تلفن همراه

فناوری

گوشی

March 19, 2022
16:55 شنبه، 28ام اسفندماه 1400
کد خبر: 134425

تبدیل تلفن های هوشمند به آزمایشگاه های همراه

 
پژوهشگران بر این باورند که حسگرهای تشخیص نور و اندازه (lidar) در تلفن های هوشمند آینده می توانند جایگزین تجهیزات آزمایشگاهی در برنامه های کاربردی بهداشت و ایمنی مواد غذایی شوند.
 
 محققان دانشگاه واشنگتن بر این باورند که حسگرهای تشخیص نور و اندازه می‌ تواند ویژگی ‌های سیال را تعیین کرده و شما را از استفاده از تجهیزات گران ‌قیمت آزمایشگاهی در امان بدارد. محققان همچنین می گویند که میزان مایع مورد نیاز برای تست توسط حسگرهای تشخیص نور و اندازه در گوشی های هوشمند به طور قابل توجهی کمتر از میزان لازم در یک آزمایشگاه پزشکی است.
 
به گفته پژوهشگران، یکی از کاربردهای این حسگرها، آزمایش خون است. محققان همچنین دریافتند که این حسگرها حتی می توانند برای تعیین میزان چربی شیر و خواص آن و یا حتی تشخیص تقلبی بودن آن استفاده شده و یا یک مایع خاص را از بین ده نمونه شناسایی کنند.
 
به طور معمول اندازه گیری مایع برای مواردی مانند تشخیص غلظت خون با استفاده از سیگنال های رادیویی انجام می شود که تفاوت فاز و دامنه را بر اساس فاکتور لخته شدن نشان می دهد. این آزمایش خاص به یک رگ پر از خون تا عمق تقریباً یک اینچ نیاز دارد و بیمارانی که نیاز به اندازه گیری انعقاد خون دارند باید به طور منظم آن را انجام دهند.
 
درک اینکه محققان چگونه حسگرهای گوشی های هوشمند را برای آزمایشات خود تغییر کاربری دادند، به معنای درک اصول اولیه نحوه عملکرد این حسگرهای نوری است.به گزارش سیناپرس، حسگرهای تشخیص نور و اندازه تلفن برای اندازه ‌گیری فاصله تا اجسام مختلف، پالس‌ های نوری را شلیک می ‌کند تا به دستگاه کمک کند عکس‌های بهتری بگیرد.
 
لکه های لیزر در مایعات توسط هر ذره ای بزرگتر از طول موج لیزر، یعنی حدود ۸۰۰ نانومتر، تحت تأثیر قرار می گیرند. وقتی آن ذرات حرکت می کنند، الگوی لکه تغییر می کند و دوربین تلفن می تواند آن را برای تجزیه و تحلیل توسط نرم افزار ثبت کند.
 
اینجا جایی است که علم، گوشی تلفن شما را به یک آزمایشگاه تبدیل می کند. بر اساس حرکت براونی، ذرات در یک مایع بر اساس غلظت مایع حرکت متفاوتی دارند. با داشتن این دانش، محققان توانستند با مشاهده تفاوت زمانی لکه لیزر، اندازه گیری حدودی غلظت را بدست آورند.
 
به گفته محققان، این کشف به پژوهشگران اجازه می ‌دهد بین خون منعقد شده و خون بدون انعقاد تنها با آزمایش یک قطره تمایز قائل شوند و حتی می توانند بین انواع مختلف شیر و اینکه آیا شیر تقلبی است یا خیر، با میزان ۹۱.۵ درصد دقت متوسط، تمایز قائل شوند.
 
 علاوه بر شیر و خون، محققان به کاربردهای دیگری از تصویربرداری لکه ای لیزری که می ‌توان با گوشی هوشمند آزمایش کرد، اشاره می ‌کنند که شامل ارزیابی زخم سوختگی، پایش خال مادرزادی، ردیابی جریان خون در شبکیه چشم، و کاربردهای غیرپزشکی مانند آنالیز میکروپلاستیک‌ها و غیره می شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.