بازار سرمایه

May 3, 2023
12:21 چهارشنبه، 13ام اردیبهشتماه 1402
کد خبر: 145060

۱.۸ میلیارد کیلووات ساعت برق؛ میزان مصرف انرژی مراکز استخراج رمزارز

سخنگوی صنعت برق: تا کنون حدود ۸۲۰۰مرکز غیرمجاز ماینینگ کشف شده، بیش از ۲۴۶هزار دستگاه ماینر در این مراکز فعالیت داشته و ۶۸۰مگاوات مصرف برق داشته‌اند.
 
 
با نزدیک شدن به فصل گرم سال بار دیگر مسئله برق و تأمین انرژی، که در سال‌های اخیر تبدیل به یکی از چالش‌های جدی کشور شده، مطرح می‌شود. این نگرانی هر سال وجود دارد که آیا در روزهای گرم بهار و تابستان امسال هم در صنعت خاموشی خواهیم داشت یا خیر؟
 
مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق، در گفت‌وگو با ایلنا در پاسخ به این سوال اعلام کرد: «در بخش صنعت هماهنگی‌های خوبی با وزارت صمت صورت گرفته و مشکلی در این خصوص نیست. برای صنایعی که در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند ۱۲ ساعت طی هفته با ما همکاری می‌کنند، برای صنایع خردتر از شهرک‌های صنعتی و کوچک هیچ‌گونه مدیریت مصرفی برنامه‌ریزی نشده و می‌توانند بدون محدودیت از برق استفاده کنند هرچند توصیه می شود همکاری با ما را ادامه دهند.»
 
او همچنین گفته است که برای صنایع بزرگ در حال هماهنگی با وزارت صمت هستند که میزان مصرف انرژی‌شان را با توجه به برنامه تعمیرات و تعطیلات سالیانه و جابجایی بار تدوین کنند.
 
آمارهایی که رجبی‌مشهدی درباره میزان مصرف توسط مراکز استخراج رمزارز ارائه داده نیز قابل توجه است: «برابر اطلاعات تاکنون حدود ۸۲۰۰ مرکز غیرمجاز کشف شده که بیش از ۲۴۶ هزار دستگاه ماینر روشن در این مراکز فعالیت داشته و حدود ۶۸۰ مگاوات مصرف برق داشته‌اند.»
 
به گفته سخنگوی صنعت برق، تاکنون ۱.۸ میلیارد کیلووات ساعت انرژی به صورت غیرمجاز مصرف شده که این رقم ۶۸۰ مگاوات مصرف برق در مزارع غیرمجاز از میزان مصرف استان‌هایی مثل سمنان و کردستان بیشتر بوده و در تراز مصرف برق استان‌های همدان و کرمانشاه است.
 
مصطفی رجبی‌مشهدی به این نکته هم اشاره کرده است که بیشترین کشفیات ماینر در اصفهان و تهران بوده و بعد از این دو شهر خراسان رضوی، خوزستان، مرکزی، فارس و آذربایجان شرقی بیشتر میزان کشفیات را داشته است.
 
سخنگوی صنعت برق کشور فعالیت‌های جمع‌آوری رمزارزهای غیرمجاز را هم موفق دانسته و توضیح داد: «هنوز تخمین زده می‌شود حدود ۱۲۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز در کشور موجود و فعال است.»
 
او نحوه شناسایی مراکز ماینینگ غیر مجاز را نیز این طور تشریح کرد: «یکی از مسیرهای ما برای دسترسی به اطلاعات تولید رمزارز غیرمجاز تشویق مشترکان به اعلام از طریق سامانه "برق من" است که این اطلاعات محرمانه می‌ماند.»
 
به گفته رجبی‌مشهدی، روش‌های دیگری از جمله اندازه‌گیری از طریق کنتورهای هوشمند و کنتور شبکه برق غیرمجازها نیز راه‌هایی برای شناسایی مراکز غیر مجاز وجود دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.