امنیت

فناوری اطلاعات

October 31, 2022
9:28 دوشنبه، 9ام آبانماه 1401
کد خبر: 139872

افزایش مشکلات امنیتی وب‌سایت‌ها به‌دلیل استفاده از فیلترشکن

رئیس کمیسیون خدمات دامنه و وب‌سایت سازمان نصر تهران با بیان اینکه استفاده از فیلترشکن یا VPN به شدت آسیب‌زاست گفت که این موضوع از نظر ساختار امنیتی نیز کار بسیار خطرناکی محسوب می‌شود و مشکلات امنیتی روی وب‌سایت‌ها به شدت افزایش می‌یابد.
 
مهرداد سیجانی- رئیس کمیسیون خدمات دامنه و وب‌سایت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران- با اشاره به مشکلات کسب‌وکارهای اینترنتی در پی قطعی اینترنت اظهار کرد: براساس استعلامی که نصر تهران انجام داده است، علاوه بر اختلالاتی که برای استفاده از واتس‌آپ و اینستاگرام وجود داشته، مشکلات متعددی هم برای انواع سرویس‌ها در این مدت گزارش شده است.
 
وی با بیان اینکه میزان این اختلالات متغیر بوده و شرایط ثابتی نداشته است، بیان کرد: به عنوان نمونه برای مشاهده وب‌سایت‌ها از سوی مشتریان خارج از کشور اختلال زیادی را تجربه کردیم و این مسئله مشکلات عمده‌ای را برای حوزه اقتصاد دیجیتال ایجاد کرده است. در روزهای گذشته مشاهده سرورهای ایران از طریق سرورهای خارج از کشور دچار مشکل شده و این مساله برای کسب‌وکارها ایجاد خطر می‌کند.
 
رئیس کمیسیون خدمات دامنه و وب‌سایت خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرویس پوش نوتیفیکیشن (push notification) گوگل برای اپلیکیشن‌ها در حالت طبیعی کار نمی‌کند. اپلیکیشن‌هایی که نیاز دارند کاربرانشان از پیامی که دارند مطلع شوند، دچار مشکل هستند.
 
وی ادامه داد: به هر حال با توجه به اینکه فعالان این حوزه عمدتاً افرادی فنی هستند، گزارش‌های زیادی برای حل این مشکلات از سوی صنف به دست ما نرسیده است؛ در حالیکه انتظار می‌رفت مشکلات با سرعت و ظرف چند روز حل شود.
 
سیجانی با تاکید بر اینکه فهرست مشکلاتی که گزارش می‌شود، متعدد است، افزود: همه این‌ها برای زیرساخت‌های سرویس‌های hosting و سرویس‌های اپلیکیشن چه داخلی و چه خارجی ایجاد مساله می‌کند. اینکه ما افراد را به این سمت ببریم که از فیلترشکن یا VPN استفاده کنند به شدت آسیب‌زاست؛ چراکه دستگاه‌هایی که فیلترشکن نصب می‌کنند، آسیب‌پذیر می‌شوند.
 
وی افزود: این موضوع از نظر ساختار امنیتی نیز کار بسیار خطرناکی محسوب می‌شود و مشکلات امنیتی روی وب سایت‌ها به شدت افزایش می‌یابد.
 
طبق اعلام سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، سیجانی تاکید کرد: به گفته مسئولان وزارت ارتباطات اکنون باید تمام سرویس‌های تجاری که هیچکدام ارتباطی با واتس‌آپ و اینستاگرام ندارند، فعال باشد اما چنین نیست و در برخی ساعات شاهد کاهش سرعت، اختلال و عدم کارکرد هستیم. این مساله موجب می‌شود، کاربران نتوانند کارهای خیلی ساده را هم انجام دهند.
 
رئیس کمیسیون خدمات دامنه و وب‌سایت در پایان گفت: باید فضایی فراهم شود تا امکان گزارش راحت این اختلالات مشکلات فراهم باشد و کسانی که مدعی رفع این اختلالات هستند، پیگیری‌های لازم را انجام دهند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.