تلفن همراه

گوشی

March 6, 2021
16:09 شنبه، 16ام اسفندماه 1399
کد خبر: 121774

پتنت اپل جایگزین احتمالی درگاه لایتنینگ در نسل بعدی آیفون را نشان می‌دهد

 
 
اپل در اختراعی استفاده از درگاه مغناطیسی را برای استفاده در آیفون به‌تفصیل شرح می‌دهد و به‌طور بالقوه، راه را برای آینده‌ای بدون درگاه لایتنینگ هموار می‌کند.
 
تاکنون شایعات ضدونقیضی از حذف شدن درگاه لایتنینگ در نسل بعدی آیفون منتشر شده است و گمان می‌رود اپل برای این کار بسیار مصمم باشد. کوپرتینویی‌ها در زمان معرفی خانواده‌ی آیفون‌ ۱۲، از شارژر مگ‌سیف (MagSafe) رونمایی کردند که با استفاده از آهن‌رباهای تعبیه‌شده در پشت آیفون، به‌صورت بی‌سیم به آیفون‌های جدید متصل می‌شود و آن‌ها را شارژ می‌کند و از همان زمان، احتمال جایگزین شدن لایتنینگ با آن و حذف کامل این درگاه را بیش از هر زمان دیگری داغ کرده است؛ اما با توجه به پتنت جدید اپل و به نقل از 9To5Mac، غول دنیای فناوری ممکن است  از حذف کامل درگاه صرف‌نظر کند و در عوض، درگاه لایتنینگ را با نسخه‌ی جدیدتر جایگزین سازد.
 
اختراع ثبت‌شده‌ی اپل در اداره‌ی ثبت اختراعات و علائم تجاری ایالات متحده با عنوان «اتصال سطح مغناطیسی»، به شرح مکانیزمی برای انتقال انرژی یا داده از طریق درگاهی می‌پردازد که شباهت ساختاری زیادی به مگ‌سیف در کامپیوترهای قدیمی مک دارد. برای یادآوری، مگ‌سیف اورجینال متشکل از یک سری پین کم‌عمق  تعبیه‌شده در یک قسمت مستطیل‌شکل بود. پین‌های مذکور در یک فرورفتگی خاص در کنار مک‌بوک قرار می‌گرفتند و اتصالات موجود در وسط فرورفتگی با برقراری تماس پین‌های شاخه‌دار، انتقال جریان را قادر می‌ساختند.

اپل در پتنت جدیدش این مفهوم را از چند جهت اصلاح می‌کند و به‌نوعی قصد دارد آن را برای دستگاه‌های کوچک‌تر مانند آیفون بهینه کند. اپل استدلال می‌کند که از آهن‌ربا می‌توان نه‌تنها برای ثابت نگه داشتن اتصال‌دهنده، بلکه برای تأثیرگذاری بر موقعیت پین‌ها استفاده کرد و به‌ جای فشار دادن پین‌ها برای قرارگیری در جایگاه خود از طریق فنر، پیشنهاد می‌شود که از آهن‌ربا برای اتصال و حفظ ارتباط بین کانکتورها استفاده کرد. با استفاده از یک نقطه‌ی تماس شناور که با ترکیبی از نیروی مغناطیسی و فنرها که در شاخه نگه داشته شده است، نقطه تماس با حفظ اتصال پایدار می‌تواند آزادانه حرکت کند. اتصال‌های دستگاه گیرنده می‌توانند به‌طور مشابه متصل و به‌صورت مغناطیسی در داخل درگاه تعبیه شوند.
 
برخی از ایده‌های پشت این پتنت از نظر مفهومی، یادآور اتصالات مگ‌سیف اورجینال هستند؛ اما تصاویری در  پرونده‌ی اختراع نشان می‌دهند که این مفهوم می‌تواند به شکل دیگری اصلاح شود. این تصاویر نمایی از یک نوع کانکتور شناور که درون یک پوشش رسانای گنبدی‌شکل محصور می‌شود، نشان می‌دهند. کانکتور می‌تواند درون محفظه حرکت کند و این امکان را دارد که از طریق پوشش در نقطه تماس با آن، جریان را از خود منتقل کند. طراحی جایگزین همچنین نشان می‌دهد که اتصال گیرنده در دستگاه می‌تواند کاملا کم‌عمق و صاف باشد. این می‌تواند زاویه اتصال به دستگاه را فراهم کند که باعث سهولت استفاده و جدا شدن آن می‌شود.

به‌ نظر می‌رسد این تغییرات می‌توانند در پایه (فریم) یک دستگاه نازک مانند آیفون تعبیه شوند؛ البته هیچ تضمینی وجود ندارد که اپل این نوع از درگاه را در نسل بعدی آیفون استفاده کند و در مستندات اختراع هیچ اشاره‌ای به آیفون نشده است؛ اما اختراع یادشده نشان می‌دهد که اپل حداقل این گزینه را به‌عنوان راهی برای جایگزین کردن با درگاه لایتنینگ در آیفون یا حتی استفاده از آن در کامپیوتر مک مورد بررسی و تحقیق قرار داده است. مخترعان این پتنت هانی اسماعیلی، اریک اس جول، ایبوکی کامئی، دانیل سی واگمن، آلبرت جی گلکو، محمود آر امینی و مانی رزاقی کاشانی هستند و پرونده‌ی اصلی آن در تاریخ ۱۰ آوریل ۲۰۱۸ به ثبت رسیده است.
 
این اختراع می‌تواند چشم‌انداز بلندمدت اپل مبنی بر چرخش کاربری شارژ مگ‌سیف کنونی در پشت دستگاه به‌عنوان محلی برای لوازم جانبی مانند پک‌ باتری را در پی داشته باشد و شارژر مغناطیسی ‌مگ‌سیف در قسمت پایین را برای شارژ آیفون به ‌جای بگذارد. این اولین اقدام اپل در زمینه‌ی بهبود اتصال‌دهنده‌های مورد استفاده در دستگاه‌ها نیست و بارها در سایر پرونده‌های اختراع غول دنیای فناوری ظاهر شده است.
 
اپل هر هفته اختراعات بی‌شماری ثبت می‌کند. ثبت اختراع نشان‌دهنده‌ی موضوعات دلخواه واحد تحقیق ‌‌و‌‌ توسعه شرکت‌ها محسوب می‌شود؛ اما تضمین‌کننده‌ی ارائه‌ی آن در محصول یا خدمات آینده به‌حساب نمی‌آید. طبیعتا این امر درباره‌ی بسیاری از پتنت‌های مرتبط با آیفون نیز صدق می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.