تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 2, 2021
12:22 چهارشنبه، 12ام خردادماه 1400
کد خبر: 124917

اختصاص ۴هزار میلیارد به شرکت‌های خلاق حوزه اقتصاد دیجیتال

 
 
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی از نرخ رشد ۵۰ درصدی شرکت‌های خلاق حوزه اقتصاد دیجیتال در سال گذشته و حمایت ۴ هزار میلیاردی دولت از این کسب و کارها خبر داد.
 
مهدی محمدی با اشاره به برآوردهای انجام شده از وضعیت پیشرفت شرکت‌های خلاق حوزه اقتصاد دیجیتال از منظر تعداد و میزان درآمد اظهار داشت: برآورد ما نشان می‌دهد که در سال ۹۹ شرکت‌های خلاق حوزه اقتصاد دیجیتال به طور متوسط از نظر تعداد و میزان درآمد با نرخ رشدی در حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد روبرو شدند.
 
وی گفت: به سبب شیوع ویروس کرونا برخی از این شرکت‌ها در سال ۹۹ از نظر نرخ رشد درآمد تقویت شدند اما برخی دیگر نیز تضعیف شده‌اند. بررسی نشان می‌دهد که شرکت‌های فعال در حوزه تجارت الکترونیک رشد بیشتری را تجربه کرده‌اند.
 
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تفکیک این آمار نیز نشان می‌دهد که شرکت‌های سخت افزاری و نرم افزاری حوزه اقتصاد دیجیتال میزان نرخ رشدی حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد داشته‌اند که این نرخ رشد مربوط به میزان فروش این شرکت‌ها می‌شود.
 
وی ادامه داد: اما در حوزه تجارت الکترونیک و کسب و کارهای آنلاین سال گذشته این شرکت‌ها بیش از ۵۰ درصد رشد درآمدی داشته‌اند.
 
محمدی دلیل این افزایش درآمد را بروز اتفاقات مهمی از جمله شیوع ویروس کرونا عنوان کرد که باعث شده مردم به استفاده از ابزارهای دیجیتال روی آورده و کالاهای آنلاین خریداری کنند.
 
وی گفت: از سوی دیگر سواد دیجیتالی مردم افزایش یافته و این موضوع در کنار حمایت از کسب و کارها با اختصاص پهنای باند، رونق این حوزه را به همراه داشته است.
 
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه نرخ رشد پهنای باند در سال‌های اخیر قابل مقایسه با چند سال گذشته نیست، خاطرنشان کرد: دولت با در اختیار قرار دادن پهنای باند مناسب به کسب و کارها توانسته از این کسب و کارها حمایت ویژه‌ای به عمل آورد. در کنار این موضوع، بحث حمایت‌های مالی نیز به رونق کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال کمک کرده است.
 
وی با اشاره به اینکه سبد حمایتی کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی و نیز منابع وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات تأمین می‌شود، اضافه کرد: در سال ۹۹ وزارت ارتباطات به کسب و کارهای آنلاین خرد بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تا ۲۰۰ میلیارد تومان از محل وام وجوه اداره شده پرداخت کرده است.
 
محمدی افزود: سال گذشته صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در قالب تسهیلاتی بالغ بر ۸ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان از شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها حمایت کرده است که نزدیک به ۴۰ درصد این مبلغ یعنی ۴ هزار میلیارد تومان آن به تسهیلات حوزه اقتصاد دیجیتال اختصاص یافته است.
 
به گفته وی، ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی نیز سال گذشته به صورت مستقیم مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان را در قالب گرنت و وام به شرکت‌های حوزه اقتصاد دیجیتال اختصاص داده است. مجموع این حمایت‌ها باعث رشد شرکت‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال و تحقق شعار جهش تولید شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.