لبه تکنولوژی

August 7, 2022
13:35 یکشنبه، 16ام مردادماه 1401
کد خبر: 138134

فناوری جدید پهپادی برای شکار ایمن پهپادهای دشمن

سیستم‌هایی ابداع شده که در قالب آنها از پهپادهای «خوب» برای از کار انداختن پهپادهای «دشمن» استفاده می‌شود و یکی از جدیدترین آنها مانع سقوط پهپادهای خنثی شده نیز می‌شود.
به گزارش نیواطلس، برای خنثی کردن پهپادهایی که ماموریت‌هایی مانند مأموریت‌های جاسوسی انجام می‌دهند یک سیستم جدید طراحی شده که رویکرد ایمن‌تری را اتخاذ می‌کند و مانع از آن می‌شود که پهپادهای کنترل شده به سادگی روی زمین سقوط کنند.
 
در بسیاری از سیستم‌های مبتنی بر مقابله پهپاد با پهپاد، پهپاد مدافع توری را به سمت پهپاد دشمن شلیک می‌کند. سپس پروانه‌های پهپاد دوم در تور شلیک شده گرفتار شده و از چرخش باز می‌ایستند و این امر باعث سقوط پهپاد بر روی زمین می‌شود که ممکن است بر روی افراد، خودروها، ساختمان‌ها و غیره بیفتد.
 
پروژه AUDROS قاره اروپا (سیستم پهپاد خودکار) برای ابداع یک سیستم جایگزین کم خطرتر در نظر گرفته شده است. در قالب نسخه فعلی این سیستم، یک پهپاد هشت پره یا اکتوکوپتر به نام پنجه یک توسط شرکت فلای ۴ فیوچر در جمهوری چک ساخته شده است.
 
هنگامی که یک پهپاد دشمن که در حال نزدیک شدن است شناسایی می‌شود، پهپاد پنجه یک به طور مستقل از زمین بلند می‌شود، به سمت محل آن پهپاد پرواز می‌کند، خود را بالای آن پهپاد قرار می‌دهد، سپس یک ردیف از طناب‌های آویزان را آزاد می‌کند که در دو بوم تاشو در قسمت زیرین آن مستقر شده‌اند. ملخ‌های پهپاد دشمن در آن طناب‌ها که مانند تور هستند، گیر می‌کنند. از آنجایی که این طناب‌ها هنوز به پهپاد پنجه یک متصل هستند، پهپاد شکار شده تا زمانی که فرود بیاید در زیر آن آویزان می‌ماند و سقوط نمی‌کند.
 
این سیستم اخیراً با موفقیت در جمهوری چک و با همکاری نزدیک با سازمان زندان‌های چک آزمایش شده است، زیرا یکی از کاربردهای احتمالی این فناوری جلوگیری از استفاده از پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین برای قاچاق اقلام مختلف به داخل یا خارج از زندان است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.