سیزدهمین نشست شورای حکام شبکه بینالدولی اسلامی در علوم و فناوری فضایی (ISNET) با شرکت نمایندگان سازمان های فضایی کشورهای عضو، از جمله هیئت نمایندگی سازمان فضایی ایران به ریاست حسن سالاریه، معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران در شهر استانبول در تاریخ 8 شهریورماه آغاز به کار کرد.
دراین نشست یکروزه که پس از وقفهای طولانی بهدلیل محدودیتهای همهگیری کرونا به صورت حضوری برگزار میشود، موضوعات مهمی از جمله بررسی پیشرفت برنامهها، عضویتهای جدید، مسائل مالی و بودجهای و برنامههای آتی ISNET مورد بحث و تصمیمگیری قرار خواهد گرفت.
در ابتدای نشست، بیانیههای رسمی کشورهای عضو قرائت شد که بیانیه جمهوری اسلامی ایران توسط رئیس سازمان فضایی ایران قرائت گردید.
در این بیانه آمده است:
سازمان فضایی ایران به عنوان عضو و نقطه تماس جمهوری اسلامی ایران در ISNET تلاش نموده است تمام بخشهای مرتبط با فناوری و کاربردهای علوم فضایی در کشور را در برنامههای این شبکه ترغیب و مشارکت دهد. در همین راستا در سال گذشته سازمان فضایی ایران در وبینارهای آن شبکه مشارکت داشته است. همچنین مقرر است در آینده نزدیک این سازمان دورههای آموزشی غیرحضوری با همکاری دبیرخانه ایزنت برگزار نماید. از زمان همهگیری تاکنون تعداد زیادی از دانشجویان، کارشناسان و متخصصان مرتبط ایرانی در دورههای آموزشی برگزار شده مشارکتی ISNET شرکت نمودهاند و در ادامه روند برگزاری دورهها را به هر دو صورت غیرحضوری و نیز حضوری پیشنهاد میشود.
جمهوری اسلامی ایران عضویت ناظر ISNET را در سازمان همکاری فضایی آسیا و اقیانوسیه (APSCO) اقدامی مثبت در جهت گسترش دامنه همکاریهای منطقهای میداند و امیدوار است نتایج این همکاری باعث بهرهمندی همه کشورهای عضو نیز گردد.
بر عزم جمهوری اسلامی ایران در تداوم همکاریها با ایزنت و تمامی کشورهای عضو در پیشبرد پروژههای مصوب، امکانسنجیها و اجرای پروژهای جدید با نگاه توسعهای و تأمین نیازهای اساسی کنونی و آینده کشورهای اسلامی از قبیل "مقابله با بلایای طبیعی، "مبارزه با ریزگردها" و "آلودگی هوا" و تعریف پروژههای جدید فضا-پایه برای مقابله با بحران کم آبی و خشکسالی تأکید می شود.
جمهوری اسلامی ایران باور دارد "اثرات تصمیمات سازنده ما به عنوان عضوی از جامعه اسلامی نتایج بسیار واقعی و مثبتی بر زندگی آحاد کشورهایمان به جا خواهد گذاشت. در همین راستا پیشنهاد ما تشکیل کارگروهی برای تعریف و تصویب پروژهای کاربردی جدیدی با نگاه رفع مشکلات کشورهای منطقه و استفاده از پتانسیل این شبکه و کشورهای عضو است تا در نتیجه آن ظرفیتهای بالقوه موجود به فعلیت برسد. با توجه به چالشهای جدید بشر در قرن حاضر از قبیل گرمایش زمین، تغییر اقلیم، از بین رفتن پوشش گیاهی و سایر موارد، بر این باوریم زمان اقدام عملی مفید و مؤثر در جهت رفع آنها با استفاده از فناوریهای نوین فضایی فرا رسیده است.
در پایان قابل ذکر است که این شبکه، سازمانی بینالدولی، مستقل، غیرسیاسی و غیرانتفاعی است که از سال 1987 زیر چتر کمیته دائمی همکاریهای علمی و فنی (COMSTECH) سازمان کنفرانس اسلامی (OIC) ایجاد شده است و کشورهای جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان، اندونزی، پاکستان، بنگلادش، تونس، ترکیه، سنگال، سودان، نیجریه، عراق، عربستان سعودی، لیبی، مراکش، مصر عضو دائمی آن بشمار میروند.