اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 9, 2021
12:01 سه شنبه، 19ام اسفندماه 1399
کد خبر: 121885

همکاری فن‌آوا و تبیان در ارائه اینترنت خانواده‌محور

 
مرکز داده شرکت داده‌پردازی فن‌آوا امروز (۱۸ اسنفد) با حضور معاون وزیر ارتباطات و رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت و نماینده مجلس در تهران افتتاح شد. در این مراسم حمید فتاحی با اشاره به اینکه دیدگاه‌ها امروزه نسبت به دیتاسنترها نسبت به گذشته فرق کرده گفت که حالا مراکز داده جایگاه اصلی خود را پیدا کرده‌اند و هم از لحاظ تجاری و اقتصادی و هم از لحاظ توزیع و تولید محتوا در جایگاه خوبی هستند. همچنین در این مراسم توافق‌نامه دوجانبه بین هلدینگ فن‌آوا و مرکز اطلاع‌رسانی تبیان به امضا رسید. یکی از محورهای اصلی این توافق ‌نامه علاوه بر توسعه مراکز داده و توزیع و تولید محتوا، همکاری و هم‌افزایی این دو مجموعه در ارائه سرویس اینترنت خانواده‌محور است.
 
 حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت راه‌اندازی مرکز داده هلدینگ فن‌آوا را یک اتفاق بزرگ دانست که در نهایت به نفع زیرساخت‌های شبکه ملی کشور تمام می‌شود. فتاحی در این زمینه گفت: «اتفاقی که امروز در هلدینگ فناوا رخ داده اتفاق بزرگی برای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور است. این کار یک کار مهم و عملا یکی از پروژه‌های اقماری شبکه ملی اطلاعات است که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در همه این سال‌ها به عنوان یکی از کارهای ما بوده است.» او ادامه داد: «یکی از پروژه‌های قابل توجه زیرساختی شبکه ملی اطلاعات همین مراکز داده هستند که به عنوان بخشی از زنجیر‌ه تولید محتوا فعالیت می‌کنند. امروز در کشور شاهد هستیم مراکز داده جایگاه اصلی خودشان را در سال‌های گذشته هم از لحاظ تجاری و اقتصادی و هم از نظر توزیع و تولید محتوای پیدا کرده‌اند.» او تاکید کرد: «چنانچه در بحث شبکه ملی اطلاعات قائل بر این هستیم که این شبکه روح حاکم بر فضای مجازی است باید بدانیم این شبکه شامل سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا می‌شود که اینها از هم قابل تفکیک نیستند و بدون همدیگر کامل نخواهند بود.»
 
به باور او اگر از شبکه ملی اطلاعات فقط یک زیرساخت در نظر داشته باشیم عملا چیزی که مد نظر است و در کلام مقام معظم رهبری هم اشاره شده نسبت به اهمیت شبکه ملی اطلاعات، به آن دست پیدا نخواهیم کرد. او تاکید کرد که اگر در هر سه بخش نقض داشته باشیم در کل چرخه توسعه شبکه ملی اطلاعات تکمیل نمی‌شود و دچار مشکلاتی می‌شویم.
 
فتاحی ادامه داد: «مرکز داده‌ای که امروز افتتاح می‌شود مشخصا لایه زیرساخت است و به عنوان بعد زیرساختی بخش به آن توجه شده است. به تبع آن حتما خدمات CDN و خدمات ابری ارائه خواهد شد اما توجه به موضوع محتوا که امروز در دستور کار است نیز نکته‌ای بسیار مهم است.»
 
فتاحی اعلام کرد که دیگر دیتاسنترداری و ایجاد دیتاسنتر صرف یک هزینه نیست و ایجاد دیتاسنتر در کشور جایگاه خودش را پیدا کرده است و با توجه به اتفاق‌های خوبی که در توسعه شبکه ملی اطلاعات افتاده است راه‌اندازی چنین پروژه‌ای ارزش واقعی خودش را پیدا کرده است.
 
