تلفن همراه

فناوری‌های پوشیدنی

گجت

April 11, 2021
14:03 یکشنبه، 22ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122750

مایکروسافت ارتش آمریکا را به هدست‌های هوشمند «هولولنز» مجهز می کند

شرکت مایکروسافت که از آن به‌عنوان غول فناوری جهان یاد می‌کنند این هفته از انعقاد قراردادی خبر داد تا به موجب آن ارتش امریکا را مدرن‌سازی کند و نسل جدید فناوری‌های هوشمند و واقعیت افزوده را در اختیار سربازان بگذارد.
 این قرارداد بزرگ که به ارزش 21.9 میلیارد دلار منعقد شده است مایکروسافت را موظف می‌سازد نوع ویژه‌ای از هدست‌های هوشمند «هولولنز» را برای نیروهای ارتش امریکا تولید کند و قرار است این شرکت بیش از 120هزار دستگاه هدست واقعیت مجازی را که در خاک امریکا ساخته می‌شوند به ارتش تحویل دهد.
این هدست‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که هولوگرام‌های گرافیکی را به تصاویر محیط واقعی اضافه می‌کنند و نیروهای ارتش امریکا می‌توانند چه در زمان آموزش یا در میادین نبرد، این هدست‌ها را برای دقت بیشتر و نشانه‌‌گیری دقیق‌تر مورد استفاده قرار دهند تا در هر شرایط مکانی و زمانی بهترین عملکرد خود را ارائه کنند. ولی نکته مهم از این قرار است که مدرن‌سازی و دیجیتالی کردن نیروهای نظامی فقط به ایالات متحده محدود نمی‌شود و دیگر کشورهای جهان هم سرمایه گذاری‌های گسترده را در این زمینه انجام داده‌اند.
این سربازان دیجیتالی
شرکت مایکروسافت مدل تجاری هدست واقعیت افزوده خود را که «هولولنز» نام دارد با قیمت 3500 دلار در بازار به فروش می‌رساند و معمولاً از آن برای استفاده از نرم افزارها و ابزارهای خاص استفاده می‌شود و البته کاربران خانگی هم برای انجام بازی‌های رایانه‌ای آن را به کار می‌گیرند. شرکت‌های معماری، دانشگاه‌ها، کارخانه‌ها، تولیدکنندگان اتومبیل، سازمان‌های فضایی و ارتش از جمله مشتریان این هدست هوشمند هستند تا به کمک این دستگاه یک لایه اطلاعات گرافیکی کاربردی را به محیط واقعی پیرامون خود اضافه کنند و در نهایت فعالیت‌های خود را بهتر و دقیق‌تر جلو ببرند.
هدست هوشمند مایکروسافت برمبنای فناوری واقعیت افزوده ساخته شده است. تفاوت میان فناوری واقعیت افزوده (Augmented Reality) و واقعیت مجازی (Virtual Reality) در این است که هدست‌های واقعیت افزوده یک لایه تصاویر گرافیکی خاص را به میدان دید افراد اضافه می‌کنند و در مدل واقعیت مجازی تمام میدان دید کاربر با محیط جدید جایگزین می‌شود.مایکروسافت سال 2018 میلادی برای نخستین بار خبر مربوط به آغاز همکاری‌های خود با پنتاگون را منتشر کرد و طی آن گفته شد که این شرکت در فاز نخست 480 میلیون دلار گرفته است تا نمونه اولیه هدست هوشمند نظامی را تولید کند. آن زمان همکاری مایکروسافت با نهادهای نظامی مورد انتقاد گسترده قرار گرفت و سرانجام شرکت مذکور با جلب رضایت فرماندهان نظامی امریکا موفق شد امتیاز قرارداد بلندمدت 22 میلیارد دلاری را از آن خود کند.
هم اکنون قرار است تولید انبوه این هدست‌ها با امکانات بیشتر و قابلیت‌های پیشرفته‌تر آغاز شود و مایکروسافت در این خصوص توضیح داده است که هدست‌های نظامی هولولنز مبتنی بر سامانه یکپارچه تقویت توانایی بصری (IVAS) با افزایش آگاهی محیطی، امکان اشتراک‌گذاری اطلاعات و تصمیم‌گیری در لحظه باعث می‌شوند ایمنی و کارایی سربازان بیشتر شود.
مدل نظامی هدست هولولنز به دوربین‌های حرارتی دید در شب مجهز شده است و قابلیت تشخیص چهره و تشخیص نیروهای خودی از سربازان دشمن را فراهم می‌کند. پردازنده این هدست می‌تواند در میادین نبرد به‌صورت لحظه به لحظه تحلیل‌های اطلاعاتی را انجام دهد و همچنین قابلیت‌های ویژه‌ برای بررسی موقعیت و عملیات نجات گروگان نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
مایکروسافت می‌گوید سال گذشته برای نخستین بار این هدست‌ها در منطقه‌ای موسوم به «فورت پیکت» در ایالت ویرجینیا مورد بررسی قرار گرفتند و تمام آزمایش‌های انجام شده روی آنها موفقیت‌آمیز بود.
