اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

فیبرنوری

May 21, 2022
12:16 شنبه، 31ام اردیبهشتماه 1401
کد خبر: 135991

تشکیل کمیته تامین تجهیزات پروژه اینترنت فیبرنوری

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تشکیل کمیته ای در وزارت ارتباطات برای بررسی نحوه تامین تجهیزات مربوط به پروژه شبکه اینترنت مبتنی بر فیبرنوری خبر داد.
علی محمد منتظری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه یکی از معضلات پیش روی اجرای پروژه اینترنت فیبرنوری (FTTx) تأمین تجهیزات مورد نیاز است، گفت: این پروژه و هدف بزرگ در ابعاد مختلف دارای چالش‌هایی است که به مرور باید برطرف شود. بخشی از آن به نقدینگی و تأمین مالی مربوط می‌شود و بخش دیگر مربوط به تأمین تجهیزات است.
 
وی گفت: برای تأمین تجهیزات کمیته‌ای در وزارت ارتباطات تشکیل شده است تا بررسی شود که تجهیزات مربوط به این پروژه به چه نحوی باید تأمین شود.
 
معاون رگولاتوری با تاکید بر اینکه تأمین تجهیزات یک معضل بزرگ است و شتاب توسعه فیبر در اغلب کشورها، محدودیت‌هایی را در تأمین تجهیزات ایجاد کرده است، گفت: حتی اتحادیه اروپا نیز با این معضل روبرو است؛ به دلیل کمبود ظرفیت فیبر در دنیا و اینکه اتحادیه اروپا و برخی کشورها اهداف پروژه‌هایشان را به صورت یک دفعه و جهشی بالا برده اند، به مشکل تأمین تجهیزات برخورد کرده اند.
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا در حوزه تولید تجهیزات در این پروژه، ما از توانایی داخلی نیز استفاده می‌کنیم، گفت: بله؛ در مورد تولید فیبر هم اکنون چند کارخانه در داخل کشور فعال است. در مورد سایر تجهیزات این پروژه نیز تولید داخل وجود دارد و چند شرکت داخلی نیز اعلام آمادگی کرده اند. اما ظرفیت محدود است.
 
دکتر منتظری تاکید کرد: برای سایر تجهیزات (تجهیزات اکتیو) اگر بخواهیم معطل تولید داخل با ظرفیت محدود شویم ممکن است زمان ۳ ساله مدنظر را که بازه زمانی اجرای پروژه است، از دست بدهیم. بنابراین هم باید بتوانیم از تولید داخل حمایت کنیم و هم مراقبت کنیم که از اهدافمان عقب نمانیم.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه در این پروژه حدود ۲۰۰۰ کیلومتر فیبرکشی در تهران نیاز داریم و در کلان شهرها این نیاز بین ۳۰۰ تا یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر فیبر برآورد می‌شود، ادامه داد: در شهرهای کوچک‌تر نیز این رقم متفاوت است. اما در مجموع پیش بینی ما این است که نزدیک به ۱۰ هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور برای پروژه توسعه باندپهن ثابت نیاز باشد که این موضوع اشتغالزایی نیز به همراه دارد.
 
وی با اشاره به اینکه شرکت‌های تولیدی در این زمینه اعلام آمادگی کردند و شناسایی شده اند، خاطرنشان کرد: ما در زمینه تولید فیبر مشکلی نداریم و میزانی که مدنظر است مطمئناً از توانایی تولید داخل تأمین می‌شود. اما هم اکنون بیشترین مساله به موضوع تجهیزات اکتیو بازمی گردد که نمونه داخلی آن نیاز به کار بیشتری دارد.
 
منتظری تاکید کرد: اجرای این پروژه ملی نیاز به نیروی کار و استفاده از توان نیروی انسانی دارد و این یک حسن بزرگ است و ثمره آن اشتغالزایی است؛ موضوعی که در شعار امسال (تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین) نیز بر آن تاکید شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.