اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 12, 2021
14:53 یکشنبه، 21ام آذرماه 1400
کد خبر: 131290

انتقاد نخبگان ارتباطاتی و حقوقی از طرح صیانت در مرکز پژوهش‌های مجلس مطرح شد

 
نخبگان رشته‌های حقوق، ارتباطات و جامعه‌شناسی با حضور در مرکز پژوهش‌های مجلس، انتقادات خود نسبت به طرح صیانت را مطرح کردند. این انتقادات در چهار محور «ساختار تنظیم‌گری»، «شرایط فعالیت خدمات پایه کاربردی»، «نظام حمایت از خدمات پایه کاربردی و حمایت از حقوق کاربران» و «مسئولیت‌ها و ضمانت‌های اجرایی» بوده است.
 
نخستین نشست بررسی پیشنهادات و انتقادات کارشناسان و نخبگان درباره طرح صیانت در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد. این مرکز روز گذشته پذیرای جمعی از اساتید رشته‌های حقوق، ارتباطات و جامعه‌شناسی، نمایندگان اندیشکده‌ها، پژوهشگاه‌های مختلف و نمایندگان برخی دستگاه‌های اجرایی بود.
 
در این نشست که به ریاست «کمیل قیدرلو»، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد، طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی موسوم به طرح صیانت مورد نقد و بررسی اعضای حاضر قرار گرفت.
 
«صادق ستاری‌فر»، مدیرکل دفتر فرهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس درباره این نشست اظهار داشت بررسی‌های صورت گرفته و نظرات اخذ شده، نشان می‌دهد که اکثر نخبگان در این حوزه معتقدند کشور نیازمند یک قانون در این حوزه است اما نکات و نقدهایی نسبت به برخی از مواد مطرح شد.
 
 
به گفته وی نقدها و نکات مذکور در چهار محور اصلی «ساختار تنظیم‌گری»، «شرایط فعالیت خدمات پایه کاربردی و پتلفرم‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند»، «نظام حمایت از خدمات پایه کاربردی و حمایت از حقوق کاربران» و «مسئولیت‌ها و ضمانت‌های اجرایی که در این طرح باید پیش‌بینی شود» مطرح شده است.
 
لازم به ذکر است با ارجاع طرح صیانت از سوی کمیسیون مشترک این طرح به مرکز پژوهش‌ها، جهت بررسی بیشتر ابعاد فنی این طرح مقرر شده ۱۰ جلسه با حضور کارشناسان، اساتید، ذی‌نفعان، ذی‌ربطان و دستگاه‌های اجرایی برگزار شود تا نهایتا طرح با اعمال نظر نامبردگان اصلاح شود. ستاری‌فر در این باره گفت:
 
«مرکز پژوهش‌های مجلس تلاش می‌کند پس از برگزاری این سلسله نشست‌های نخبگانی، نظرات اساتید و کارشناسان این حوزه را در اختیار اعضای کمیسیون قرار دهد و افزون بر این، نظرات مذکور را در متن طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی لحاظ کند تا بتوانیم به قانونی برسیم که پشتوانه اجماع نخبگانی در حوزه فضای مجازی را داشته باشد.»
 
گفتنی است نمایندگان کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، طی دهمین جلسه با توجه به ارائه پیش‌نویسی جدید از سوی وزارت ارتباطات تصمیم گرفتند طرح را بار دیگر به مرکز پژوهش‌های مجلس ارجاع دهند تا نظرات دولت، بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی در آن لحاظ شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.