اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 12, 2023
13:06 دوشنبه، 22ام خردادماه 1402
کد خبر: 146222

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: موتور جستجوی بومی اولویتمان نیست

پروژه موتور جستجوی بومی هرچند سال‌ها در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات موردتوجه بوده است، اما حالا اولویت این پژوهشگاه نیست.
 
 
 
«محمد رضوی‌زاده»، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرد که درحال‌حاضر اولویت این سازمان خدمات آزمایشگاه جویشگر است، نه موتور جستجوی بومی. رضوی‌زاده به فعالیت‌های گسترده‌ای که این سازمان سال‌های قبل در حوزه موتور جستجوی بومی انجام داده نیز تأکید کرد.
 
رضوی زاده با تأکید بر اهمیت آماده‌سازی زیرساخت‌های پژوهشی و فنی موتور جستجوی بومی توسط این پژوهشگاه در آزمایشگاه جویشگر بومی، گفت: «در رابطه با پروژه موتور جستجوی بومی در پژوهشگاه، سال‌های گذشته کارهای وسیعی انجام شده، ولی درحال‌حاضر اولویت ما ارائه خدمات آزمایشگاه جویشگر است.»
 
او اشاره کرد توسعه موتور جستجوی بومی نیازمند مقدماتی است؛ به عنوان مثال، بحث خط و زبان فارسی باید توسعه پیدا کند. او در این مورد ادامه داد: «درحال‌حاضر در پژوهشگاه، پروژه آزمایشگاه اعتبارسنجی و ارزیابی حوزه خط و زبان فارسی انجام می‌شود.»
 
به گفته او، فقط بخش ارزیابی حوزه خط و زبان فارسی در این آزمایشگاه مطرح نیست، توسعه ابزارها، محصولات و دیتاسنترهایی که در این حوزه نیاز است، در این پژوهشگاه هم‌زمان اجرا می‌شوند.
 
جویشگر بومی تعطیل نمی‌شود
رضوی‌زاده در ادامه توضیحات خود گفت: «این‌طور نیست که پروژه جویشگر بومی در پژوهشگاه تعطیل شود، ولی درحال‌حاضر تکلیفی از سمت وزارت ارتباطات برای پژوهشگاه مشخص نشده و متولی اصلی این پروژه سازمان فناوری اطلاعات است.»
 
براساس توضیحات رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، درحال‌حاضر پژوهشگاه در آزمایشگاه جویشگر بومی، زیرساخت‌های پژوهشی و فنی مورد‌نیاز برای توسعه پروژه موتور جستجوی بومی ازجمله دیتاسنترها، پلتفرم‌ها و بسترها را آماده‌سازی می‌کند.
 
در روند فعالیت موتورهای جستجوی بومی، موتور جستجوی بومی یوز در بهمن‌ماه ۹۳ به‌طور رسمی افتتاح شد و متعلق به یک شرکت خصوصی به نام داده‌پردازان شید اندیش است که با حمایت سازمان فناوری اطلاعات ایران راه‌اندازی شده. سال ۹۸ «امیر ناظمی»، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، در نشست خبری «رتبه‌بندی مراکز داده در کشور» گفته بود: «یوز متعلق به گروهی است که در دانشگاه امام حسین فعال هستند و مجموعه سپاه باید درباره ادامه فعالیت موتور جستجوگر یوز تصمیم‌گیری کند. تصور من این است که اگر این موضوع به بخش خصوصی واگذار می‌شد و به‌جای کمک‌های مستمر مالی، رقابت در این زمینه شکل می‌گرفت، احتمالاً با نتیجه بهتری روبه‌رو می‌شدیم.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.