اپلیکیشن

امینت

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

January 29, 2022
14:23 شنبه، 9ام بهمنماه 1400
کد خبر: 132753

سرقت ۷۷۰ میلیون دلاری کلاهبرداران در شبکه اجتماعی

 
گزارش جدید کمیسیون تجارت فدرال آمریکا نشان داد سال گذشته کلاهبرداران شبکه اجتماعی سال پر کاری داشتند و در نتیجه آن بیش از ۹۵ هزار نفر در کلاهبرداریهای صورت گرفته در پلتفرمهای شبکه اجتماعی، ۷۷۰ میلیون دلار از دست دادند.
 
 پول به سرقت رفته از طریق کلاهبرداریهای شبکه اجتماعی در سال میلادی گذشته بیش از دو برابر ۲۵۸ میلیون دلاری بود که کلاهبرداران در سال ۲۰۲۰ به جیب زدند.
 
در این گزارش به علت رشد چشمگیر کلاهبرداریها در سال ۲۰۲۱ اشاره نشد اما خاطرنشان شد که گزارشهای کلاهبرداریها طی پنج سال گذشته افزایش پیدا کرده و رشد چشمگیری در کلاهبرداریهای مربوط به سرمایه گذاریهای ساختگی در رمزارز وجود داشته است و این کلاهبرداریهای سرمایه گذاری حدود ۲۸۵ میلیون دلار معادل بیش از یک سوم ۷۷۰ میلیون دلار سرقت شده در سال میلادی گذشته را تشکیل دادند.
 
کلاهبرداریهای عاطفی هم طی سالهای گذشته رشد چشمگیری پیدا کرده اند. این کلاهبرداریها با درخواست دوستی از یک غریبه شروع شده و به صحبت و درخواست پول ختم می شوند. کلاهبرداریهای مربوط به خرید آنلاین هم فراگیر شده و اغلب آنها شامل عدم تحویل کالاهایی است که با تبلیغ در شبکه اجتماعی، خریداری می شوند.
 
فیس بوک و اینستاگرام دو پلتفرمی هستند که در این گزارش نام آنها آمده است. طبق گزارش کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، بیش از یک سوم افرادی که در سال ۲۰۲۱ گزارش کردند پولشان را در یک کلاهبرداری عاطفی از دست دادند، اظهار کردند این کلاهبرداری در فیس بوک یا اینستاگرام اتفاق افتاده است. همین طور عمده کالاهای تحویل نشده مربوط به خریدهایی بودند که از طریق فیس بوک و اینستاگرام انجام شده بودند و ۹ مورد از ۱۰ مورد گزارش شده مربوط به این دو اپلیکیشن بود.
 
سخنگوی شرکت مِتا (فیس بوک سابق) در واکنش به این موضوع اظهار کرد: ما منابع قابل توجهی را برای مقابله با این نوع کلاهبرداریها و سوءاستفاده ها صرف می کنیم. همچنین این شرکت فراتر از تعلیق و حذف حسابها، صفحات و تبلیغات پیش می رود و علیه افراد مسئول اقدام حقوقی را دنبال کرده و همواره کاربران را تشویق می کنند در صورت مشاهده این رفتارها، آنها را گزارش دهند.
 
 بر اساس گزارش انگجت، یکی از توصیه های جالب کمیسیون تجارت فدرال آمریکا این است که کاربران تبلیغات هدفمند را غیرفعال کنند زیرا کلاهبرداران با استفاده از ابزارهایی که برای تبلیغات کنندگان در پلتفرمهای شبکه اجتماعی فراهم شده، افراد را بر مبنای جزییات اطلاعات شخصی آنها مانند سن، علایق یا خریدهای قبلی، با تبلیغات دروغین هدف قرار می دهند. همچنین این کمیسیون توصیه می کند کاربران تنظیمات حریم خصوصی حساب شخصی خود را فعال کرده و مراقب پیامهای درخواست پول به خصوص در قالب رمزارز یا کارتهای هدیه باشند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.