اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 21, 2020
11:10 چهارشنبه، 30ام مهرماه 1399
کد خبر: 117351

ماهواره پارس یک در اولین فرصت پرتاب می‌شود/ ساخت پارس 2 با افزایش قابلیت تصویربرداری

معاون طراحی و تضمین مأموریت پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره پارس 1 تست‌های عملکردی و محیطی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و در اولین فرصت پرتاب می‌شود، گفت: ماهواره پارس 2 با استفاده از ظرفیت دانشی نخبگان ساخته می‌شود.
 
 
 
علی جعفر صالحی معاون طراحی و تضمین مأموریت پژوهشگاه فضایی ایران گفت: پژوهشگاه فضایی ایران در ۲ حوزه طراحی ،ساخت ، پرتاب و بهره‌برداری ماهواره های مخابراتی و همچنین طراحی ،ساخت ، پرتاب و بهره‌برداری ماهواره های سنجش از راه دور فعالیت می‌کند به طوری که در بخش ماهواره سنجش از راه دور براساس نقشه راه محصولی سازمان فضایی ایران، ما در راستای تکالیف و ماموریت های خود اولین گام را با طراحی ساخت ماهواره پارس یک انجام داده‌ایم. 
 
* ماهواره پارس یک پیچیده ترین و عملیاتی‌ترین ماهواره سنجش از راه دور در کشور
 
وی افزود: ماهواره پارس یک به عنوان پیچیده ترین و عملیاتی‌ترین ماهواره سنجش از راه دور در کشور و با وزنی حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ کیلو گرم ساخته شده است به طوری که درحال حاضر همه تست‌های عملکردی و محیطی خود را پشت سر گذاشته و اکنون در حال تحویل است. از طرفی باید بگویم طبق برنامه‌ریزی که انجام شده این ماهواره در اولین فرصت به سوی مدار عملیاتی خود پرتاب خواهد شد. 
 
* پارس یک دارای سه دوربین بوده و  از سامانه پیش رانش برخوردار است
 
وی تصریح کرد: ماهواره پارس یک دارای سه دوربین است که می‌توان به دوربین رنگی ۱۵ متر دوربین ۱۵۰ متر و یک دوربین حرارتی ۳۰۰ متر اشاره کرد درواقع این ماهواره از سامانه پیش رانش برخوردار است که قابلیت نگهداشت مداری این ماهواره را دارد. 
 
* در طراحی و ساخت پارس ۲ نوعی جهش فناوری اتفاق می‌افتد
 
وی ادامه داد: پژوهشگاه فناوری ایران ماهواره سنجش از راه دور پارس ۲ را در برنامه طراحی و ساخت دارد به طوری که در این ماهواره قابلیت تصویربرداری نسبت به ماهواره یک افزایش می‌یابد در واقع باید بگویم به نوعی در طراحی و ساخت پارس ۲ نوعی جهش فناوری اتفاق می‌افتد.
 
*  از ظرفیت دانشی کل کشور شامل دانشجویان، نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان در طراحی و ساخت ماهواره استفاده می شود
 
معاون طراحی و تضمین مأموریت پژوهشگاه فضایی ایران اضافه کرد: این پژوهشگاه برای ساخت ماهواره پارس ۲ همانند گذشته از ظرفیت دانشی کل کشور شامل دانشجویان، نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان در طراحی و ساخت ماهواره استفاده خواهد کرد.
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.