ارائه اینترنت خانواده‌محور
در ادامه این مراسم آنلاین توافق‌نامه دوجانبه بین هلدینگ فناوا و مرکز اطلاع‌رسانی تبیان اتفاق افتاد. امضاء توافق‌نامه اقدامات مشترکی در محورهای مختلفی از جمله ظرفیت‌سازی فن‌آوا در پیش‌برد برنامه‌های هوشمند تبیان، همکاری در حل مسئله فناوری اطلاعات و روش‌های بومی، همکاری و هم‌افزایی در ارائه سرویس اینترنت خانواده‌محور، هم‌افزایی در زیرساخت مرکز داده شرکت‌های داده‌محور با مرکز داده موسسه تبیان، تلاش مشترک به منظور طراحی و تدوین زیست‌بوم نوآوری ور رشد برپایه گفتمان تمدن ایرانی و اسلامی، همکاری مرکز نوآوری فن‌آوا و تبیان و سرمایه‌گذاری مشترک در این زمینه، همکاری با شرکت‌های استارت‌آپی و دانش‌بنیان و حل مشکلات و پاسخ خواسته‌های آنها، تلاش مشترک در مسیر توسعه فناوری بر بستر پیشرفت‌های بومی ارتباطات و اطلاعات و … است.
 
کمیل خجسته، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی، اطلاع‌رسانی تبیان در مراسم امضا این توافقنامه اعلام کرد که آینده‌ای که پیشروی کشور قرار دارد و زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، متشکل از چند مولفه زیرساخت‌ها، پلتفرم‌ها، دیوایس‌ها و محتواست. او در این مورد گفت:‌ «اگر این زنجیره دست به دست هم بدهند می‌توانند محیط امن و زندگی مستقلی و پاکی را برای جامعه ایرانی فراهم کنند؛ اما اگر هر کدام ازاین بخش‌‌ها دچار اشکال باشد و هر کدام از این بخش‌ها نقش خود را به خوبی عمل نکنند، اتفاق تلخی که خواهد افتاد این است که زندگی جامعه ایرانی و خانواده ایرانی در معرض تهدید قرار می‌گیرد.»
 
به باور او مسلط شدن بر فضای آینده محقق نخواهد شد مگر اینکه در مقابل رقبای قدرتمند غیرایرانی که در فرهنگ، ایدئولوژی و… متفاوت هستند، بایستیم و مجموعه‌هایی که در این ۴ لایه با هم کار می‌کنند دست به دست هم بدهند.
 
در ادامه این مراسم رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات دولت دهم و نماینده مجلس هم بر رشد و توسعه شبکه ملی اطلاعات به کمک راه‌اندازی چنین مراکز داده‌ای تایید کرد. تقی‌پور در این مورد گفت: «در بحث شبکه ملی اطلاعات و اهمیت زیرساخت‌های اطلاعاتی این شبکه نیاز به صحبت زیادی نیست. اگر بخواهیم ارزیابی از آمادگی و میزان تجهیز و پیاده‌سازی شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم طبیعتا می‌توانیم بگوییم نیازهای این بخش تامین شده‌اند.» به باور او با این شبکه تاکنون توانسته‌‌ایم تاحدودی پاسخگوی نیازهای داخلی باشیم. او با اشاره به کاستی‌ها در لایه زیرساخت گفت: «در لایه زیرساختی اطلاعاتی هنوز کم و کسری زیادی داریم، بحث تکمیل زیرساخت‌های ابری و CDNها از جمله موارد مهم است و ما فاصله زیادی با جایی که باید داشته باشیم داریم. چه در بحث خدمات کاربردی و چه در بحث خدمات پایه کاربردی که امروز مورد تاکید همه از شورای عالی فضای مجازی گرفته تا مقام معظم رهبری است، مشکلاتی داریم.» تقی‌پور ادامه داد: «باید این خدمات را داخلی کنیم و نمی‌باید این حوزه‌ها خارجی باشد. امروز شاهد این هستیم که عمده استفاده از نرم‌افزارها و پلتفرم‌های خارجی است. برای رشد و استفاده فراگیر کاربران داخلی از سکوهای خدمات پایه کاربردی قعطا بحث مراکز داده مهم است.»
 
براساس اظهارات او با راه‌اندازی مرکزه داده جدید هلدینگ فن‌آوا به کمک بخش خصوصی در توسعه شبکه ملی اطلاعات، باید بخشی از نیاز سکوهای داخلی، به خصوص در حوزه خدمات پایه که شامل پیام‌رسان، شبکه اجتماعی، ایمیل داخلی و موتور جستجوگر داخلی است برطرف شود. او تاکید کرد که با ادامه این روند بحث شبکه ملی اطلاعات، تلاش‌های مشابهی که صورت می‌گیرد تکمیل می‌شود و روز به روز به سمت استقلال کامل فضای مجازی کشور پیش می‌رویم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.