تلفن همراه

گوشی

December 5, 2020
14:13 شنبه، 15ام آذرماه 1399
کد خبر: 118771

موبایل و خطر بروز اختلالات اسکلتی در ایرانی‌ها

به گفته حمیدرضا مختاری‌نیا دانشیار گروه ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، انجام تراکنش بانکی، انجام انواع بازی ها، اینترنت، شبکه‌های اجتماعی انواعی از کاربرد گوشی هوشمند است. شایع‌ترین کاربرد اسمارت فون‌ها دسترسی به اینترنت است که میزان کاربران آن روز به روز در حال افزایش است، طوری که تعداد کاربران از ۵/۲ بیلیون نفر در سال ۲۰۱۶ به ۵/۳ بیلیون نفر در سال ۲۰۲۰ رسیده است.
 
 
 
وی گفت: در حال حاضر کشور چین رتبه اول استفاده از اسمارت فون و کشور ما نیز جزو دوازده کشور اول در استفاده از آن است.
 
این فیزیوتراپیست افزود: به دلیل سهولت استفاده و در دسترس بودن آن، عوارض روانی زیادی برای استفاده کنندگان ایجاد شده است به صورتی که حتی استفاده کنترل نشده و مرضی از اسمارت فون می‌تواند منجر به وابستگی شدید و حتی ایجاد اعتیاد به گوشی هوشمند شود.
 
وی با بیان اینکه مشکلات روانی از جمله وضعیت سلامت روان ضعیف، افسردگی، نگرانی، کاهش عملکرد، کاهش توجه و تمرکز، و اختلال در ارتباطلات اجتماعی از جمله عوارض استفاده زیاد از آن است.
 
مختاری‌نیا افزود: در کنار مشکلات روانی که بسیار حائز اهمیت است مساله مهم دیگر ایجاد اختلالات اسکلتی عضلانی همراه با استفاده زیاد از گوشی هوشمند است به گونه ایکه در این افراد آسیب‌های ناحیه گردن، شانه، مچ دست و انگشتان شایع است.
 
وی گفت: خم شدن گردن حین کار با گوشی می‌تواند فشاری معادل ۲۷ کیلوگرم به ستون فقرات گردنی وارد کند. اگر گردن به اندازه ۱۵ درجه خم شود این فشار حدود ۱۳ کیلوگرم است.
 
دانشیار گروه ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران افزود: قرار گرفتن در یک وضعیت ثابت خم گردن، برای مدت طولانی در حالی که اندام فوقانی نیز هیچگونه حمایتی ندارد و حرکات تکراری انگشتان (بخصوص در حالت یک دستی) در حال انجام است باعث آزردگی عضلانی، افزایش گشتاور روی ستون فقرات گردنی و در طولانی مدت منجر به آرتروز مفاصل گردن، اسیب به دیسک‌های گردن و ایجاد التهابات تاندونی در عضلات اندام فوقانی و انگشتان می‌شود.این استاد دانشگاه تاکید کرد: بهترین حالت استفاده از گوشی حالت نشسته، در حالی که سر در راستای تنه قرار گرفته، است و از طرفی ناحیه ساعد نیز باید حمایت شود. افراد باید گوشی را با هر دو دست خود نگه داشته و حین کار از هر دو انگشت شست خود استفاده کنند. از قرار گرفتن در یک وضعیت ثابت برای مدت طولانی‌تر از بیست دقیقه خودداری شود و در حین کار با انجام حرکات کششی و ماساژ عضلات دست، امکان گردش خون و بهبود خستگی در اندام فوقانی را فراهم کنید.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.