رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همزمان با فرا رسیدن ۱۹ آذر، نوزدهمین سالروز تاسیس سازمان را در پیامی به کارکنان، مدیران و همکارانش در حوزه ICT تبریک گفت. در این پیام آمده است:
امروزه توسعه زیرساختهای ارتباطی، فناوری و تحول دیجیتال به یک موضوع اساسی برای رفع نیازهای جوامع بشری تبدیل شده است. در دنیای امروز اتصال دیگر موضوعی تجملی نیست، بلکه راهی برای کار، یادگیری، حفظ ارتباط و دسترسی به خدمات ضروری جوامع محسوب میشود. از همینرو سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تجربیات حاصل از چندین دهه فعالیت و پیمودن نزدیک به دو دهه مسیر پر فراز و نشیب در حوزه مقرراتگذاری بخش ICT، و با توجه به اهمیت و نقش پر رنگ ارتباطات و فناوری اطلاعات در زندگی رومزه مردم، توسعه زیرساختهای ارتباطی فراگیر، پایدار، پرسرعت و باکیفیت و استفاده از فناوریهای ارتباطی جدید، دو پروژه "توسعه زیرساختهای ارتباطی ثابت، پرسرعت و باکیفیت مبتنی بر فیبرنوری (FTTx) و ارتقای کیفیت ارتباطات سیار با تاکید بر فناوریهای نوین" به عنوان اولویتهای اصلی رگولاتوری را در نظر گرفته است.
رگولاتوری برای به ثمر نشستن این دو پروژه، علاوه بر تعامل با بازیگران حوزه ICT برای بررسی چالشها و ارایه راهکارها، اقدامات مختلفی در حوزههای مقرراتگذاری، تدوین سیاستهای حمایتی، نظارت بر عملکرد دارندگان پروانه، ایجاد شفافیت و پاسخگویی، مدیریت منابع محدود ملی و … را انجام داده است تا از این طریق بتواند زیرساختهای مناسبی برای توسعه شبکه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری و ارتقای کیفیت ارتباطات سیار با تاکید بر فناوریهای نوین ایجاد کند.
۷۱ هزار و ۳۱۵ کیلومتر زیرساخت فیبرنوری در کشور و تحت پوشش شبکه فیبرنوری قرار گرفتن حدود ۲ میلیون خانوار ایرانی، حاصل اقدامات و تلاشهای بیوفقه همکارانم در رگولاتوری و همکاری بیسابقه سایر نهادهای ذیربط مانند اپراتورها، شهرداریها، وزارت نیرو و … است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همزمان با پیشبرد این دو ماموریت، مشارکت موثری نیز در مجامع منطقهای و بینالمللی ایفا کرده است. کسب کرسی رئیس و نایب رئیس گروه کاری طیف شورای رگولاتوریهای جنوب آسیا و برگزاری بیست و سومین شورای رگولاتوریهای جنوب آسیا (SATRC-۲۳ ) در آبان ماه گذشته تنها بخشی از این فعالیتها است. اقدامی که فرصتی بینظیر برای توسعه همکاریهای چندجانبه در زمینههای تبادل دانش، تجربیات و دیدگاهها، به ویژه در حوزه سیاست گذاری و مقرراتگذاری فناوریهای جدید در اختیار ما قرار میدهد.
از سوی دیگر، رگولاتوری به عنوان نهادی حاکمیتی و مقرراتگذار، خود را حامی حقوق مصرف کنندگان نیز میداند. در این زمینه با بازنگری در سازوکارهای نظارتی و بهکارگیری فناوریها و شیوههای نوین توانستهایم توان نظارتی سازمان را ارتقا دهیم. طراحی شاخصهای جدیدی در پاسخگویی و رسیدگی به شکایات کاربران سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات (۱۹۵)، توسعه پورتال سازمانی، راهاندازی سامانه سلب امتیاز مالکیت سیم کارتها، ارتقای سطح دسترسی کاربران و … از جمله اقدامات انجام شده در راستای حفاظت و صیانت از حقوق کاربران است.
آنچه مطرح شد تنها بخشی از عملکرد و دستاوردهای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است که بدون حمایتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتورها و فعالان حوزه ICT و تلاش همکاران متخصص در رگولاتوری محقق نمیشد. امیدوارم با تداوم این همکاریها بتوانیم بار دیگر در کنار هم دستاوردهای جدیدی را ارایه و عدالت ارتباطی را بهترین شکل محقق کنیم، چرا که باور داریم با تحقق این پروژهها، میتوان همزمان با تحولات جهانی، ظرفیتهای کشور در بخش ICT را افزایش داده و خدمات مطلوب تری را به مردم شریف ایران زمین ارایه کنیم.