تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 19, 2021
16:48 یکشنبه، 28ام شهریورماه 1400
کد خبر: 128649

استارت‌‌ آپ‌های رزرو آنلاین اقامتگاه به سپردن انحصاری صدور مجوز به «خانه مسافر» اعتراض کردند

 
 
استارت‌آپ‌های حوزه رزرو آنلاین اقامتگاه دراعتراض به تعلیق بخش اقامتگاه سایت‌های خود به دلیل عرضه مکان‌هایی که مجوز «خانه مسافر» را دریافت نکرده‌اند با صدور بیانیه‌ای به این اقدام وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اعتراض کرده‌ و این اقدام را موجب دامن زدن به انحصار و محروم کردن مردم از ارزش‌افزوده حاصل از پیاده‌سازی اقتصاد مشارکتی می‌دانند.
 
در این بیانیه که به امضای استارت‌آپ‌های جاباما، جاجیگا، مکان‌چی و اتاقک به عنوان فعال‌ترین استارت‌آ‌پ‌های حوزه رزرو آنلاین اقامتگاه رسیده است اعلام شده که به زودی «کمیته تخصصی اقامتگاه‌های مردمی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی» طرحی برای برطرف کردن این مشکل را به این وزارتخانه اعلام خواهد کرد.
 
مرداد ماه گذشته (۱۴۰۰)مجوز بخش اقامتگاه‌ها جاباما، به دلیل تبلیغ اماکن غیرمجاز اقامتی به مدت یک ماه تعلیق شد. طبق آنچه عنوان شده بود اقامتگاه‌ها باید مجوز خانه مسافر را دریافت کنند این در حالی است که دریافت مجوز از خانه مسافر را فعالان این حوزه مصداق بارز انحصار یک شرکت عنوان می‌کنند. ۴ استارت‌آپ بزرگ حوزه رزرو آنلاین اقامتگاه در بیاینه‌ای اعتراضی اعلام کرده‌اند که چنین اقداماتی موجب یاس و ناامیدی فعالانی می‌شود که طی سال‌های گذشته اقدام به ایجاد بسترهای فعالیت در حوزه‌های مختلف کرده‌اند.
 
در این بیانیه تاکید شده است: «تلاش پلتفرم‌ها برای تعامل و همفکری با مسئولان سازمان میراث فرهنگی سابق و وزارت کنونی میراث فرهنگی و گردشگری به منظور رفع دغدغه‌های موجود و تدوین سازوکاری که همه از آن منتفع شوند به نتیجه نرسیده است و در سال‌های اخیر اقدامی جز ادامه مسیر بدون ضابطه و فسادآلود کنونی با سپردن انحصاری فرایند صدور مجوز در سازوکاری بنام «خانه مسافر» به یک شرکت شناخته‌شده که از زیرمجموعه‌های وزارتخانه مطبوع بوده مشاهده نشده است. این موضوع حتی در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نیز به‌وضوح موردتوجه قرارگرفته و عنوان‌شده که وزارت گردشگری به دلیل مداخلات غیرموثر شرکت دارای انحصار «هم از توانمندی و امکان اجرایی کافی برای این امر برخوردار نبوده و هم ورودش به این موضوع از نظر قانونی دارای ابهام و اشکال است».
 
مرکز پژوهش‌های مجلس، تیرماه ۹۹ درگزارشی با عنوان «بررسی وضعیت خانه مسافر در صنعت گردشگری» به وضعیت  اقامتگاه‌ها و عملکرد وزارت میراث فرهنگی پرداخت. در بخشی از این گزارش آمده است: «اجرای دستورالعمل صدور مجوز برای فعالیت خانه‌مسافرها با مدیریت شرکت مادرتخصصی ایرانگردی و جهانگردی است. شرکتی که در لیست واگذاری سازمان خصوصی‌سازی برمبنای اصل چهل و چهارم قانون اساسی و سیاست‌های کلی آن است که هم از توانمندی و امکان اجرایی کافی برای این امر برخوردار نبوده و هم ورود این شرکت به این موضوع از نظر قانونی دارای ابهام و اشکال است. نکته مهم‌تر اینکه ورود وزارتخانه به موضوع از این زاویه فسادزا بوده و می‌تواند باعث بروز چالش‌های دیگری شود.»
 
در این بیانیه با اشاره به نقش خانه‌های مسافرپذیر در رشد گردشگری آمده است: « وجود حدود ۳۰۰ هزار خانه مسافرپذیر مردمی در سراسر ایران از ظرفیت‌های چشمگیر اما پنهان کشور است که با توجه به پتانسیل‌ها و مزیت‌های فراوان ایران، می‌تواند با ساماندهی صحیح زمینه‌ساز شکوفایی و شتاب صنعت گردشگری کشور باشد. »
 
مدیران پلتفرم‌های جاباما، اتاقک، جاجیگا ومانچی معتقدند که متأسفانه استفاده از ظرفیت مردمی برای رونق گردشگری در کشورمان همچنان با چالش‌ها و مسائل فراوانی روبه‌رو است که عمدتاً مربوط به دخالت غیر سازنده «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» و همچنین تعارض منافع بین ذی‌نفعان است. این در حالی است که تقریباً تمامی کشورهای دنیا پس از کسب تجارب بسیار توانسته‌اند به نحوی مطلوب، متناسب با شرایط فرهنگی-اجتماعی خود از این شرایط عبور کرده و به توسعه صنعت گردشگری‌شان بپردازند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.