یک ارتش سایبری
مدرن‌سازی نیروهای نظامی فقط به ارتش امریکا محدود نمی‌شود و دولت انگلیس در اقدامی که از آن به‌عنوان بزرگترین تجدید نظر در استراتژی امنیت و سیاست خارجی بعد از جنگ سرد یاد می‌کند، اولویت‌های دفاعی جدید خود را تشریح کرده است تا با استفاده از فناوری‌های نوین در مقابل نیروهای بیگانه ایستادگی کند.
«بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلستان این هفته از طرح یکپارچه‌ای رونمایی کرد که از زمان آغاز آن حدود یک سال می‌گذرد و اصول اصلی برای تصمیم‌گیری و سرمایه گذاری‌های آتی در بخش‌های نظامی محسوب می‌شود. این طرح مسیر حرکت بریتانیا در حوزه سیاست خارجی، سیستم‌های دفاعی و امنیت داخلی را تا سال 2025 نمایان می‌کند و براساس آن قرار است تمام نیروهای مسلح انگلیس به ابزارهای مدرن و دیجیتالی دسترسی داشته باشند.
 نخست‌وزیر انگلیس در آخرین صحبت‌های خود اعلام کرد، طرح بلندمدت او با بودجه 24 میلیارد پوندی معادل 33.4 میلیارد دلار هوشمندترین نیروهای نظامی جهان را گردهم می‌آورد.
در این طرح 6.6 میلیارد پوند از بودجه در نظر گرفته شده به بخش تحقیق و توسعه اختصاص می یابد تا نسل آتی فناوری‌های جنگی، هواپیماهای بدون سرنشین، سلاح‌های انرژی هدایت شده و موشک‌های پیشرفته پرسرعت ساخته شوند. دولت انگلیس همچنین قصد دارد با این سرمایه گذاری‌ها بزرگترین ارتش سایبری اروپا را نیز در اختیار داشته باشد و توانایی‌های خود برای شناسایی بهتر دشمن مجازی و ابزارهای بازدارنده در نبردهای سایبری را نیز تقویت کند.فناوری‌های نوین، فرصت‌های جدیدی را برای بازیگران مخرب عرصه مجازی ایجاد کرده است تا از طریق عملیات‌های هکری، انتشار اطلاعات نادرست یا انجام جرایم سازمان یافته سایبری به اهداف خود برسند. این مسأله باعث شده است دولت‌های سراسر جهان سرمایه گذاری‌های خود را برای شناسایی نقاط ضعف سایبری افزایش دهند.
 «بوریس جانسون» در سندی که بتازگی برای افزایش سرمایه گذاری‌های نظامی امضا کرده است، توضیح داد: «در آینده نزدیک قدرت سایبری مهم‌ترین نیروی هر کشور خواهد بود.»
در این میان سازمان شتاب‌دهنده دفاعی و امنیتی انگلیس (DASA) با همکاری سازمان تجهیزات دفاعی و پشتیبانی (DE&S) راهکارهای جدید برای تقویت هواپیماهای بدون سرنشین نظامی را مورد بررسی قرار می‌دهند تا نسل جدید این پهپادها در عملیات‌های چالش برانگیز و مأموریت‌های پیچیده شهری مورد استفاده قرار گیرند. این طرح که بودجه یک میلیون پوندی را شامل می‌شود به وزارت دفاع انگلیس کمک می‌کند با سه چالش اصلی پیش روی خود مقابله کند. چالش نخست توسعه سیستم هوانوردی هوشمند بدون سرنشین است که برای حضور در مأموریت‌های شهری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بخش دیگر تمرکز اصلی بر توسعه پهپاد با قابلیت کنترل از راه دور است که یک پلتفرم جامع با قابلیت ادغام با چالش اول را شامل می‌شود و در بخش آخر نیز ساخت هواپیمای بدون سرنشین با قابلیت پرواز خودکار و کنترل از راه دور مجهز به موشک‌های نظامی مورد توجه قرار گرفته است.
وزارت دفاع بریتانیا همچنین طرحی را برای ساخت سیستم‌های روباتیک خودکار پیش می‌برد که به کمک اطلاعات ماهواره‌ای و بدون دخالت انسان می‌توانند در میادین نبرد حضور یابند.
ارتش‌های جهان در مجموع سرمایه گذاری‌های گسترده انجام می‌دهند تا به کمک سامانه‌های هوشمند تشخیص نیروهای دشمن، دوربین‌های حرارتی دید در شب، پهپادهای خودکار، سیستم‌های روباتیک ماهواره‌ای و… بتوانند به‌صورت کاملاً هوشمند و دقیق در میادین نبرد خودنمایی کنند و با تقویت ارتش سایبری بتوانند در جنگ‌های مجازی نیز پیروز شوند.  گفتنی است دولت امریکا ادعا می‌کند بیش از 80 فناوری هوشمند نظامی را برای سربازان خود تولید کرده است که هر کدام از آنها در عملیات‌های مختلف کاربرد دارند و از مدیریت تأمین غذای نیروهای نظامی گرفته تا زره‌های هوشمند، امتحان خود را بخوبی پس داده‌اند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.