فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

January 19, 2023
17:38 پنجشنبه، 29ام دیماه 1401
کد خبر: 142461

کامپیوتر‌های کوانتومی تهدیدی جدی برای پروتکل‌های رمزنگاری

یکی از زیرمجموعه‌های شرکت IBM در گزارش جدیدی می‌گوید شرکت‌ها از همین حالا باید به فکر استفاده از روش‌های امنیتی مقاوم به کامپیوتر‌های کوانتومی باشند.
رمزنگاری سال‌هاست که نقشی حیاتی در دنیای دیجیتال ایفا می‌کند، اما کامپیوتر‌های کوانتومی می‌توانند همه چیز را تغییر دهند. حالا کار به جایی رسیده است که شرکت‌هایی مثل IBM می‌گویند باید به فکر جایگزینی برای سیستم‌های رمزنگاری فعلی باشیم که بتوانند از ایمنی اطلاعات ما در برابر رایانش کوانتومی محافظت کنند.
 
مؤسسه Business Value از زیرمجموعه‌های IBM در گزارش جدیدی با عنوان «امنیت در دوران کوانتوم» به بررسی واقعیت ریسک‌های کوانتومی و نیاز به استفاده از روش‌های رمزنگاری مقاوم به کوانتوم به‌منظور حفاظت از اپلیکیشن‌ها و زیرساخت‌های اطلاعاتی پرداخته است.
 
این گزارش می‌گوید رایانش کوانتومی پروتکل‌های رمزنگاری در کامپیوتر‌های کلاسیک ما را در معرض نوعی «ریسک وجودی» قرار می‌دهد. IBM می‌گوید مجرمان سایبری احتمالاً همین حالا مشغول گردآوری داده‌های رمزنگاری‌شده هستند تا زمانی که کامپیوتر‌های کوانتومی در دسترس قرار گرفتند، رمز آن‌ها را بشکنند.
 
با عرضه این کامپیوترها، پروتکل‌های رمزنگاری به‌لحاظ نظری در عرض چند ساعت شکسته می‌شوند؛ درنتیجه، پروتکل‌هایی مثل RSA دیگر با نگاه به آینده برای حفظ ایمنی اطلاعات کارآمد نیستند.
 
اگرچه استفاده از کامپیوتر‌های کوانتومی هنوز رواج پیدا نکرده است، اما سازمان‌های بیشتری متوجه شده‌اند که باید ریسک شکسته‌شدن سیستم‌های رمزنگاری خود را جدی بگیرند. دولت آمریکا در ماه دسامبر ۲۰۲۲ قانونی را طرح کرد که به‌موجب آن سازمان‌های دولتی باید به سراغ استفاده از فناوری‌های مقاوم به رمزگشایی با روش‌های کوانتومی بروند.
 
IBM می‌خواهد در رمزنگاری مقاوم در برابر کوانتوم پیشگام باشد
با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود ارزش بازار رمزنگاری کوانتومی از ۸۹ میلیون دلار در ۲۰۲۰ به ۲۱۴ میلیون دلار در ۲۰۲۵ برسد، IBM آماده است تا در کنار بازیگران دیگری مثل اینتل خود را به‌عنوان یکی از پیشگامان این حوزه معرفی کند.
 
این شرکت پارسال راهکاری موسوم به IBM z۱۶ را راه‌اندازی کرد که یک برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی برای مقابله با مداخله است و می‌تواند به پردازش داده‌های حساس بپردازد. این شرکت همچنین در توسعه سه الگوریتم از چهار الگوریتمی که توسط مؤسسه ملی استاندارد‌ها و فناوری آمریکا برای دوران پس از کوانتوم انتخاب شده‌اند، مشارکت داشته است.
 
بخشی از استراتژی کوانتومی IBM استفاده از سیستم رمزنگاری مشبک است که می‌تواند برای ساخت پروتکل‌های رمزنگاری جدید و مقاوم استفاده شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.