اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 17, 2023
9:02 شنبه، 27ام خردادماه 1402
کد خبر: 146372

تلاش ناسا برای جلوگیری از قطعی چند ماهه اینترنت در سراسر جهان

ناسا به عنوان بخشی از ماموریت خود برای جلوگیری از یک «آخرالزمان» احتمالی اینترنتی که می‌تواند مردم را برای ماه‌ها بدون دسترسی به اینترنت رها کند، فضاپیمایی را به فضا پرتاب کرده است. بر اساس گزارشی که در روزنامه «Business Standard» منتشر شده، کاوشگر خورشیدی پارکر (PSP) آژانس فضایی آمریکا با حرکت در میان توفان خورشیدی به دستاورد مهمی دست یافته است.
 
 
 
دانشمندان در مورد تاثیر بالقوه توفان خورشیدی که احتمال وقوع آن در آینده هست و معمولاً به عنوان «آخرالزمان اینترنتی» نامیده می‌شود، هشدار داده‌اند که می‌تواند در دهه آینده جهان را درگیر کند. توفان خورشیدی متشکل از جریان پیوسته‌ای از ذرات باردار است که از جو بیرونی خورشید ساطع می‌شود. کاوشگر خورشیدی پارکر با وجود شرایط بد گرمایی و تشعشعات شدید، سفر خود را به سطح خورشید نزدیک کرده است، جایی که توفان خورشیدی تولید می‌شود و فضاپیما در جمع‌آوری اطلاعات حیاتی درباره عملکرد خورشید پشتکار داشته است. پروفسور استوارت بل، از دانشگاه کالیفرنیا، بر اهمیت درک توفان خورشیدی تاکید کرد، زیرا این توفان اطلاعات زیادی را از خورشید به زمین منتقل می‌کند و این بر توانایی ما برای درک اینکه چگونه خورشید انرژی آزاد می‌کند و توفان‌های ژئومغناطیسی را هدایت می‌کند، تاثیر می‌گذارد.
 
این رویداد تهدیدی جدی برای شبکه‌های ارتباطی ما به شمار می‌رود. آلودگی هوای ناشی از ترافیک می‌تواند باعث بیماری آلزایمر شود و مطالعات اخیر نشان می‌دهد که توفان‌های خورشیدی نیز می‌توانند آسیب‌های متفاوتی ایجاد کنند. چنین رویدادی باعث می‌شود مردم برای ماه‌ها یا حتی سال‌ها دسترسی به اینترنت را از دست بدهند و ماهواره‌ها و خطوط برق را بی‌فایده کند. به موازات آن، ناسا کمپین جدیدی را راه‌اندازی کرد که به عموم مردم اجازه می‌دهد نام خود را روی یک تراشه کوچک چاپ کنند، تراشه‌ای که روی فضاپیمای Europa Clipper این آژانس که در سال ۲۰۲۴ به سمت مشتری خواهد رفت، نصب خواهد شد. هدف این کمپین جلب علاقه عمومی به مشارکت آنها در پروژه‌های فضایی و تشویق جوانان به مطالعه و نوآوری در زمینه فضا است. این ماموریت فضایی در چارچوب تلاش‌های ناسا برای درک پدیده‌های فیزیکی در فضا و توسعه فناوری‌های جدید برای محافظت از زمین در برابر اثرات مضر رویدادهای مختلف نجومی از جمله توفان‌های خورشیدی، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها انجام می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.