اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 4, 2020
11:51 چهارشنبه، 14ام آبانماه 1399
کد خبر: 117757

قوانین انگلیس برای محافظت از کودکان در فضای مجازی

 
 
انگلیس سعی دارد با تنظیم قوانینی از کودکان در فضای آنلاین محافظت کند که یکی از آنها طراحی سنی مناسب است که تمام تهیه کنندگان سرویس های آنلاین باید آن را رعایت کنند.
 
  هم اکنون متوسط سن استفاده از موبایل ۱۰.۳ سال اعلام شده است. این درحالی است که طبق تحقیق انجام شده در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی اطلاعات سازمان نظارت بر اینترنت انگلیس(IWF) نشان می دهد حدود ۴۰ درصد از کودکان تا سن ۱۳ سالگی پیام های نامناسب و مستهجن دریافت کرده اند.
 
از سوی دیگر  موسسه غیرانتفاعی سایبرسیف ایرلند تحقیقی میان ۴ هزار کودک ۸تا ۱۳ ساله انجام داده است. نتایج آن نشان داده ۴۳ درصد کودکان در فضای آنلاین با غریبه ها صبحت می کنند. همچنین  ۳۶ درصد پسران ۸ ساله و ۴۳ درصد پسران ۱۰ ساله در بازی های آنلاین مختص افراد ۱۸ ساله و بالاتر شرکت می کنند که آنها را در معرض محتوای خشن و نامناسب برای سن خود قرار می دهد.
 
این درحالی است که انگلیس سعی دارد با وضع قوانین از کودکان در فضای آنلاین محافظت کند. در همین راستا در ژانویه ۲۰۲۰ میلادی سازمان حفاظت از اطلاعات انگلیس استانداردهایی برای سرویس های اینترنتی مخصوص کودکان منتشر کرد تا به حفاظت از اطلاعات کودکان و ایمنی آنها در فضای آنلاین کمک کند.
 
دفتر کمیساری اطلاعات انگلیس(ICO) از سال ۲۰۱۸ مشغول تنظیم قانون «طراحی سن مناسب» است. این بخشی از تلاش دولت این کشور برای ایجاد استانداردهای جهانی برای کودکان در فضای آنلاین است.
 
این قانون شامل ۱۵ استاندارد است که به ترتیب عبارتند از: در نظر گرفتن منافع کودک، ارزیابی تاثیرات حفاظت از اطلاعات، طراحی سن مناسب دسترسی، شفافیت، استفاده نهایی از اطلاعات، سیاست ها و استانداردهای اجتماعی، تنظیمات پیش فرض، حداقل استفاده از اطلاعات، اطلاعات مکانی، قابلیت نظارتی والدین، پروفایل بندی، اسباب بازی های متصل به اینترنت، ابزارهای آنلاین. همچنین اشاره شده نقض این قانون عواقبی از جمله هشدار و جریمه را در پی دارد.
 
این قانون  پس از طی فرایندهای پارلمانی در سپتامبر سال جاری میلادی اجرا شده و به شرکت های ارائه دهنده سرویس آنلاین به کودکان، ۱۲ ماه فرصت داده شده تا این قوانین را رعایت کنند.
 
تهیه کنندگان سرویس های اطلاعاتی در انگلیس از جمله اپلیکیشن ها، برنامه ها، وب سایت ها و شبکه های اجتماعی، سرویس های پیام رسان، بازی های آنلاین و انجمن ها و دستگاه های متصل به اینترنت باید این قوانین را رعایت کنند.
 
این در حالی است که قانون Digital Economy Act در سال ۲۰۱۷ نیز در انگلیس ارائه شده تا از کودکان در مقابل مشاهده فیلم های مستجهن محافظت شود. طبق این قانون به منظور جلوگیری از دسترسی کودکان به محتوای نامناسب، نیازمند اجرای کنترل های تایید سنی است.
 
احراز سنی کاربران برای استفاده از خدمات این سایت ها با استفاده از سیستم هایی مانند کارت اعتباری،پاسپورت، گواهینامه رانندگی  انجام می شود.  همچنین کاربران با استفاده از نرم افزارها می توانند این سایت ها تاییدیه سن را انجام دهند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.