هرایزون رباتیک که در زمینه طراحی چیپ هوش مصنوعی فعالیت می‌کند سال گذشته۳۳ میلیارد دلار ارزش گذاری شد.
 
چین که مدت‌ها به جای تحقیقات پایه‌ای روی استفاده از هوش مصنوعی تمرکز داشته، به دلیل تحریم‌های آمریکا و افزایش تنش بین این کشور به سرمایه‌گذاری روی تولید داخلی و مبارزه با تحریم‌های آمریکا روی آورده است. سوال اینجاست که با وجود پشتیبانی دولت چین کدام یک از این استارتاپ‌ها توانایی رقابت در بازار جهانی با غول‌هایی همچون کوالکام و انویدیا را خواهند داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.