لبه تکنولوژی

May 31, 2022
11:57 سه شنبه، 10ام خردادماه 1401
کد خبر: 136258

پروژه‌های آموزش دیپ فیک در گوگل ممنوع شد

گوگل بی‌سر و صدا پروژه‌های دیپ فیک را در سرویس Colaboratory خود ممنوع کرد و به استفاده گسترده از منابع این پلتفرم برای هدف مذکور پایان داد.
سرویس Colaboratory که به اختصار Colab خوانده می‌شود، یک منبع رایانشی آنلاین است که به محققان اجازه می‌دهد کد پایتون را مستقیما از طریق این مرورگر اجرا کنند و همزمان از منابع رایانشی رایگان شامل GPU ها برای انجام پروژه‌هایشان استفاده کنند. به دلیل ماهیت چند هسته‌ای GPUها، Colab برای آموزش پروژه‌های یادگیری ماشینی مانند مدلهای دیپ فیک (جعل عمیق) یا انجام تحلیل دیتا، ایده آل است.
 
دیپ فیکها می‌توانند آموزش داده شوند تا چهره‌ها را در کلیپهای ویدیویی تغییر دهند و حالات چهره واقعی اضافه کنند تا نتیجه کار واقعی به نظر برسد؛ هر چند که جعلی است. آنها برای انتشار اخبار فیک و ساخت کلیپهایی برای انتقام یا سرگرمی، مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال عدم وجود محدودیتهای اخلاقی درباره استفاده از آنها، مایه جنجال و نگرانی شده است.
 
انتظار می‌رود تاثیر این محدودیت جدید، در دنیای دیپ فیک گسترده باشد زیرا بسیاری از کاربران از مدل‌های پیش آموزشی با Colab برای اجرای پروژه‌های کیفیت بالای خود استفاده می‌کنند.
 
سرویس Colab این پروسه را بسیار راحت می‌کرد حتی برای افرادی که هیچ تجربه کدینگ نداشتند. به همین دلیل بسیاری از آموزش‌ها، این پلتفرم منابع رایگان گوگل را برای اجرای پروژه‌های دیپ فیک پیشنهاد می کردند.
 
بر اساس گزارش وب سایت بلیپینگ کامپیوتر، هنوز معلوم نیست آیا گوگل این تصمیم را به دلیل نگرانیهای اخلاقی یا سوءاستفاده گسترده از منابع رایانشی رایگان مورد استفاده این پروژه‌ها گرفته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.