امنیت

فناوری اطلاعات

December 15, 2020
10:47 سه شنبه، 25ام آذرماه 1399
کد خبر: 119092

آلودگی ۱۸ هزار مشتری شرکت آمریکایی به بدافزار جاسوسی

 
 
شرکت IT آمریکایی سولار ویندز اعلام کرد کمتر از ۱۸ هزار مشتری این شرکت آپدیت نرم افزاری آلوده ای را دانلود کرده اند که به هکرهای روسی اجازه داده است به مدت ۹ ماه از آژانسهای دولتی و شرکتهای جهانی جاسوسی کنند.
 
 آمریکا یکشنبه هفته جاری یک هشدار اضطراری صادر و از کاربران خواست نرم افزار سولار ویندز را که به یک کد مخرب آلوده شده است، قطع و غیرفعال کنند.
 
این هشدار پس از این روی داد که رویترز گزارش کرد هکرهای روسی از آپدیتهای نرم افزار سولار ویندز برای نفوذ به سازمانهای دولتی آمریکایی از جمله وزارتهای خزانه داری و بازرگانی استفاده کرده اند. مسکو هر گونه ارتباط با این حملات را تکذیب کرد.
 
شرکت سولار ویندز در توضیحاتش به رگولاتوری اعلام کرد بر این باور است که این حمله سایبری کار یک کشور خارجی بوده که کد مخرب را در آپدیتهای نرم افزار مدیریت شبکه اوریون این شرکت در فاصله مارس تا ژوئن امسال وارد کرده است. سولار ویندز بر این باور است که شمار واقعی مشتریانی که محصولات اوریون را نصب دارند که حاوی آسیب پذیری امنیتی هستند، کمتر از ۱۸ هزار مورد هستند.
 
این شرکت اعلام کرده که از آسیب پذیری در هیچ یک از سایر محصولاتش مطلع نیست و اکنون با کمک مقامات اجرایی آمریکا و کارشناسان امنیت سایبر مستقل سرگرم تحقیق است.
 
سولار ویندز در سطح جهانی ۳۰۰ هزار مشتری از جمله اکثر شرکتهای فهرست ۵۰۰ فورچون را دارد و برخی از حساسترین بخشهای دولتهای آمریکا و انگلیس مانند کاخ سفید و وزارتهای دفاع از خدمات این شرکت استفاده می کنند.
 
بازرسان در سراسر جهان اکنون در تلاش هستند تا دریابند چه کسانی هدف جاسوسان سایبری قرار گرفته اند.
 
سخنگوی دولت انگلیس اعلام کرد این کشور در حال حاضر از هیچ گونه موارد هک مطلع نیست و سرگرم تحقیقات است. وزارت امنیت داخلی آمریکا در این باره هنوز اظهارنظر نکرده است.
 
دو منبع آگاه به رویترز اظهار کردند که هر سازمانی نسخه آلوده نرم افزار اوریون را داشته، سیستمهایش مورد رخنه هکرها قرار گرفته است.
 
شرکت امنیت سایبری برجسته فایرآی که در ارتباط با این حادثه هدف رخنه هکرها قرار گرفته است، در پست وبلاگی اعلام کرد این اهداف شامل نهادهای دولتی، مشاوره، فناوری، مخابرات و استخراجی در آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و خاورمیانه بوده اند.
 
بر اساس گزارش رویترز، جان هالت کوئیست، مدیر تحلیل اطلاعات فایرآی اظهار کرده اگر این جاسوسی سایبر باشد، بنابراین یکی از موثرترین کارزارهای جاسوسی سایبری بوده که ما تاکنون مشاهده کرده ایم.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.