لبه تکنولوژی

April 17, 2023
10:35 دوشنبه، 28ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144690

باتری خوراکی ساخته شد

یک نوع باتری ساخته شده که کاتد و آند آن از جنس مواد خوراکی است و می توان در حسگرهای مختلف از آن استفاده کرد.
 
 
به گزارش نیواطلس، هرچند بلعیدن باتری ها در کل ایده جالبی به نظر نمی رسد، اما دستگاه های قابل هضم الکترونیک بیشتر اوقات دارای این بخش هستند.
 
اکنون یک نوع باتری جدید ساخته شده که استفاده از چنین دستگاه هایی را ایمن تر می کند و علاوه بر آن از اجزای کاملا خوراکی ساخته شده است.
 
گروهی از محققان باتری خوراکی آزمایشی در انستیتو فناوری ایتالیاییIIT ساخته اند. این باتری با الهام از واکنش های بیوشیمیایی ردوکس ابداع شده که انرژی را در سلول های انسان ها و موجودات دیگر به وجود می آورد. واکنش های اکسایش و کاهش یا احیاء که در سطح الکترودها انجام می شوند «ردوکس» نامیده می شوند.
 
آند باتری از ریبوفلاوین(یا ویتامین ب ۱۲) و دیگر کاتد آن نیز از کورستین( رنگ دانه ی زرد رنگ و بلورین به فرمول c15h10o7 ) تشکیل شده است. هر دو ماده به طور طبیعی در گیاهان و موادغذایی دیگر یافت می شوند. زغال فعال نیز برای افزایش قابلیت رسانایی به کار رفته است.
 
الکترولیت موجود مبتنی بر آب است و جداکننده آن (یک غشای نفوذپذیر بین آند و کاتد که از اتصالی جلوگیری می کند) از نوعی جلبک دریایی ساخته شده که به طور معمول در سوشی به کار می رود. در نهایت دو کنتاکت فویل از جنس طلا با درجه مواد غذایی از یک پوشش موم زنبور عسل بر روی آند و کاتد بیرون زده اند.
 
باتری ۰.۶۵ ولتی پس از شارژ شدن می تواند ۴۸ میکروآمپر جریان برق برای ۱۲ دقیقه یا فقط چند میکروآمپر برای مدت زمانی بیش از یک ساعت فراهم کند. هرچند این مقدار برق چندان زیاد به نظر نمی رسد اما برای تامین دستگاه های الکترونیکی کوچک مانند ال ای دی های کم مصرف کافی است.
 
به گفته محقق ارشد این پژوهش کاربردهای احتمالی و آتی این باتری شامل مدارهای خوراکی و حسگرهایی است که می توانند وضعیت سلامتی را بررسی کنند یا حسگرهایی برای رصد شرایط ذخیره مواد غذایی به کار می روند. علاوه بر آن با توجه به سطح ایمنی باتری ها می توان از آنها در اسباب بازی های کودکان استفاده کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.