اپلیکیشن

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

December 14, 2021
15:20 سه شنبه، 23ام آذرماه 1400
کد خبر: 131365

فیس‌بوک حساب کاربری شخصی با عنوان «متاورس» را به دلیل جعل هویت حذف کرد

 
فیس‌بوک یک ماه پیش حساب یک هنرمند استرالیایی را از اینستاگرام حذف کرد. تامای باومن که حساب کاربری‌اش را ۲۰۱۲ با نام @metaverse افتتاح کرده بود به یکباره متوجه حذف حسابش از اینستاگرام به دلیل جعل هویت دیگری شد. با اینکه چند روز قبل از این اتفاق فیس‌بوک نامش را به متا تغییر داده بود اما این شرکت حذف حساب را یک اشتباه خوانده و صحبتی از ارتباط حذف حساب کاربری با تغییر نام فیس‌بوک نکرده است.
 
 به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، پنج روز پس از اینکه فیس‌بوک نامش را به متا تغییر داد، حساب یک هنرمند استرالیایی بدون هشدار حذف شد، حسابی که حدود یک دهه کار و زندگی او را در خود پنهان داشت.
 
تآمای باومن (Thea-Mai Baumann)، هنرمند استرالیایی، در اکتبر جایگاه بزرگان اینترنت را از آن خود کرده است. او در ۲۰۱۲ حساب اینستاگرام خود را با آدرس @metaverse افتتاح کرد. باومن از همین نام در فعالیت‌های خلاقانه خود استفاده می‌کرد. او زندگی‌اش را در بریزبین استرالیا، هنگامی که مشغول تحصیل در رشته هنر بود، در همین حساب ثبت می‌کرد. او بعداً به شانگهای سفر کرد و شرکتی به نام Metaverse Makeovers در حوزه واقعیت افزوده تاسیس کرد.
 
زمانی که فیس‌بوک در ۲۸ اکتبر خبر تغییر نام شرکتش به متا را منتشر کرد، او کمتر از یک هزار دنبال‌کننده داشت. فیس‌بوک نامش را به متا تغییر داد تا تبلوری از آینده اینترنت به عنوان متاورس و جهانی دیجیتالی باشد.
 
با انتشار خبر تغییر نام فیس‌بوک، باومن با سیلی از پیشنهادها مواجه شد که قصدشان خرید این حساب کاربری بود. فردی برایش نوشته بود: «تو الآن یک میلیونر هستی. فیس‌بوک [حساب] را می‌خرد، آنها انتخابش می‌کنند.»
 
اما حادثه دوم نوامبر اتفاق افتاد.
 
صبح آن روز وقتی خواست وارد حساب اینستاگرامش شود متوجه غیرفعال شدن آن شد. پیغامی با این مضمون روی صفحه گوشی نمایان شد: «از آنجا که سعی داشتید خودتان را شخص دیگری جا بزنید حساب شما مسدود شده است.»
 
این سوال برای باومن پیش آمد که چطور پس از ۹ سال حالا به یکباره هویت دیگری را جعل کرده است؟ او سعی کرد هویت خود را در اینستاگرام تایید کند و چند هفته را بدون پاسخ سپری کرد. او با یک وکیل در زمینه مالکیت معنوی صحبت کرد اما توانش تنها در حد بررسی شرایط خدمات اینستاگرام بود.
 
خانم باومن که رگه‌ی ویتنامی دارد اضافه می‌کند: «این حساب یک دهه از زندگی و کار من است. من نمی‌خواستم کمکم به متاورس از اینترنت حذف شود. برای زنان در تکنولوژی، زنان رنگین‌پوست تکنولوژی، این اتفاق رخ می‌دهد.»
 
