فناوری اطلاعات

July 3, 2022
14:52 یکشنبه، 12ام تیرماه 1401
کد خبر: 137204

دیپ‌فیک در خدمت مجرمان سایبری

دیپ فیک‌ و اطلاعات شخصی سرقتی برای مقاصد بی‌شمار فریبنده از جمله فیشینگ و سرقت هویت، به کمک کلاهبرداران اینترنتی می‌آیند.
مرکز شکایات جرایم اینترنتی در اف‌بی‌آی در مورد مجرمان سایبری که برای درخواست موقعیت‌های کاری از راه دور از دیپ‌فیک و اطلاعات شخصی استفاده می‌کنند، هشدار داد. نقش‌های مورد بررسی شامل فناوری اطلاعات و برنامه‌نویسی رایانه، پایگاه داده و عملکردهای شغلی مرتبط با نرم‌افزار است، دسترسی به اطلاعات حساس شرکت، مانند اطلاعات شخصی مشتری، داده‌های مالی، پایگاه‌های اطلاعاتی شرکت یا اطلاعات اختصاصی هم از موارد نقض‌شده بود.
 
دیپ‌فیک گزینه ترجیحی عوامل تهدید برای رسیدن به شغل دلخواه است. دیپ‌فیک، ویدئوها، صداها یا تصاویری هستند که توسط هوش مصنوعی تقلید می‌شوند و با تقلید از یک فرد واقعی چیزی را می‌گویند یا انجام می‌دهند که هرگز آن را نگفته یا انجام نداده است. اگر چه این فناوری برای سرگرمی و حتی محافظت از حریم خصوصی افراد با پنهان کردن هویت آنها با هوش مصنوعی عالی است، متخصصان فناوری اطلاعات به‌طور فزآینده‌ای نگران خطرات احتمالی آنها هستند، از تبلیغات انتخاباتی گرفته تا شواهد ویدیویی جعلی و حتی رهبرانی که به نیروهای خود دستور عقب‌نشینی می‌دهند، نگرانی‌های مختلفی در ارتباط با دیپ‌فیک وجود داشته دارد.
 
وب‌سایت سایبرنیوز اعلام می‌کند که گزارش مدیران شرکت‌ها نشان‌دهنده‌ افزایش متقاضیانی است که حرکات لب‌های آنها با صدا در طول مصاحبه مجازی هم‌خوانی ندارد، این شامل مواردی مانند سرفه و عطسه هم بوده که این موضوع خود نشان‌دهنده‌ی استفاده از دیپ‌فیک برای هدف قرار دادن کاربران عادی به جای شخصیت‌های سیاسی و افراد مشهور است. موارد جدید نشان می‌دهد که حملات به سمت کاربران عادی اینترنت و افراد خصوصی حرکت می‌کنند.
 
عوامل تهدیدکننده، با استفاده از اطلاعات شخصی سرقت‌شده و هویت افراد دیگر برای موقعیت‌های کاری درخواست فرستادند، همان‌طور که این فناوری به تکامل خود ادامه می‌دهد؛ نگرانی‌ها در مورد استفاده از اطلاعات در دسترس همه ما افزایش می‌یابد. محققان می‌گویند که داده‌های نادرست می‌تواند چنین تاثیری بر زندگی ما داشته باشد؛ مخصوصا کودکان که بیشتر در معرض گرفتاری در دام کلاهبرداری با داده‌های نادرست و فاش‌شده هستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.