سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

September 23, 2022
13:11 جمعه، 1ام مهرماه 1401
کد خبر: 139086

پهپادهایی که با الهام از زنبورعسل سازه ۳ بُعدی می‌سازند

ساخت یا تعمیر سازه‌ها در مکان‌های صعب العبور کار سختی است، زیرا فراهم کردن جرثقیل، داربست و غیره می‌تواند بسیار دشوار باشد. به همین دلیل است که دانشمندان در حال ایجاد سیستمی با الهام از زنبورهای عسل هستند که در آن از پهپادها برای چاپ سه بُعدی سازه‌ها استفاده می‌شود.
 
به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، این فناوری که با عنوان "Aerial-AM" شناخته می‌شود، توسط محققان امپریال کالج لندن و موسسه امپا(Empa) سوئیس توسعه یافته است و در ساخت آن از دو نوع پهپاد کوادکوپتر استفاده شده که به صورت مستقل پرواز و با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند.
 
 
دسته اول "BuildDrones" نام دارند. آنها با استفاده از یک طرح دیجیتال مشترک، سازه مورد نظر را با ایجاد لایه‌های متوالی از مواد همچون بتن مرطوب از طریق یک نازل در قسمت زیرین خود، می‌سازند.
 
پهپادهایی که با الهام از زنبورعسل سازه ۳ بُعدی می‌سازند
 
دسته دوم پهپادها "ScanDrones" نام دارند. آنها بر فرآیند چاپ نظارت می‌کنند و شکل هندسی سازه‌ی در حال ساخت را ارزیابی می‌کنند. بر اساس این مشاهدات، آنها به "BuilDrones" توصیه می‌کنند که در مرحله بعدی چه کاری انجام دهند تا به طرح اولیه پایبند باشند و محصول نهایی مورد نظر را تولید کنند.
 
دقت ساخت سازه این سیستم در حال حاضر مثبت و منفی پنج میلی‌ متر است و اگرچه برای فعالیت به صورت مستقل طراحی شده اما یک اپراتور انسانی آن را همراهی می‌کند تا بتواند در صورت لزوم مداخله کرده و کنترل پهپاد را در دست بگیرد.
 
پهپادهایی که با الهام از زنبورعسل سازه ۳ بُعدی می‌سازند
 
در آزمایش‌های کوچکی که تاکنون انجام شده، "Aerial-AM" برای ساخت یک استوانه ۷۲ لایه با ارتفاع ۲.۰۵ متر(۶.۷ فوت) از فوم منبسط شونده بر پایه پلی‌اورتان و یک سیلندر ۲۸ لایه ۱۸ سانتی‌متری از مواد سفارشی شبیه به سیمان استفاده شده است.
 
میرکو کواچ(Mirko Kovac)، سرپرست این پروژه، از دپارتمان هوانوردی امپریال و مرکز مواد و فناوری رباتیک امپا، می‌گوید: ما اثبات کرده‌ایم که پهپادها می‌توانند به طور مستقل و پشت سر هم برای ساخت و تعمیر ساختمان‌ها به فعالیت بپردازند. این راه حل می‌تواند به انجام ساخت و ساز و تعمیر در مناطق صعب العبور مانند ساختمان‌های بلند کمک کند.
 
مقاله‌ای در مورد این تحقیق به تازگی در مجله نیچر(Nature) منتشر شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.