او شرکت Metaverse Makeovers را در ۲۰۱۲ راه‌اندازی کرد. وقتی اپلیکیشن او را بالای یک طراحی ناخن ساخته تیمش در جهان واقعی بگیرید،‌ تصویر هولوگرام‌هایی از ناخن‌ها «بیرون می‌زند». این قابلیت پیش از ارائه فیلترهای اینستاگرام، پوکمون‌گو و اسنپ‌چت به وجود آمده بود.
 
باومن معتقد بود این تکنولوژی برای فروش لباس، تجهیزات جانبی و فراتر از آن کاربرد دارد اما بودجه او در سال ۲۰۱۷ ته کشید و به جهان هنر بازگشت.
 
در همین حال، مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک، به صورت جدی بر چشم‌انداز متاورسی خود سرمایه‌گذاری کرد؛ تجربه‌ای که به گفته او «تجسمی از اینترنت است و شما به جای اینکه به آن نگاه کنید بخشی از تجربه هستید».
 
زاکربرگ در بیانیه‌ای که نام جدید شرکت را اعلام کرد گفت: «متاورس تنها توسط یک شرکت ساخته نمی‌شود.» به گفته زاکربرگ، برخلاف این تصور، او از سازندگان و توسعه‌دهندگان مختلف با پیشنهادهای «همخوان» استقبال می‌کند.
 
کوری داکتورو، بلاگر و فعال تکنولوژی، می‌‌گوید این آغوش باز هشدارهای بزرگی در خود نهفته است.
 
داکتورو می‌گوید: «او فیس‌بوک را به عنوان پلتفرمی برای ملاقات کسب‌وکارها با مشتریان‌شان ساخت اما فیس‌بوک تمام بازار را ساختاربندی کرده و این حق را به خود می‌دهد تا با بی‌توجهی، بدخواهی یا بی‌کفایتی آن کسب‌وکارها را نابود کند.»
 
ربکا گیبلین، رئیس موسسه تحقیقات اموال ذهنی استرالیا در دانشگاه ملبورن، می‌گوید: «فیس‌بوک اساساً قدرت بی‌چون و چرای خود را نسبت به نام‌های کاربران اینستاگرام حفظ کرده است.»
 
او با اشاره به اینکه بر اساس سیاست‌های فیس‌بوک، کاربران «اساساً هیچ حقی ندارند» ادامه می‌دهد: «مثال @metaverse حاکی از گستره این قدرت است.»
 
دوم دسامبر یعنی یک ماه پس از اینکه خانم باومن از اینستاگرام خواست حساب کاربری‌اش را بازگرداند، روزنامه نیویورک تایمز با متا ارتباط برقرار کرد تا دلیل حذف حساب را از آنها جویا شود. سخنگوی اینستاگرام گفت این حساب «به اشتباه به دلیل جعل هویت حذف شد» و بازگردانده خواهد شد. او ادامه داد: «ما از اشتباهی که رخ داده متاسفیم.»
 
سخنگوی اینستاگرام توضیحی در مورد این موضوع و اینکه چرا حساب کاربری باومن به عنوان جعل هویت شناسایی شده یا اینکه او چه کسی را جعل می‌کرده است ارائه نکرده. این شرکت پاسخی به دیگر سوالات و ارتباط این موضوع با تغییر نام فیس‌بوک نداده است.
 
در حال حاضر حساب باومن احیا شده و قصد دارد پروژه هنری‌ای به نام P∞st_Lyfe را که سال گذشته آغاز کرده بود و در مورد مرگ در متاورس است در آن بازگو کند. او همچنین قصد دارد نقشی برای خودش تعریف کند و به واسطه آن تبدیل شدن متاورس به محیط همه‌شمولی را که به دنبال ساختش بود تضمین کند.
 
او می‌گوید: «از آنجا که مدت‌ها، ۱۰ سال، است در حوزه متاورس فعالیت دارم احساس نگرانی می‌کنم.» او در ادامه می‌گوید هراس دارد که فرهنگ متاورس «به وسیله [کسانی] که از نگاه من دید درست و یکپارچه ندارند فاسد شود.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.