فناوری اطلاعات

March 30, 2023
17:14 پنجشنبه، 10ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144215

اختصاص یک رایانه کوانتومی به تحقیقات پزشکی

شرکت آی‌بی‌ام از اولین رایانه کوانتومی جهان که به تحقیقات مراقبت‌های بهداشتی اختصاص یافته است، رونمایی کرد. این رایانه کوانتومی اکنون در اختیار کلینیک کلیولند است.
 
به گزارش آی‌ای، شرکت آی‌بی‌ام (IBM) و کلینیک کلیولند از یک رایانه کوانتومی رونمایی کردند که می‌تواند نوآوری‌های پزشکی را به شکلی بی‌سابقه پیش ببرد. این رایانه کوانتومی موسوم به Quantum System One برای پردازش حجم زیادی از داده‌ها با سرعت بالا ساخته شده و اکنون در محوطه این کلینیک مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
 
استقرار این رایانه کوانتومی، بخشی از همکاری ۱۰ ساله بین شرکت IBM و کلینیک کلیولند به نام Discovery Accelerator است.
 
تام میهالویچ، مدیر کلینیک کلیولند در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: این یک نقطه عطف در مشارکت نوآورانه ما با آی‌بی‌ام است، زیرا ما راه‌های جدیدی را برای استفاده از قدرت محاسبات کوانتومی در مراقبت‌های بهداشتی بررسی می‌کنیم.
 
یک رایانه کوانتومی جدید
گفته می‌شود که این برای نخستین بار در جهان است که یک رایانه کوانتومی صرفاً به تحقیقات مراقبت‌های بهداشتی اختصاص می‌یابد.
 
رایانه کوانتومی یک فناوری به سرعت در حال توسعه است که از پدیده‌های کوانتومی برای حل مسائل پیچیده‌ای استفاده می‌کند که رایانه‌های معمولی قادر به حل آنها نیستند.
 
این رایانه کوانتومی پنج فوت (۱.۵ متر) ارتفاع دارد و از آن برای پیشبرد توسعه پزشکی، شناسایی درمان‌های بیماری‌های پیچیده، یافتن مولکول‌های جدید برای ایجاد داروهای مؤثر، توالی‌یابی ژن‌ها برای پژوهش‌های  سرطان و حتی ایجاد شغل در بخش فناوری استفاده می‌شود.
 
میهالویچ می‌گوید: این فناوری نوید یک انقلاب را در مراقبت‌های بهداشتی و سرعت بخشیدن به پیشرفت مراقبت‌ها، درمان‌ها و راه‌حل‌های جدید برای بیماران می‌دهد. حوزه کوانتوم و سایر فناوری‌های محاسباتی پیشرفته به پژوهشگران کمک می‌کنند تا با تنگناهای علمی تاریخی مقابله کنند و به‌طور بالقوه درمان‌های جدیدی برای بیماران مبتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و آلزایمر پیدا کنند.
 
هدف برنامه Discovery Accelerator تسریع تحقیقات بهداشتی و علوم زیستی در جهان است. این همکاری که در سال ۲۰۲۱ اعلام شد، با هدف پیشبرد تحقیقات زیست‌پزشکی با ترکیب قدرت هوش مصنوعی، محاسبات ابری ترکیبی و محاسبات کوانتومی طرح‌ریزی شده است.
 
بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی، ابتکارات دیگر در این برنامه همکاری شامل توسعه یک مدل مبتنی بر کوانتوم برای پیش‌بینی خطرات قلبی و عروقی پس از جراحی غیر قلبی، استفاده از هوش مصنوعی برای توالی‌یابی ژنوم و جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی بزرگ هدف دارو برای کمک به بیماران مبتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.