فناوری اطلاعات

February 24, 2023
15:52 جمعه، 5ام اسفندماه 1401
کد خبر: 143385

چت‌بات ChatGPT برای دنیای رباتیک معرفی شد: مایکروسافت نیاز به برنامه‌نویسی سنگین را از بین می‌برد

مایکروسافت می‌خواهد با ارائه هوش مصنوعی مخصوص رباتیک، نیاز به برنامه‌نویسی و نیروی کار متخصص را برای تولید ربات‌ها، کاهش دهد.
 
مایکروسافت با ارائه چت‌بات مبتنی بر هوش مصنوعی ChatGPT در کنار موتور جستجوی خود، توانسته است توجه بسیاری را در طی هفته‌های اخیر به خود جلب کند. اکنون به نظر می‌رسد که ردموندی‌ها قصد دارند پا را فراتر گذاشته و هوش مصنوعی را به دنیای رباتیک هم بیاورند تا نیاز به نوشتن کدهای سنگین برای عملکرد صحیح ربات‌ها، کاهش پیدا کند.
 
هوش مصنوعی در رباتیک چه کاربردهایی دارد؟
استفاده از مدل زبانی GPT-4 و ادغام آن با امکانات آنلاین، توانست چت‌بات بینگ را بر سر زبان‌ها بیاندازد. حالا مایکروسافت می‌خواهد هوش مصنوعی را به دنیای آفلاین هم وارد کند و از آن در ربات‌ها بهره بگیرد. این شرکت به‌تازگی در پست جدیدی داخل وبلاگ خود، اعلام کرده که تحقیقاتی روی کنترل عملکرد ربات‌های واقعی توسط هوش مصنوعی انجام داده است. شایان ذکر است که مایکروسافت دارای شاخه‌ای مجزا برای سیستم‌های خودکار و پژوهش‌های رباتیک است و به همین دلیل ممکن است بتواند زودتر از رقبا به سراغ استفاده کاربردی از هوش مصنوعی در رباتیک برود.
هوش مصنوعی ChatGPT در رباتیک، امکان تعامل آسان‌تر افراد با ربات‌ها را فراهم می‌سازد تا دیگر نیازی به استفاده از برنامه‌نویسی سنگین و یادگیری جزئیات دقیق درباره ربات‌ها نباشد. در حالت سنتی، مهندسین باید درخواست مورد انتظار از ربات را به کدهای برنامه‌نویسی تبدیل کند؛ فرایندی که در کنار زمان‌بر بودن، هزینه بالایی هم در پی دارد و نیروی کار ماهر نیز طلب می‌کند. هوش مصنوعی امکان استفاده از ربات‌ها توسط افرادی با تجربه و دانش کمتر را فراهم می‌سازد. در ادامه این کاربران می‌توانند با فراهم آوردن بازخورد برای عملکردهای مختلف ربات، به بهبود الگوریتم‌های مشتق از یادگیری ماشینی کمک کنند.
 
در واقع هوش مصنوعی رباتیک می‌تواند کار مهندسین را برعهده بگیرد و دستورهای زبانی را به صورت مستقیم به کدهای برنامه‌نویسی تبدیل کند. همچنین ChatGPT امکان دیباگ کردن کدها را تا حدودی خواهد داشت؛ اما به نظر می‌رسد در این مرحله هنوز هم نیاز به نیروی انسانی ماهر وجود دارد. در نهایت بهره‌گیری از فناوری مذکور می‌تواند به سریع‌تر و بهینه‌تر شدن فرایند‌ها و کاهش هزینه تولید، کمک چشمگیری کند.
در مقاله مورد بحث، اشاره شده است که استفاده از هوش مصنوعی در دنیای رباتیک هنوز با چالش‌های جدی همراه است و آن‌ها درحال یافتن راهکارهایی برای حل این معضلات هستند. در سوی دیگر اشاره شده است که موارد کاربرد چنین فناوری می‌تواند بسیار گسترده‌تر از تصورات فعلی باشد. مایکروسافت اعتقاد دارد که هوش مصنوعی می‌تواند به شرکت‌های فعال در زمینه ساخت ربات‌ها کمک کند تا محصولات نهایی خود را آسان‌تر به زندگی روزمره افراد عادی وارد نمایند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.