سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 7, 2022
15:36 سه شنبه، 17ام خردادماه 1401
کد خبر: 136463

تراشه‌ اپل M2 در برابر M1؛ تفاوت در چیست؟

همانطور که انتظار داشتیم، شب گذشته اپل بالاخره از چیپست M2 برای کامپیوترهای مک رونمایی کرد. این یعنی دیگر دوران خانواده‌ی تراشه‌های M1 به سر رسیده و در ماه‌های آینده باید انتظار معرفی تراشه‌های قدرتمند عضو سری M2 را داشته باشیم. اما بین تراشه‌ی اپل M2 و M1 دقیقا چه تفاوت‌هایی وجود دارد و آیا نسل جدید این تراشه ارتقای قابل توجهی محسوب می‌شود؟
 
تاریخچه‌ی مختصر و مفید اپل سیلیکون
اپل در سال ۲۰۲۰ اولین تراشه‌ی اختصاصی برای کامپیوترهای مک را به نام M1 معرفی کرد. سپس در سال ۲۰۲۱ شاهد رونمایی از تراشه‌های M1 پرو و M1 مکس بودیم. در سال ۲۰۲۲ هم نوبت به M1 اولترا رسید که اساسا از دو تراشه‌ی M1 مکس تشکیل شده است.
 
شب گذشته هم تراشه‌ی اپل M2 رسما معرفی شد که مانند نسل قبلی قرار است به عنوان یک تراشه‌ی پایین‌رده برای سیستم‌های مک مورد استفاده قرار بگیرد. به احتمال زیاد در ماه‌های آینده شاهد رونمایی از مدل‌های پرو، مکس و اولترا این تراشه نیز خواهیم بود.
 
با توجه به اینکه در حال حاضر می‌توانید مک‌های مبتنی بر تراشه‌ی M1 را بخرید، کاربران باید بین این دو تراشه دست به انتخاب بزنند. بنابراین در ادامه به تفاوت بین این دو می‌پردازیم.
 
اپل M1
همانطور که گفتیم، اپل M1 نخستین تراشه‌ی اختصاصی اپل برای کامپیوترهای مک به حساب می‌آید. این تراشه با بهره‌گیری از معماری Arm توانسته عملکرد فوق‌العاده‌ای را با مصرف انرژی پایین برای کاربران ارائه کند. در حال حاضر به غیر از کامپیوترهای مک‌بوک ایر، مک مینی و آی‌مک، کاربران می‌توانند آیپد پرو و آیپد ایر مبتنی بر این تراشه را هم خریداری کنند.
 
این تراشه از حداکثر رم ۱۶ گیگابایتی بهره می‌برد و درون آن ۱۶ میلیارد ترانزیستور تعبیه شده است. با وجود اینکه دو سال از عرضه‌ی آن می‌گذرد، اما همچنان چیپست بسیار قدرتمندی محسوب می‌شود و می‌تواند نیازهای بخش بزرگی از کاربران را برطرف کند.
 
اپل M2
M2 پنجمین تراشه‌ی اختصاصی اپل برای سیستم‌های مک به حساب می‌آید. اپل مدعی شده که پردازنده‌ی این تراشه ۱۸ درصد سریع‌تر شده و پردازنده‌ی گرافیکی آن هم ۳۵ درصد سرعت بیشتری ارائه می‌کند. همچنین باید به افزایش ۵۰ درصدی پهنای باند رم و افزایش ۴۰ درصدی سرعت موتور عصبی هم اشاره کنیم. گفتنی است این تراشه از حداکثر ۲۴ گیگابایت ظرفیت رم پشتیبانی می‌کند.
 
در حال حاضر فقط نسل جدید مک‌بوک ایر و مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی از این تراشه استفاده می‌کنند. اپل M2 مبتنی بر نسل دوم فناوری ساخت ۵ نانومتری است و درون آن ۲۰ میلیارد ترانزیستور قرار دارد. همچنین برخلاف نسل قبلی که از حداکثر ۸ هسته‌ی پردازشی برای پردازنده‌ی گرافیکی بهره می‌برد، پردازشگر گرافیکی این تراشه دارای حداکثر ۱۰ هسته است.
 
با توجه به اینکه ارزان‌ترین مدل مک‌بوک ایر جدید ۲۰۰ دلار گران‌تر از نسل قبلی است، به نظر می‌رسد مک‌بوک ایر M1 همچنان گزینه‌ی جذابی برای بخش بزرگی از کاربران محسوب می‌شود. اما در نهایت با توجه به نیازها و بودجه‌ای که دارید باید دست به انتخاب بزنید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.