امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 22, 2022
11:27 شنبه، 2ام بهمنماه 1400
کد خبر: 132524

گوگل درایو در‌ مورد فایل‌های مشکوک به کاربر هشدار می‌دهد

 
با قابلیت جدید گوگل درایو، از این پس اگر یک فایل مشکوک را در این سرویس باز کنید، احتمالاً هشداری مبنی بر آلوده بودن آن فایل دریافت خواهید کرد.
 
کاربران سرویس ذخیره‌ی فایل گوگل درایو، اکنون در‌ صورت باز کردن یک فایل مبهم یا مشکوک، هشدارهایی در‌ مورد آلوده بودن آن دریافت خواهند کرد. هشدارهای جدید امروز در سراسر جهان برای کاربران گوگل درایو در‌ دسترس قرار خواهد گرفت و هدف آن محافظت از کاربران و سازمان‌ها در‌ برابر بدافزارها، فیشینگ و باج‌افزارها است.
 
به گزارش ZDnet، هشدارهای جدید گوگل درایو در یک بنر زرد رنگ در بالای صفحه‌نمایش داده می‌شود. اگر کاربر روی یک فایل آلوده کلیک کند، این هشدار قبل از دانلود فایل موردنظر نمایش داده خواهد شد. در این هشدار توضیح داده شده که فایل موردنظر مشکوک به‌‌ نظر می‌رسد و شاید اطلاعات شخصی شما را به‌‌ سرقت ببرد.
 
گوگل در این رابطه خاطرنشان کرد: اگر کاربری فایل مشکوک یا خطرناکی را در گوگل درایو باز کند، ما یک بنر هشدار نمایش خواهیم داد تا او و سازمانش را در‌ برابر بدافزارها، فیشینگ و باج‌افزار محافظت کنیم.
 
کاربران گوگل ورک‌اسپیس احتمالاً با هشدارهای بنری که اوایل سال جاری به‌منظور محافظت از کاربر در‌ برابر محتوا و رفتار توهین‌آمیز در سرویس‌های Slides، Sheets، Docs و Drawings ارائه شد، آشنایی دارند. هشدارهای جدید این سرویس از کاربران در‌ برابر مجرمان سایبری که از گوگل درایو برای انتشار فایل‌های مخرب بهره می‌برند، محافظت خواهد کرد.
 
گوگل سال گذشته جلوی اقدامات یک شبکه‌ی هک گسترده‌ی روسی که حساب‌های یوتیوب را با استفاده از فایل‌های PDF مخرب اشتراک‌گذاشته‌شده با ایمیل‌های هدف و گوگل درایو ربوده بود، گرفت.
 
گوگل همچنین از مدتی قبل هشدارهایی در‌ مورد هکرهای مشکوک حمایت‌شده توسط دولت‌ها به کاربران هدف این هکرها ارائه می‌کند، اما هشدارهای جدید گوگل درایو برای هدفی جداگانه ارائه شده‌اند. شایان‌‌ ذکر است در سال ۲۰۲۱ هشدارهای دولتی که توسط گوگل برای کاربران ورک‌اسپیس صادر شد، به‌طور سالانه ۳۳ درصد افزایش یافت و به بیش از ۵۰ هزار مورد رسید. این افزایش عمدتاً به‌دلیل کمپین‌هایی بود که توسط گروه‌های روسی APT28 یا Fancy Bear اجرا می‌شد. گروه‌های حمله‌ی دیگری مثل APT35 نیز از گوگل درایو در میان ابزارهای دیگر برای پخش فایل‌های PDF مخرب استفاده می‌کنند.
 
هشدارهای فایل مشکوک جدید به‌طور پیش‌فرض روشن است و این یعنی مدیران و کاربران برای استفاده از آن، نیازی به فعال کردن این ویژگی ندارند. همچنین امکان غیرفعال کردن این قابلیت وجود ندارد. سیستم هشدار جدید برای همه‌ی کاربران گوگل ورک‌اسپیس و همچنین مشتریان سازمانی و G Suite Basic در‌‌ دسترس است.
 
گوگل اخیراً در‌ تلاش است تا کاربران رایگان و قدیمی G Suite را به خریدن اشتراک پولی ورک‌اسپیس ترغیب کند. این دسته از مشتریان می‌توانند انتظار داشته باشند که گوگل در ماه‌های آینده برای شروع عملیات انتقال با آن‌ها تماس بگیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.