باندپهن

فیبرنوری

June 13, 2023
12:00 سه شنبه، 23ام خردادماه 1402
کد خبر: 146263

ثبت رکوردی جدید در سرعت انتقال داده با فیبر نوری خیلی نازک

گروهی از محققان بین المللی مدعی شده اند رکورد جدید سرعت انتقال داده برای فیبر نوری استاندارد ابداع کرده اند که ضخامت آن کمتر از موی انسان و حاوی ۱۹ هسته است.
 
 
به گزارش نیواطلس، تمام ترافیک اینترنت جهان از طریق فیبرهای نوری با ضخامت ۱۲۵ میکرون جابه جا می شوند و به این ترتیب قاره ها، مراکز ذخیره داده، برج های مخابراتی موبایل، ایستگاه های زمینی ماهواره و البته خانه و کسب وکارها را بهم مرتبط می کنند. برای توضیح بهتر ضخامت این فیبرها باید اشاره کرد قطر یک موی انسان ۱۲۰ میکرون است.
 
در همین راستا گروهی از محققان استرالیا، ژاپن، ایتالیا و هلند از فیبر نوری حامل ۱۹ هسته استفاده کردند که هر هسته قادر به ارسال سیگنالی برای انتقال داده با سرعت ۱.۷ پتابیت برثانیه(Pbit/s) در کابل به طول ۶۷ کیلومتر بود. این رکورد معادل فراهم کردن اینترنت پرسرعت ۱۰ میلیون خانه با ظرفیت کامل است.
 
هرچند از لحاظ فنی رکورد سریع ترین فرایند انتقال داده در سال ۲۰۲۲ میلادی توسط محققان اسکاندیناویایی با رقم ۱.۸۴پتابیت برثانیه ثبت شده، اما مدت زمان زیادی طول می کشد تا فناوری به کار رفته در آن وارد مرحله عملیاتی شود.
 
سیمون گروس از دانشگاه مک کوایر در سیدنی می گوید: چند دهه تحقیق درباره فیبرهای نوری در سراسر جهان سبب شده این صنعت مرزهای انتقال داده از طریق فیبرهای جداگانه را وسیع تر کند و محققان از رنگ ها و قطب های مختلف، نور هماهنگ و ترفندهای دیگر برای دستکاری نور استفاده می کنند.
 
کلید دستیابی به این سرعت انتقال داده، یک تراشه شیشه ای است که در فیبر نوری به کار می رود. تراشه مذکور در دانشگاه مک کوایر ساخته شده و مطابق استانداردهای جهانی براساس اندازه فیبر است و به این ترتیب به راحتی و بدون ایجاد تغییرات وسیع در زیرساخت به کار گرفته می شود.
 
گروس در این باره می گوید: ما یک تراشه شیشه ای فشرده ابداع کردیم که الگوی راهنمای موج با کمک چاپ لیزری سه بعدی روی آن هک شده بود. این امر سبب می شود سیگنال ها به ۱۹ هسته جداگانه فیبر با میزان یکسان خسارت وارد شوند. روش های دیگر هسته های کمتری دارند و در نتیجه نور هدر رفت نیز بیشتر می شود و کارآمدی سیستم انتقال کاهش می یابد.
 
بیشتر فیبرهای نوری فعلی دارای یک هسته هستند که چند سیگنال نوری را حمل می کند. این بدان معنا است که سرعت آنها به چند ترابیت برثانیه محدود است. البته می توان ضخامت فیبرهای نوری را افزایش داد، اما میزان انعطاف پذیری آنها کاهش می یابد و تغییر دادن شان نیز پر هزینه تر است.
 
به گفته محققان کابل نوری ابداعی راه حلی ایده آل برای انتقال جریان بیشتر داده با هزینه کمتر است. آنها همچنین معتقدند فیبر با ۱۹ هسته در حوزه های مختلف کاربرد دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.