اپلیکیشن

تلفن همراه

June 6, 2023
14:28 سه شنبه، 16ام خردادماه 1402
کد خبر: 146040

فعالیت اوبر در ترکیه ممنوع شد

طبق رأی دادگاه، اوبر در ترکیه رقابت ناعادلانه‌ای ایجاد می‌کند که باعث شکایت رانندگان تاکسی این کشور شده است.
 
 
دادگاه تجدیدنظر استانبول با تأیید یک حکم مربوط به سال 2019 که در آن تصمیم به مسدودسازی فعالیت سرویس حمل‌و‌نقل خصوصی اوبر (Uber) گرفته شده بود، رسماً فعالیت این شرکت را به‌دلیل شکایت‌های حقوقی ثبت‌شده، در ترکیه ممنوع کرد.
 
هرچند اوبر از سال 2014 در ترکیه فعالیت می‌کند، اما در سال 2019 به‌دلیل برخی مشکلات قانونی فعالیت آن متوقف شد. این شرکت در 31 مه 2019 رسماً با شکایتی از سوی رانندگان تاکسی مواجه شد که از فعالیت او‌بر ناراضی بوده و آن را ناعادلانه خوانده بودند. تا زمان متوقف‌شدن فعالیت او‌بر در ترکیه، این سرویس بیش از 8000 راننده فعال را جذب کرده بود و بیش از 2 هزار تاکسی در ترکیه وجود داشت.
 
هیئت دادگاه در آن زمان حکم داده بود که خدمات Uber «رقابت ناعادلانه‌ای» را به‌همراه دارد و به همین دلیل دستور ممنوعیت دسترسی به وب‌سایت و همچنین برنامه‌های موبایل Uber و Uber XL را صادر کرد.
 
با وجود شکایت ارائه‌شده، ممنوعیت دسترسی به اوبر مجدداً در 24 دسامبر 2020 برداشته شد و فعالیت این سرویس تا زمان صادرشدن رأی دادگاه تجدیدنظر دوباره در استانبول آغاز شد.
 
تعلیق فعالیت اوبر در ترکیه
اکنون به گزارش خبرگزاری محلی TRT، دادگاه تجدیدنظر تصمیم دادگاه محلی در مورد پرونده اصلی را تأیید کرده و اظهار داشته است دلایلی که وکلای اوبر برای تجدیدنظر ارائه کرده‌اند، به‌گونه‌ای نیست که حکم اصلی را نقض کند.
 
شکایت «رقابت ناعادلانه» او‌بر به نمایندگی از رانندگان تاکسی استانبول، توسط اتحادیه تاکسیرانی و اتاق بازرگانان خودرو به دادگاه دهم و یازدهم استانبول ارائه شد که در آن خواستار مسدودکردن دسترسی به اوبر و ممنوعیت آن شدند. شاکیان همچنین خواستار تعلیق فعالیت شرکت آمریکایی Uber Technologies Inc بودند؛ زیرا به گفته آن‌ها، این شرکت در ترکیه ثبت مالیاتی نشده است.
 
با صادرشدن این رأی و همان‌طور که چندین خبرگزاری ترکیه‌ای دیگر نیز اعلام کرده‌اند، فعالیت اوبر در سراسر ترکیه اکنون ممنوع شده است.
 
اوبر در چند سال گذشته با مشکلات متفاوتی دست‌و‌پنجه نرم کرده. اوایل امسال در گزارشی گفته شد که سرویس درخواست تاکسی این شرکت در هنگام کم‌بودن شارژ گوشی مشتریان از آن‌ها هزینه بیشتری دریافت می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.